Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Årefjällsloppet


Nobbe

Recommended Posts

Hade lovat mig själv att aldrig åka det loppet mer med en prognos för 0 och snöfall. Anmälde mig och direkt så ändrades prognosen från stabila minus till 0 och snöfall. Ny bansträckning pga snöläget kring Ottsjön. Kan inte riktigt se om det blir tuffare än vanligt. Och hur ska man tänka kring (fäst) vallningen eller är det bara Skin's som gäller.

Link to comment
Share on other sites

Jag ska också åka och nu ser väl prognosen lite bättre ut med snöfall på natten som övergår i kraftiga plusgrader på dagen. Helt omöjligt att valla med andra ord. Me. Det kan nog bli vilket väder som helst som det känns nu.

 

Har funderat på att staka men om prognosen står sig blir det nog att köra burk och gå över på stakning när/om det blir för blött/varmt.

 

Jag tror nog nya sträckningeninte är så mycket jobbigare. Man får en extra backe i starten men så är man pigg. Sen hinner man vila upp sig till Ottsjö och där slipper man värsta backarna.

Link to comment
Share on other sites

Blir nog Skin för mig. Skönt att slippa staka så många höjdmeter även om det antagligen är snabbaste valet. Någon som bor i området kring Åre Björnen? Åker ensam och hade varit kul att eventuellt samåka till start. Alternativt kunna åka med till Åre Station och ta buss t.o.r.
Link to comment
Share on other sites

Det verkar osäkert om det ska snöa men lutar väl åt täckt violett klister. Får nog avvakta med att lägga fästet.

 

Är det någon som vet vart i Trillervallen starten går? Det känns som det kan bli trångt in i första nedförsbackarna/svängarna.

Link to comment
Share on other sites

Just nu i Trillevallen: nollan och väldigt fina spår. -2 i snön.

Fint burkföre. Vallade dock inte för fäste men kan tänka mig att det hade gått bra med en burk runt -1 - 0

Har svårt att tro att det ska bli klisterföre i morgon, beror ju självklart på hur länge man håller på iofs.. de första 3 timmarna ska det nog inte vara några problem med burk i alla fall.

Testade fram skidor med en universal slip som gick bäst.

Bra stavfäste, mediumtrugor

Link to comment
Share on other sites

Kräksnöade nån halvtimme innan start och fortsatte en bit in i loppet men avtog sedan. Rugg hade nog inte varit nån höjdare tror jag, blev såpass blankt i spåret. Var glad att jag stakade idag.

Kanonskidor med J2 slip -grafit - 157LDQ HF - Start SFR 60. Rak 2mm Rill Från bindningen och bakåt.

Nöjd med loppet i helhet både från min sida och arrangören som verkligen gjorde ett bra jobb efter förutsättningarna.

Link to comment
Share on other sites

#12

Imponerade att du fixar att staka den banan! Starkt!

Gjorde själv mitt första långlopp på längdskidor,i stort nöjd men ändå ”lite” knäckt av alla gubbar/tanter med konferensmagar som hängde av en!

Finns mkt jag vill förbättra till nästa år,och stakningen är en del,såg många med bra teknik som vann mkt på det.

Link to comment
Share on other sites

Vädigt trevligt och välorganiserat lopp.

På grund av kuperingen så blev det mycket jojo-effekt mellan de i fältet som hade bra fäste och de som hade bra glid. Relativt korta stakpartier gjorde att man inte tjänade speciellt myckdt på att ligga i klungor och vara taktisk. Många trevliga medtävlanden som peppade varandra vilket jag tyckte var väldigt kul.

 

Jag gjorde bästa insatsen för året. Åkte på gamla RCS med universalslip och mellanlånga tryckzoner. Vit Marathon och FC8x samt 1 mm skärande. Hade bättre skidor än 9/10 runt mig.

 

Det berodde antagligen på att jag var rädd för sugande fäste och lade VR45 med två lager VR50 under trampet.

Hade fäste första stigningen sen var det bara att saxa och staka resten men tror jag ändå tjänade på det med tanke på det fina glidet.

 

Extra plus för godisbuffen vid målet, borde fler ha.

 

Vad tror ni om seedningen?

Jag hoppas på led 2 med 3:13. Om dom inte är extra hårda långt innan VL så borde jag ha en rimlig chans. Gissar på Elit 2:45 Led 1 3:00 Led 2 3:15...

Link to comment
Share on other sites

Jag instämmer i hyllningarna ovan. Väldigt trevligt och välarrangerat lopp som jag definitivt kommer att återvända till!

 

Jag kollade resultat från 2018 och 2019. Baserat på seedningen från dessa lopp där startfältet nog var jämförbart med årets lopp så tippar jag följande seedning. 

 

Elit 2:50

Led 1 3:05

Led 2 3:20

osv...

 

Men det kanske är önsketänkande eftersom jag passerade mållinjen 8 försmädliga sekunder från 3 timmar blankt...:)

Link to comment
Share on other sites

Tredje gången för mig. Bästa förutsättningarna hittills. Men lite tuffare bansträckning i år än i fjol. Nästan ingen stakpartier alls. Violett klistergrund och +1/-1 Swixvalla på toppen som täcktes med lite Rode Blåextra. Kräksnöandet avtog helt efter starten. Bra glid med N21 pulver och fäste tills spåren började blankas med stigande temp. Trevligt arrangemang men lite dyrare än andra lopp utan att vara premium på nåt vis. Och det verkar som att dom tappat deltagare även i år.

Link to comment
Share on other sites

 

Seedningen ute. Undra vad de har tagit denna gång för detta var nog en av de hårdaste seedningstiderna jag varit med om..

Med tanke på banprofil,startfält osv.. 20 min gräns till elit ifjol och inte hälften så starkt startfält som i år...

 

Oskar Svensson FalunBorl. 2.32.34

 

Elit: 2.45

1: 2.57

2:3.09

3.21

3.33

3.48

4.03

4.23

4.43

5.03

Link to comment
Share on other sites

Ja det var tufft satta gränser. En förklaring kanske är att det är delvis andra åkare som presterar bra på denna typ av lopp jmf med vasan. Kanske det som ställer till det för seedningkommittén? För de som är riktigt bra/allround är det väl ungefär samma åkare i elitled, men känslan är att det är en hel del led1/2 åkare som presterar bättre respektive sämre än sin vasakapacitet på detta lopp.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...