Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Mjölk som sportdryck?!?!?!


TV-åkaren

Recommended Posts

Det jag hittat i tester där man jämfört med kommersiella processade produkter står sig mjölk väldigt bra. Bra elektrolytsammansättning, högvärdigt protein, lite lagom med socker. En undersökning visade på att det är den dryck som bäst stannar kvar i kroppen.

 

Sen är det kanske lite jobbigt med surnande mjölkrester, och man kan bli lite slemmig i halsen av att dricka mjölk. Undrar om syrade sorter som fil o yoghurt är liak bra? Fil eller yoghurt blandat med vatten smakar inte så pjåkigt, o man kan ju smaksätta lite om man vill

Link to comment
Share on other sites

Som återhämtningsdryck visst helt ok. Dock lite långsamma kolhydrater för att ge snabb glykogeninlagring efter passet om man behöver snabb återhämtning dvs snart ska prestera igen. Även proteinet i mjölk är rätt långsamt då 80% består av kassein som har långsamt upptag. Så helt ok men inte optimalt.

 

Som sportdryck är mjölk inget vidare. För lågt kolhydratinnehåll, för långsamma kolhydrater och svårt att få i sig den mängden som behövs för att ge vettig tillförsel av vätska och kolhydrater. Tror inte så många mår så bra i magen av att dricka 7-8 dl mjölk i timmen under hård fysisk ansträngning i 2-3 timmar.

Link to comment
Share on other sites

Mjölkens proteiner är perfekt vid återhämtning. Rätt typ som gör att dina muskler återhämtas snabbt. Lite klent med kolhydrater, men släng i några skopor O´boy (eller bara socker?) så har du en perfekt återhämtningsdryck.

Under träning kan du väl egentligen dricka vad som helst, men har du tävlingsambitioner så kan det vara klokt att dricka samma sportdryck som du använder under tävling, också på träningarna. För att vänja kroppen och magen på bästa sätt.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...