Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Kornmjöl


okomoko

Recommended Posts

Det jag vet om korn och matlagning är att i Västerbotten lagar de blodpalt med stort innehåll av kornmjöl. Längre norrut mest vetemjöl och rågmjöl. Jag har bara testat blodpalt med kornmjöl en gång och kan inte avgöra om det är någon skillnad i matsmältning och "kraftupptag" mot den andra sortens blodpalt (som är den vanliga för mig). Blodpalt skall göras på renblod för att få den rätta smaken.

 

Nu börjar jag bli lite sugen på blodpalt,:) min fru brukar göra den, men jag har gjort palt några gånger själv också, fast vi väntar nog lite till det blivit svalare väder.

Link to comment
Share on other sites

Ursprungsfrågan om upptagningshastigheten dvs kornmjöls GI-värde är lite klurig. Man bör ju titta på GI-värdet för måltider/rätter som är baserad på kornmjöl i så fall. Ett GI-värde på kornmjöl säger inte så mycket så länge man inte tänker äta ett par dl kornmjöl med sked direkt ur påsen.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...