Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Alliansloppet 2020


Volevodin

Recommended Posts

Undrar hur dagens uttalande av Anders Tegnell att höja gränsen för folksamlingar från 50 till 500 kommer att påverka möjligheterna att genomföra Alliansloppet i oktober. Elitalliansen, som just nu pågår, lär inte påverkas utan intresserade får nöja sig med TV-sändningar, då 50-regeln fortfarande gäller.

 

Läser idag i tidningen att det i första hand gäller publika arrangemang, men Tegnell gav inget svar vad som gäller motionsarrangemang. Kritik har framförts vad gäller siffran 500, som kan bli tätt i små arenor. För vår del borde vi klara 500 på de flesta arrangemang bara det blev spridning på stadionområdet ute i naturen borde det fungera utan problem. Det som i så fall kan vara en riskfaktor är om man ligger i en stor klunga och någon framför med corona ventilerar virus, som sen förs bakåt och inandas av de bakomvarande.

Link to comment
Share on other sites

Vilket är värsta Coronaspridareventet?  ;)

Festerna på västkusten i sommar då det så kallade "festfolket" från Värmland åkte till kusten. Blev smittade av göteborgare vilket stängde gränsen på nytt. Det var dyra droppar sprit för gränskommunerna.

Eller klungkörning på Alliansloppet och Nybrorullen med folk från Ski Team Skåne, Stockholms Rullskidklubb och IK Stern.

Blir det lokala utbrott i Nybro och Trollhättan?  :(

Link to comment
Share on other sites

Oj vad förvånad jag är. Dom ställde in. Verkligen. Hur naiva är inte folk egentligen? Det är bara att glömma Vasan 21 med.

 

Vasaloppsveckan sitter långt ifrån säkert. Det trista är att alla långloppsarrangemang är beroende av motionärerna för att ekonomin ska gå ihop. Vet inte hur de räknar i världscupen men de har ju rätt stora entourage som kan agera publik.

Link to comment
Share on other sites

Alternativet verkar vara via app, men kanske inte tillräckligt stor dragningskraft på detta lopp som i de stora motionsloppen?

Vasaloppet lär dra en del deltagare även via app, hur surt det än känns lär jag försöka mig på ett virtuellt VL21 för att få ett streck till i skidorna mot veteranstatus.

Undrar just hur det går med seedning etc. inför VL 2022? Om seedning inför 21 flyttas framåt och om virtuellt lopp räknas in i seedning? Men en mindre fråga i sammanhanget kanske.

Alliansloppet hade nog fått en del deltagare om resultatet av ett virtuellt lopp hade räknats som seedning, utan seedning tror jag de flesta motionärer hoppar över app tävling. Om det nu inte har större symbolvärde som t ex Stockholm Marathon, VL etc.

Link to comment
Share on other sites

De körde virtuellt Allianslopp i somras via World Classic Tour:

 

Virtual Alliansloppet: 270 participants from 20 nations - 9 136 km completed, the second stage of Virtual World Classic Tour was a success!

 

Read more about the fastest participants and the team competition on the article below!

 

#virtualworldclassictour #virtualalliansloppet Petter Northug Coxa Carry Maurten IDTsports

 

https://www.worldclassictour.com/virtual-alliansloppet-the-story/

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Och nu är vi här igen. Hur naiva är folk som anmäler sig nu? Högst tveksamt om nåt AL i vanlig form blir av 2021. Men anmäla sig och betala går naturligtvis.

 

Och sen undrar jag hur många lopp som har gått under? Det var ju ett väldans liv kring detta. Både varvet och sthlmmaraton skulle ju kånka och försvinna från jordens yta hotades det om. Bli en varvethjälte eller vad hette det? (a.k.a sponsra varvsgeneralens miljonlön) :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...