Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Skejtåket


Volevodin

Recommended Posts

I och med att vasaloppsveckan är utsträckt till tre veckor borde det inte vara så svårt att lägga in ett skejtåk 3 mil dagtid tex samma dag som nattloppen går. Ett singellopp dagtid är ett länge efterfrågat önskemål och kunde genomföras nu utan att konkurrera med de andra loppen. Min motivering var att 45 o 90 km skejt är för långt för nybörjare, en del inte gillar att skejta på natten eller har svårt med tekniken i mörker och sen som extra skäl att 3 mil skejt är alldeles lagom för 70+ i coronatider.

Så jag uppmanar fler att skicka mail till vasaloppet och föreslå skejtåk 30 km individuellt på dagtid.

Lyckas man få till detta i "coronaveckorna" ökar chansen att det blir kvar till kommande år.

Link to comment
Share on other sites

Det enda som kan få Vasatöntarna att ordna ett skaterace är ett fett sponsoravtal.

Men man får inte ge upp hoppet, nu när coronan rört om i grytan, kanske det finns en liten chans att de smyger in ett skejtlopp.Därför vore det inte fel, om fler mailar till vasaloppet och föreslår ett skejtåk dagtid.

Link to comment
Share on other sites

Vanliga vintrar brukar det vara draget för skejt i vasaloppspåret några veckor före VL. En del sträckor är det väl lite si och så med spårkvaliten. Undrar hur det blir nu? Blir det bara klassiska spår hela februari så att det inte ens går att få ett träningspass skejt.
Link to comment
Share on other sites

Skulle kanske funka om ett random gäng träffas andra söndagen i mars (eller på lördagen) och åker sälen-mora på skejt. Får man med sig lokalpressen kanske man kan lobba in "Vasaloppet Skate" efter några års upprepande...….

Bra förslag. Om du och skogsvakt kör en sväng med Göran Greider så kommer säker skejt bli lika stort som varg.

Link to comment
Share on other sites

Nu är jag riktigt dålig på skejt, och rullskejtar sällan. Men är det inte så att rullskejt kräver mer av åkaren att börja med, och framför allt kräver mer vad gäller banan. Man tar mer plats, och får svårare att samsas med trafiken på en vanlig cykelbana (vilket är var vi storstadsbor oftast åker). Och man har svårare att åka bland blöta löv, grusövergångar, osv. . Eller är det bara så för att jag är ovan?

Link to comment
Share on other sites

Jag inser väl nu att sannolikheten att vasaloppet skulle lägga till ett lopp till i coronatider, när man har så stora problem att lösa med Vasaåken, är ytterst liten, Min motivering är att om fler "irriterar" med mail om att återta skejtvasan dagtid, så ökar chanserna även att de faller till föga någon gång i framtiden. Gör man ingenting accepterar man tingens nuvarande ordning.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...