Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Fin världscup-start...


Niklas

Recommended Posts

...för Södergren och Kalla! =)

 

Främst för Kalla tänkte jag först, men även Södergrens brons växte när de när de började räkna upp hur han inlett världscupen de senaste åren (var väl bara en världscupstart som inte var plats fyrtio- eller femtio-nånting?)

Link to comment
Share on other sites

Grymt imponerad av Kalla. Håller tummarna för en fortsatt trevlig vinter. Hon får gärna ligga och nosa starx bakom topp platsen. Fler 3:e och kanske lite 2:a platser så kommer hon taggad upp över öronen in i en ny sommarträning och så tar hon det där sista klivet under säsongen 2008-2009. Och till 2010 är hon bäst och tar flera OS-guld :)

 

Givetvis även kul att se Södergren med i topp i första loppet. Även där hoppas jag att det fortsätter bra under vintern men till skillnad mot Kalla hoppas jag på segrar. Han ska vara på topp!

 

Stafettern i morgon kan bli kul :)

Link to comment
Share on other sites

Finns det inget "norskfilter" på forumet........................

Tycker det är trevligt med norska inlägg och det bidrar till bredden av infallsvinklar.

Och att de gläds över stafettframgångar bjussar jag gärna på.

Här på forumet är vi ju 99% Vasaloppsnördar mer eller mindre och där har ju norrmännen inte plockat hem många kransar så efter den måttstock som gäller här är Norge en klen skidnation. Och själva har ju Norge inga riktiga långlopp, bara diverse fåniga skolutflykter med ryggsäck.

 

Jämför med Cykel t.ex. Förutom de väldigt insatta så är det ju inte en käft som kan nämna de senaste segrarna i VM, OS och världscupen. Däremot vet de flesta vilka som är de store hjältarna i Tour de France. Och VL är längdskidåkningens TdF.

Link to comment
Share on other sites

Finns det inget "norskfilter" på forumet........................

He he, nä inte så lätt vara svensk igår (fast resultaten från lördagen lättade ändå fortfarande upp), när våra fantastiska grannar i väst dessutom avrundade med att knipa två första platserna i herrstafetten. :D Norge har verkligen en imponerande bredd på toppen. Vi är ju mycket mer beroende av att ha våra bästa åkare i toppform. Blir t ex Mattias Fredriksson sjuk eller ur form så har vi inte ettt halvdussin likvärdiga åkare som slåss om att ta hans plats. :)

Link to comment
Share on other sites

Jag kan bara hålla med, Norge är jättebra på att hela tiden få fram duktiga skidåkare. Men jag undrar om inte Sverige skulle producera lika många duktiga skidåkare också om det fanns sjukt bra skidmöjligheter i direkt närhet till Stockholm? Ligger inte den stora skillnaden i att det finns bra möjligheter och en lång skidsäsong nära huvudstaden Oslo? Det skapar ju intresset för skidåkning också. Vilket i sin tur gör att det inte är så många Norrmän som vill spela ishockey.. :-)
Link to comment
Share on other sites

Som hockeyinteressert er jeg misunnelig på dere. Vi har liksom ikke så mye å stille opp med der...

Vi kanske skulle idka lite byteshandel där? Om ni får ett av våra elitserielag så får vi Petter Northugg? :P

 

Tillägg för att inte oroa Lars-Erik: Ni får inte Luleå Hockey. =)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...