Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Väder och vallanoja nordenskiöldsloppet 2019


oxberg

Recommended Posts

  • Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Fast fåste kan man väl lågga på i kontrollerna utan att köpa service som jag förstod det?

korrekt.

Finns valla i alla kontroller, dock fanns inte vallabänk i alla sist.

Blir det motvind så lägg på valla i Sågudden eller Njavve, om ni inte gjort det tidigare. Där mellan går banan på strandkanten så det kan bli tungt, och efter Njavve är det 1 mil väster ut utan skydd.

Om ni inte orkar staka. 

Link to comment
Share on other sites

Utan att veta hur det är på plats så får du nog räkna med att plusgrader på dagarna och minus på nätterna gör att det kommer mer smuts eftersom den ansamlas när snön smälter. Kör man dessutom 22 mil så får man nog dessutom räkna med att man kommer att åka över en hel del smuts totalt sett. Om det sen stämmer i praktiken vet jag inte...

Link to comment
Share on other sites

Trodde att man testat och hade koll på bitarna men flippar ur nu ang. klädseln.

Planen var tävlingsdräkt, vindkalling och hybridullställ. Nått som fungerat i vasatempo i -4 till -10. Tänkte att det blir perfekt i den kommande snällare åkningen under morgon och dag.

Sedan palta på sig lite mer halvvägs eller vid 159k. men..

 

Har noll erfarenhet av stadig motvind med tävlingsdräkt timtals för se vad som fungerar. Saknar underställ med windstopper/paneler..

 

Frågan är!

Hur ser ni på vinden och vad den kyler ned? Tänker mest på om ni vässar med ett tredje lager även fast temperaturen visar tämligen snällt som det ser ut nu.

 

Vill verkligen inte panga på mig värmajackan..

Dubbla underställ? Ett värmande och ett svalt tunt?

 

Blåa lår i färd mot köttsoppa..

Link to comment
Share on other sites

Vinden oroar mest, ja.

Jag har inget bra svar men lägger extravarma ullunderställströjan i första depån. Startar med R-90 Winter jackan som är vindtät framtill, medium ullunderställ topp och botten, ulltights. Tar strippade vätskeryggan från start med extra buff, extra tunn ullmössa och overstraps för att kunna anpassa mig. Reservtrugor och värmekuddar också i ryggan.

Link to comment
Share on other sites

Linerhandskar är suveräna att ha med, tar nästan ingen plats och gör att man klarar ca 5 grader kallare. Körde med det hela loppet förra året med lillsport legend över första 16 milen och den lillsport tumvantar. Tänkte legend i år tills det blir kallt och sen ta på liner under.

 

Jag tror inte vinden blir så farlig, blir en jobbig mil innan vändningen men annars är man mest i skogen så borde vara ok skydd

Link to comment
Share on other sites

Nojar mest över windstopper. Windstopper i understället kan bli sjukt varmt, och då är det svårt att byta. Windstopper ytterst är lite bylsigare. Gissar det är på hemvägen jag är trött och har svårare att generera värme, men då har jag ju medvind. Får väl välja det ena och lämna det andra vid lämplig kontroll längs vägen?

Link to comment
Share on other sites

Är det någon som vet vad skigos vallaservice innebär? Utöver preppen innan start, får man hjälp i några kontroller eller är det att stanna och valla själv som gäller?

Fattar jag rätt så ingår att de fixar skidorna även vid kontrollerna om du köpt prepp, men gissar att det inte är alla ställen de har folk.

 

Vi som vallar själva för göra det under loppet också.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...