Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Skidhandskar tips m.m


patflemming

Recommended Posts

Ja så är det. Trångt = Kallt. Fler borde lyssna på Volevodin och sätta tunna förstärkningshandskar utanpå.

Sen kan man säkert vara mer eller mindre känslig mot att det blir trångt - bättre eller sämre cirkulation. Hur kapillärerna reagerar på kyla är komplext,

Tipsar än en gång om Lillsport overstrap.

 

 

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Legend slim nu och tidigare craft ws glove i alla temperaturer utan något annat. Och då anser jag mig själv faktiskt vara väldigt frusen om händerna. Men anledningen är att jag får upp värmen vid skidåkning. Skulle kanske funka utan handskar till en viss gräns också om man håller hyfsat tempo. Så på det sättet är det tacksamt med skidåkning. Cykling där händerna är stilla med fartvind emot går inte. Tre lager handskar inklusive hummervante ytterst så kan jag ändå frysa ordentligt vid minus 10, åtminstone tills jag trampar på som en galning och blir lite varm i kroppen då kan det sprida sig lite ut i händer med. Kan inte heller vara ute och fiska i ett par plusgrader med vattenstänk och hållning av metallobjekt.

 

Men sanning med viss modifikation. Tycker det är väldigt jobbigt innan och efter åkning när man står och byter om vid bilen. Då blir fingrarna iskalla direkt och jag måste skynda mig iväg och staka på ordentligt illa kvickt. Efteråt är värst när handskarna dessutom blivit blöta. Men blöta handskar kan så klart vara lite riskabelt under åkning med. Att stanna och dricka kan bli obehagligt och kan dröja ganska många minuter innan man blir varm sen igen. Tror att jag också ska börja testa en liner under vid kallare än -8/-10 men frågan är om det finns tillräckligt med plats. Blir det för trångt hindrar det väl cirkulation och kan bli ännu kallare.

Jag håller med att det är lätt att bli frusen efter träningen, speciellt som jag byter om från pjäxor till skor för att köra bil säkrare eller om jag promenerar till spåret. Jag har börjat med Helly Hansen tumvantar utanpå skidhanskarna både före och efter träningen. Om jag måste ta av skidhandskarna stoppar jag dem under vindjackan så att de inte blir kalla, men är det flera minusgrader behåller jag dem på när jag byter till skor.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...