okomoko Posted August 15, 2010 Report Share Posted August 15, 2010 Finns det nån med vetenskapliga och/eller medicinska kunskaper som kan förklara om kornmjölet verkligen är bättre än andra mjölsorter? När det gäller långsam glukosutsöndring alltså. :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Son Of Wassberg Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Vitargo är baserad på kornstärkelse har jag för mig. Står en del på deras hemsida med jämförelser etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anl Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Majs-stärkelse. Korn heter "barley" på engelska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Son Of Wassberg Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Majs-stärkelse. Korn heter "barley" på engelska.Det står "kornstärkelse" på deras svenska hemsida. Vitargo är väl ett svenskt bolag har jag för mig. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akibe Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Jag vill också få reda på detta. En kompis frågade mig samma sak här om dagen och jag kunde inte svara på det :S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volevodin Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Det jag vet om korn och matlagning är att i Västerbotten lagar de blodpalt med stort innehåll av kornmjöl. Längre norrut mest vetemjöl och rågmjöl. Jag har bara testat blodpalt med kornmjöl en gång och kan inte avgöra om det är någon skillnad i matsmältning och "kraftupptag" mot den andra sortens blodpalt (som är den vanliga för mig). Blodpalt skall göras på renblod för att få den rätta smaken. Nu börjar jag bli lite sugen på blodpalt,:) min fru brukar göra den, men jag har gjort palt några gånger själv också, fast vi väntar nog lite till det blivit svalare väder. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Son Of Wassberg Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Pitepalt innehåller väl också kornmjöl? En av mina favoriträtter f.ö. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anl Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Fel av mig. Hade inte alls läst på. Visst är det gjort på korn. Precis som all bra öl - kanske därför det funkar;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peja Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Ursprungsfrågan om upptagningshastigheten dvs kornmjöls GI-värde är lite klurig. Man bör ju titta på GI-värdet för måltider/rätter som är baserad på kornmjöl i så fall. Ett GI-värde på kornmjöl säger inte så mycket så länge man inte tänker äta ett par dl kornmjöl med sked direkt ur påsen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hellreänbra Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Enligt tabell på pauluns hemsida. Korn (hela korn) 36, Råg (hela korn) 48, Vete (hela korn) 59. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hellreänbra Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Hittade en annan tabell på http://www.gi-metoden.info/gi-tabeller.asp Korn, fullkorn 25Korn, krossat 50Korn, valsat 66Kornbröd, fint 67Kornbröd, fullkorn 50% kärnor 46Kornbröd, grovt fullkorn 80% kärnor 34 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.