Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Birken2020


skogsvakt

Recommended Posts

Tack så mycket för infon Skogsvakt! :) Ja blir det blå extra-före eller liknande så fixar jag nog vallningen själv. Men blir det lurigare före är det skönt att veta att man kan lämna in skidorna någonstans och skylla på någon annan om det blir fel. ;)

 

Jag är vältränad och en duktig skidåkare, men det har blivit nästan noll mil på snö den här säsongen så det kommer att bli ett väldigt slitigt lopp. Har inte så mycke högre ambitioner än att bara ta mig i mål och känna hur det känns att köra det här loppet i år. Sen får vi se om det blir lite hårdare satsning mot Merket framöver någon gång. :)

Har du kört innan? Ta det lugnt i startbacken. Den är 14km. Det är tryggt att ha rejält med fäste. Och håll i hatten utför Sjusjön. Norrmän över 80 år kör i hockey.
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jag ska åka för femte gången. Jag har haft turen att ha sol och blå himmel alla fem gångerna. De enda nedförsbackarna som kan vara lite jobbige är de efter Sjusjön. Annars tycker jag inte att det är några problem. Norrmännen är bra på att åka utför och det är sällan jag har sett några vurpor. Det gäller att ta det lugnt över första fjället så man har krafter kvar. Det sista fjället är riktigt jobbigt. Man ser portalen och tror att det är toppen så fortsätter det lite till. Ett trevligt lopp men bra party i Sjusjön. Du kan nog bli bjuden på det mesta en välfyllt bar kan erbjuda. Om det är fint väder är det även mycket folk ute i spåret och hejar.

Link to comment
Share on other sites

Svårt sugen på att förlänga säsongen med Sköytebirken, speciellt i dagens "ljumma vårregn" här i Götet. Men nu har det varit avspark i löpsäsongen med träningsprogram mot Varvet (om det nu blir av). Och jag ska inte klaga på snökontakten i vinter; Skeikampen, Kvitfjell, Nordseter, Hemsedal och Sälen dec-mars.

 

Kanske får ett ryck till Skarven, den som lever får se.

Link to comment
Share on other sites

Jag åker aldrig Skidome på vintern. Det är rena döden. Men Det har blivit massor snöträning denna vinter ändå. Grönklitt, Mora, Oslo tre ggr faktiskt och en del i Borås, Tranemo och Uhamn.

 

Funderar nåt år på att Birkdubbla! Skaten på fredagen och klassiska loppet på lördagen. Men bara enkelväg. Då blir sträckan 54km sk Norgemätning. Vänder man i Lillehammer och kör tillbaka blir sträckan 108km. Sk västgötamätning. Då sparar man in bussbiljetten med som ligger på hutlösa 350 NOK. Corona ingår i priset

Bra att du lättar upp stämningen lite efter denna bedrövliga vinter :) :) 

Link to comment
Share on other sites

Tokyo Marathon var ett av de första stora sportevenemangen utanför Kina som påverkades och där valde man att köra loppet enbart för eliten. Borde detta inte vara lösningen för skiclassics-loppen ??

 

Visserligen tråkigt för oss motionärer men herrar Ljung&Järnberg skulle äntligen få slippa Teletubbies så det kan man kanske bjussa på för deras skull.

 

Tänk också på alla som sitter i hemkarantän och behöver slå ihjäl tiden med nåt. Gillar man bollsparkning och liknande så kan man kolla på de matcher som genomförs utan publik men gillar man långlopp på längdskidor får man ingenting.. om de inte låter elitåkarna genomföra loppen.

Link to comment
Share on other sites

Norge har ställt in alla tävlingar framöver, så även Reistadlöpet. Pratade nyss med Magnar Dalen, han kommer skicka sina Team Ragde åkare till Nordenskiöld och trodde att det kommer bli rusning dit. 

 

Så ingen risk att NSL ställs in då??

Link to comment
Share on other sites

De skulle kunna sätta en anmälningsgräns på 500 åkare och inte ta emot några efteranmälningar.

 

Max antal deltagare för NSL är 500 och har alltid varit det vad jag kan minnas... I startlistan finns för tillfället 6 italienare och så här ser fördelning ut gällande deltagare från olika länder.

 

AE 1 AT 2 AU 1 BE 1 CH  8 CZ 17 DE 21 DK 6 EE 10 ES 2 FI 32 FR 4 GB 6 IT 6 LV 2 NO 53 PL 1 RU 8 SE 253 US 1 Totalt 435
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...