Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Tips på bra seedningslopp


Lekker

Recommended Posts

  • Replies 57
  • Created
  • Last Reply
Sya hade ju förut samma datum som Engelbrekt som går veckan efter, det är ju inte många helger att välja på. Bessemerloppet går se'n den 18:e. Får se vad kroppen orkar och hur förhandlingarna slår ut hemma, men jag siktar nog på värmdöloppet, engelbrekt och bessemer även om hjärtat fortfarande klappar för sya
Link to comment
Share on other sites

Jag bor i Norrköping

Självklart rekommenderar konstigt nog just jag www.varmdoloppet.se

men du har väl ännu några mil närmare Wadköpingsloppet i Örebro.

Men närmast är väl Syaslingan http://www.syaskidklubb.com/ om ni får snö...

Konstigt att alla dessa tre måste konkurrera om samma datum...

Som ett alternativ finns det Södertäljeloppet den 13 februari mitt i veckan....ingen konkurrens då.. :)

Link to comment
Share on other sites

Ett stort och klassikst skidlopp är ju Engelbrektsloppet som går den 10 februari samtidigt som Orsa Grönklitt Ski Maraton.

 

Maserloppet den 13:e januari är också bra. Vargloppet den 6:e januari har jag åkt och jag tyckte det var bra.

Link to comment
Share on other sites

Är det relativt snösäkert?

Syaslingan tror jag var inställt i fjol. Wadköpingsloppet brukar nästan alltid gå' date=' men ibland på kortare bana. För oss var det första gången förra säsongen.[/quote']

Syaslingan var inte inställd utan gick på kortad men kanonfin bana. Hårda konstsnöspår som höll hela loppet och drygt 300 deltagare. Kan verkligen rekommenderas.

 

/Pistmaskinisten

Link to comment
Share on other sites

Fasen...

 

Någon (annan) borde sammanfatta vilka seedningslopp som går vilka datum. Man blir ju helt förvirrad när man sitter o googlar o har sig!

Alla skidlopp ligger ju på klubben online bara titta där

Iam stupid

Svenska skidförbundets hemsida altså!

 

http://www.skidor.com/FixtureLink.asp?WCI=wiSelCompetition&MainBranchId=58&ShowDirect=1

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Som medlem i arrangörsföreningen måste jag plussa för Wadköpingsloppet. Det är ju inte mer än 10 mil mellan Norrköping och Örebro. Det är en "lagom" stor tävling (300-500 deltagare) som brukar genomföras även om det är dåligt med snö. 2007 skrapades det ihop snö till en 13 km lång alternativ sträcka som det kördes tre varv på. Vi får hoppas på mer snö i år så att orginalbanan kan användas. 3 februari är datumet för 2008 och anmälan kan göras på http://www.karlslundsif.org/. Väl mött i spåret!
Link to comment
Share on other sites

Innehåller den ursprungliga banan en läskig backe?

Läskig och läskig.. Hela banan är ganska kuperad, men avslutat med en brant stigning, dock inte så vansinnigt lång. Men man är ju trött så den känns jobbig. Dessbättre slåss jag knappast om medaljerna så jag behöver inte idiotköra i den. 30 sekunders/3 placeringars skillnad spelar mig mindre roll. Du behöver inte vara orolig. Banan finns också beskriven på http://www.karlslundsif.org/ under fliken "evenemang" sedan "wadköpingsloppet" sedan "färdevägen".

 

Jag klistrar in den nedan:

 

Banbeskrivning - "Färdevägen"

 

1. Digerberget-Ramshyttan-Stakadammen:

 

Efter starten i Digerberget når man relativt snabbt (efter 1,5 km) loppets första stigning, en fin åkbacke med diagonalåkning. Sträckan mot kontrollen i Ramshyttan och vidare till vägerövergången vid Stakadammen efter 9 km består av klassisk skidåkning och åkbackar som kräver diagonalåkning. Sträckan karaktär: Måttlig kupering och varierad åkning.

 

2. Stakadammen-Bocksbosjön-Tomasboda:

 

Efter passeringen vid Stakadammen vidtar en större klättring till friluftstorpet Skrikarboda. Därefter ändrar loppet helt karaktär och det blir ett långt parti med lättåkt stakåkning över Bocksbosjön. Efter kontrollen vid Bocksbosjön efter ca 18 km tar färdevägen satts upp mot Kilsbergens högsta punkt - kontrollen Tomasboda - dit det bär i en svag till måttlig kupering uppför. Först till Tomasboda får Bergspriset. Väl där är halva loppet avklarat. Sträckan karaktär: Inledningsvis måttlig kupering övergår till mycket lätt kupering. Sista delen dock hård!

 

3. Tomasboda-Kviddtjärnskorset-Hällsjögrillen:

 

Fin utförskörning från kontrollen Tomasboda och sedan mycket lättåkt i ca 14 km. Färdevägen passerar Kavelbron och kontrollen i Kviddtjärnskorset och tar där en rundslinga på Karthällömossen om ca 6 km. Därefter passerar Färdevägen Lilla Gårdsjökorset och går fram mot den nygamla kontrollen Hällsjögrillen.

Sträckan karaktär: Mycket lättåkt och flackt

 

4. Hällsjögrillen-Ånnaboda:

 

Från kontrollen Hällsjögrillen återstår endast 4 km, varav de första 2,5 km är lättåkta innan slutkilometrarna bjuder på en avslutande backe till Ånnaboda Camping och in till stadion.

 

Sträckan karaktär: Mycket lättåkt med svag kupering/platt. Det finns inslag av några få korta backar innan backen med 1,5 km kvar till mål dyker upp. Backen är ca 400 meter lång och leder oss in på campingen och vidare till Skidstadion i Ånnaboda.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Om jag kollar på länken ovan till vasaloppets hemsida hittar jag fortfarande inga seedningslopp.. DÅLIGT! de skulle varit ute på hemsidan i november.

 

Jag ska boka in ett vasaloppsläger i Mora i jan eller feb men vet inte vilket datum jag kan göra det då seedningsloppen är så svåra att hitta..

 

Svenska skidförbundets hemsida har ALLA lopp i sin lista. Hur skall man veta vilka som är seedningsgrundande för VL? Ska man kolla in ALLA loppen var för sig att få reda på det? Segt.. Tar ju timmar!!

 

Det borde finnas nåt smidigt sätt.. HUR??

Link to comment
Share on other sites

Ja det går bra eftersom allt går med chip så är det bara att visa upp resultatet så seedas du efter det.

 

 

 

Ny Medlem

Registrerad: 2007-10-21

Inlägg: 2

E-post Re: Tips på bra seedningsloppÄr det någon som vet om halvvasan är seedningsgrundande för vasaloppet samma år? Alltså, kan jag seeda upp mig för Vasaloppet genom att köra Halvvasan tidigare i samma vecka?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...