Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Turbulensen i landslagsledningen


skogsvakt

Recommended Posts

  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Johan Sares anställer Jonas Peterson. Helt klart en personlig kontakt. Utan erfarenhet från längdlandslag. Johan Sares slutar. In kommer ny ledning som inte alls delar Jonas syn på hur organisationen ska skötas. Bra jobbat SSF. Vad är det för tomtar?

 

Thorn rasar i gammelmedia. Soppan lär fortsätta. Läge att ta in Gunde igen som mysfarbror?

 

Edit : Blomqvist aka ”tvåa-på-Vasaloppet” säger att förbundet tappat greppet. Bara hålla med. Tror vi skrivbordsskidåkare på forumet skulle sköta landslaget bätttre

Link to comment
Share on other sites

Ah! Det visar nivån. Då menar jag på alla inblandande. Såååå det var därför Urban gick. Och sen fick alltså Jonas sparken. Inte ”tvingades” sluta.

 

Kortfattat; Jonas går in med fullt ös i sitt livs jobb. Går på vallateamet som blir skogstokiga. Vallachef Urban Nilsson blir oerhört förnärmad (han tycker svenska vallateamet är bäst i världen, på goda grunder enligt mig) Urban avgår i vredesmod. En irriterad stämning råder hela sommaren mellan Jonas och övriga vallare. Jonas får till slut kicken.

Link to comment
Share on other sites

Jag har alltid gillat Urban Nilsson för hans förmåga att hålla sig lugn i utsatta vallningssituationer. Visst kan det bli fel ändå, men att hålla huvudet kallt minskar risken för felaktiga beslut. Sen behöver det inte alltid vara vallarnas fel att åkaren har mindre bra skidor, det kan ju vara så att inför slutvalet så väljer åkaren de skidor som han/hon tror är de bästa.

Link to comment
Share on other sites

Tyvärr trodde vallateamet att det var en social verksamhet där det viktigaste var att odla den goda grabbiga, ofta tramsiga stämning som rådde där. Räcker ha sett landslagets videobloggar för att förstå det. Det är tyvärr ohållbart i en landslagsverksamhet som är resultbaserad. Var tydligen åkare och tränare som var missnöjda med delar av ”vuxendagiset”. Det kunde gruppen inte tolerera och i revolterade i sann fackklubbsanda ”Går en går vi allihopa”
Link to comment
Share on other sites

Det finns nog mer än en hund begraven i den här soppan. Att vissa får tunghäfta eller dementerar kan nog ha att göra med att de hoppas på att komma tillbaka och inte nu, men kanske framledes. Tror dock att Lorentz vittnesmål har ganska hög sanningshalt, då han befinner sig utanför landslagscirkeln.

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker det mer känns som en "nyhet" som "tidningarna" gärna vill lyfta fram då det handlar om ett populärt landslag. "Journalister" ringer upp diverse personer och ställer lite frågor, sen knåpar man ihop en historia som säljer.

Jag tror det är väldigt mkt som vi inte vet och troligen inte har att göra med.

Link to comment
Share on other sites

OK, kanske lite väl hårt som jag skrev. Jag menar att ibland (ofta?) skrivs det ju det som journalisten tror att folk vill läsa och plockar därför ut saker ur sitt sammanhang. Man ringer upp någon som är villig att prata sen ger det ena det andra.

Vårt landslag? Det blir ju inte riktigt samma skriverier om det händer i andra landslag som är mindre populära.

Men du kanske har helt rätt att det är bra att det spekuleras fritt med olika teorier om än det en, än det andra.

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker visst att man kan få veta varför tex Johan Pettersson blev petad och varför Urban Nilsson dementerar att han sagt upp sig tillsammans med två andra vallare.

Jonas Peterson heter vår fd landslagschef

 

Klart som tusan det osar fluorkatt om landslaget. Är ju bara läsa mitt första inlägg om vilka som slutat. Något har varit allvarligt fel. Sen har ju allt sina perspektiv. Det är bara en lek osv. Det gör ju dock inte att allmänhetens intresse minskar. Tur vi har journalister som gräver i härvan .

Link to comment
Share on other sites

Det är ju bra om man har ett relevant sätt att utvärdera vallateamet på också, det verkar man ju inte ha haft här. Sen ska ju vallare prestera bra för att ha jobbet kvar också samtidigt som dom är förtjänta av en vettig arbetsmiljö liksom arbetsgivare. Känns inte som landslaget har lyckats med dessa punkter alls just nu.

 

Mest undrar jag hur mycket det finns att inta vara överrens om mellan vallteamet och förbundet? Vallarnas jobb är rätt enkelt sett till arbetsbeskrivningen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...