Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Bedrägeriförsök


Rain12

Recommended Posts

Kanske dags för någon privatperson att bygga upp en sida för köp och sälj av sådana här tjänster, där man skriver på avtal som gör att sidans ägare får rätt att lagra personuppgifter och att pengarna är låsta genom paypal tills man är helt hundra på att man inte blivit blåst.

Säkert någon som har en bra ide på lösning på detta, men krävs ju att man lämnar ut personuppgifter och sådant, men själv skulle jag inte se några problem med detta, skulle heller inte så nå problem om jag säljer min startplats att inte få pengarna förännes efter vasaloppet.

Alla säljesannonser till Vasaloppet som läggs upp på startplatser.se granskas av Vasaloppet innan de läggs ut på siten.

 

Som köpare ska man alltid begära in personnr och VasaID från säljaren för att kontrollera indentiteten med Vasaloppet, de kontaktar även ägaren till startnr för att kolla om allt är ok.

 

Vi är tydliga med att man inte ska betala ut några pengar förrän man kontrollerat indentiteten, rekommenderar även att köpare användar Paysongaranti eller liknande.

Link to comment
Share on other sites

Var på er vakt på startplatserbjudande från nummer: 0700-491584.

Har en annons på startplats.se. Fick SMS om att köpa VL-plats för 1200kr (lägre än billigaste inköpspris?) och anade oråd redan där...

Svarade i alla fall på sms:et en timme senare, bad om personnummer och ett bekräftelsemail eller liknande från Vasaloppet, som bevisade att en anmälan fanns.

Nu, ett dygn senare har jag inte fått svar på mitt SMS. Killen svarar heller inte på telefon trots ett par samtal. Det finns inget telesvar och numret finns inte på eniro/hitta.

Han kanske fick startplatsen såld till nån annan o orkar inte svara mig. Eller så försökte han lura mig.

Link to comment
Share on other sites

Blev blåst på en vätternrunda-startplats av nån snubbe från malmö, det kanske är samme person...

 

Idiot hur som helst

Med största sannolikhet den samme, han verkar härja runt fritt och sälja startplatser som inte finns till stora evenmang, sorgligt att man inte kan komma åt honom bättre med hjälp av lagen.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
En del som säljer sina startplatser anger startled trots att det är knuten till personens prestationer. Jag sålde nyss min startplats och blev lite förvånad när jag fick frågan om vilket startled jag hade. Det känns lite som bedrägeri att ange det när man vet att det saknar betydlese. Jag vet inte om det stämmer men jag hörde ett rykte om att någon köpte en startplats i startgrupp 1 för 5000 och sedan blev väldigt upprörd när han blev tvungen att starta längst bak.
Link to comment
Share on other sites

Man skulle ju kunna konstruera ett enkelt system för verifikation av att säljaren verkligen äger startplatsen.

 

T.ex. genom att den som ska sälja sin plats loggar in på nån "mina sidor" på vasaloppets hemsida och genererar en "engångsverifikationskod" där. Den verifikationskoden skickas sedan till köparen och köparen kan då gå in på vasaloppets hemsida och verifiera med den koden att säljaren verkligen är den som "äger" platsen..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

John Anders /Dennis/ Winberg är i farten igen!!!

Person nr: 860303-4011

 

Förra veckan lade jag upp en annons där jag talade om att jag ville köpa en plats till vasaloppet.

 

Blev kontaktad av "John" som hade en biljett att sälja.

Han pratat med extrem malmö dialekt, ung 26 år, låter orutinerad och stressad.

 

Han uppger att han är en annan person först, en som har en plats till vasan, jag sitter med honom på telefon och vi går igenom steg för steg hur han skall fixa med namnbytet och när han säger att detta är gjort tror jag på honom och jag för över pengarna vi kommit överens om till konto nr: 8214-9 924 573 811-8 på swedbank.

 

När jag väl inser att jag har blivit lurad slutar han att svara på telefon och sms.

När jag söker runt inser på nätet inser jag att detta är en känd nätbedragare och alla som blir lurade av honom måste anmäla!!

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...