Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Rullskidpjäxor på hösten?


RunKlaeboRun

Recommended Posts

Hej alla likasinnade skidnördar,

 

Det drar sig mot rullskidsäsong och jag måste skaffa mig ett par nya pjäxor då jag inte vill använda mina i nya vinterpjäxor för det.  

 

Då är ständiga frågan, ska man gå för en renodlad rullskidpjäxa eller ska man köpa ytterligare en vinterpjäxa att använda för rullskidor?

Mycket talar för en sommarpjäxa om jag ändå måste köpa nytt, men hur är den att använda när det blir lite kallare på hösten? Blir den för kall då? 

 

 

Kom med egna erfarenheter, tankar och förslag!

Link to comment
Share on other sites

Inte åkt i sommarpjäxor. Tycker vinterpjäxor funkar bra även under sommaren. Men problemet på hösten är egentligen inte temperaturen, utan regnet och de blöta vägarna. Trots att 4 grader kan kännas lugnt med en varm vinterpjäxa, så fryser du ihjäl när strumporna blivit genomblöta. Så något överdrag behövs ändå (jag kör lillsports), om inte annat för att skydda pjäxan mot slitage.

Link to comment
Share on other sites

Jag kör i sommarpjäxor när det är varmt ute. De har väldigt bra ventilation och är värda varje spänn tycker jag. Är det runt nollan är det inte ett dugg kul, vita tår på 10 minuter. Då får mina avlagda vinterpjäxor göra jobbet. 

Link to comment
Share on other sites

Jag köpte alpinas lågskor i somras (av samma anledning som du eftersom jag har nya vinterpjäxor). Den svarta med röda snören. Svalkar skönt på sommaren. Köpte samma stl som vinterpjäxorna och det ska man inte göra. De känns som långa båtar och kan vara ostabila om man är ovan.

Jag skulle nog hellre köpt ett par billiga vintetpjäxor nu på rea om jag valde idag. Eller köpt sommarpjucken en storlek mindre. Har beställt en sula som ska minska pjäxan ett halvt nummer. Får se om det hjälper något.

Link to comment
Share on other sites

Upplever samma sak att Alpina sommar pjäxan är större har lagt i en halvnummer sula och sen satt den kanon. Alpina pjäxorna är bra på sommaren men vid runt nollan å regnblir det kallt. Med tok rean XXL kör så hade jag turen och hittade ett par Madshus Nano för 500 som får bli pjäxan när det blir för kallt med sommar pjuck.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...