Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

INTERSPORTLOPPET


Conny

Recommended Posts

  • Replies 467
  • Created
  • Last Reply
Vi var ute och testade i em, men det som spelar roll är hur mycket kvicksilvret faller. Klister alla gånger, swix tipsar om sitt univeral med silver. Rossa blir nog för mjukt om prognosen håller, men var helt rätt i em. Samma med stavfästet, mjukt nu, men fryser det till så blir det ngt helt annat.
Link to comment
Share on other sites

Kör du Fischer? Det var mycket incidenter idag tyckte jag!

 

Var det någon som lyckades med fäste idag?

Ja precis, ett par fischer carbonlite S-trak. . Jag vet inte riktigt vad som hände, kändes som att jag fick ett hugg i klistret sen låg jag på backen med bruten skida. Jag misstänker att skidan fått sig en knäck tidigare som gav med sig först nu. Synd på ett par fina skidor.  

Som sagt bara att bryta ihop och komma igen. Får hoppas att stråkenloppet blir av nästa helg. 

Link to comment
Share on other sites

Jag körde ovallat. Svårt o säga om man hade bättre glid än övriga, tyckte inte det skilde så mycket längs efter banan eftersom spåret längs till vänster gick solklart lättast (is). Sträckan från start ut till Björnarvet var ganska besvärlig med lösa spår samt dåligt stavfäste (borde haft större trugor).

 

Stakningen gick iallafall mycket bra.

Link to comment
Share on other sites

Hade Rode blått klister som grund sedan ett lager Rode Violett klister som jag sedan täckte med Rode T-line 0 - -2 burk. bra fäste utom sista 10-15 km men det gör ju liksom inte så mycket. Lite småhugg där det var små iskristaller i spåren men det frös aldrig under så det var inget som påverkade glidet. Däremot var det lite skit inspärrat (det vänstra) där de inte pistade under natten så det bromsade till då och då.

In på 2:25 någonting och är väl nöjd. Men är fan lite för klen i stakningen på längre lopp, blir omåkt och ifrån åkt på sluttampen. Hade några kramphugg i magen sista 5

Link to comment
Share on other sites

Det verkar vara ett par olika grupper, ovallade gänget (som får man hoppas fick till glidet) och vi med fäste tycks varit två grupper. Rätt många av oss missade vallningen, mitt glid sög i dubbel bemärkelse. Beror väl delvis på vallningen, men säkert även på att jag bara har kallskidor. Loppet i sig är förmycket stakning för mig, roligare med mer kuperat. Hyfsat nöjd med 2:30
Link to comment
Share on other sites

Vad tycker ni om loppet?
Hur ser era skidor ut efteråt? 
De borde väl kunna varnat var det var sten. Skicka räkning på era förstörda skidor till arrangören…
Är det svårt att ha fler seedningsklasser än elit/tävlingsklass och motion? Blir inte bra när led 10 åkare står framför led 1 åkare (om man pratar Vasaloppet). Inte kul för någon.
Kul lopp om man bortser från starten

Link to comment
Share on other sites

Vad tycker ni om loppet?

Är det fler än jag som tycker 750kr i efteranmälningsavgift är drygt med tanke på det sena beskedet om att det skulle bli lopp och ännu senare besked om var det skulle gå?

Hur ser era skidor ut efteråt? 

Med tanke på priset och antalet deltagare borde de kunna ha fler seedningsklasser än elit/tävlingsklass och motion tycker jag. Blir inte bra när led 10 åkare står framför led 1 åkare (om man pratar Vasaloppet). Inte kul för någon. De borde dessutom kunna varnat var det var sten. Skicka räkning på era förstörda skidor till arrangören...

Jag åkte inte men det är ju ingen som tvingar en att vara med på loppet om man inte gillar avgifterna...

Link to comment
Share on other sites

Jag är inte lika bitter som dig Niclas, men det var mycket nedblåst i spåren vilket var tråkigt. En del partier var det väldigt dåligt med snö, mest en ishinna. Var väl även någon kilometer mitt i loppet där det inte var spårat. Var väldigt rädd att se hur skidorna såg ut efter loppet, men blev förvånad att de var så pass fina - stålsickeln fixar det. Stenar såg jag nog inget av, en stubbe stack upp med typ 10-15 km kvar. Sen var det ju ingen som tvingade dig att stå i vänsterspåret ;) Tråkigt att det bara var ett spår som gick fort, blev svårt/jobbigt att köra om.

 

Seedningsklasserna är det väl som på alla andra lopp, men visst vore det trevlig med fler led.

 

Jag betalade 500 kr för att vara med, förstår att arrangörerna vill ha reda på i förväg hur många de ska planera för.
Starta eller var med och arrangera ett lopp så förstår du  :) 
 

Link to comment
Share on other sites

Grymt fixat av arrangörerna. Vi testade banan på fre em och hade svårt att förstå hur de skulle få till det, men det var ju bra spår i princip hela vägen. Att det sen bara var vänster spår som gled var ju liksom inte arrangörernas fel. Upplevde det ovanligt otrångt, det är ju rätt brett första km. Vad tror ni om en självseedning med skyltar, ni som är led 2 i VL står här typ? Att jag vallade bort mig och tycker att bansträckningen är för tråkig är en annan femma.
Link to comment
Share on other sites

Ang startavgiften: Anmälde mig på lördagen och då kostade det 500:- och visst, det är väl en ny nivå för startavgifter men fortfarande max 10% av den totala kostnaden att åka loppet. Bara bilresan t.o.r kostar ju tusenlappar...... Tiderna när olika föreningar arrangerade tävlingar för att just få tävla är förbi. Nu arrangeras tävlingar för att dra in pengar och då lär det kosta. 

 

Ang starten: Att ha en form av "frivillig seedning" genom att markera olika startled utifrån kapcitet/förväntat åktid mm är en fin tanke men funkar inte. Vi har för dålig själv insikt för att ärligt följa anvisningarna. Fråga alla Led 3 åkare (ungefär den nivå jag själv håller) vilket led de egentligen tillhör i VL så kommer 75% säga Led 2  :)

 

När nu loppet startade på ordinarie plats så är det ju gott om spår och egentligen ingen jätteträngsel vare sig i start eller de första km. Att det sedan alltid är stresspellar som skall fram emellan spåren och som kryssar fram som förvirrade katter är en annan femma. Själv blev jag indragen i en vurpa i den utförslöpan som var typ 2km efter start. En kille ligger för sig själv i ett spår och står i halv fartställning. Utförslöpan är spikrak och med fina spår. Ändå lyckas han slå en kullerbytta framåt, fråga mig inte hur, och en kille bakom dras med i fallet, far ut åt höger där jag försökt ta min tillflykt och jag kör över hans skidor och får smaka snö.  ;)  Hur kille nr1 ens lyckas med bedriften är för mig en gåta. 

 

Sten fanns i spåret i Lundbäcksbackarna. Detta efter att pistmaskinen kört ut i vattensjuk mark och kört fast när de spårade på natten. När den sedan körde loss drogs det upp sten. 

Link to comment
Share on other sites

frivillig seedning med många led har används på rätt många rullskidtävlingar, och på flera stora löpartävlingar. Jag skulle säga at du fungerar otroligt bra jämfört med som nu att ha ett seedat elitfält, ett för alla i tävlings klass och ett för motionär.

Jag skulle säga att det skulle fungera mycket bättre än idag, det krävs ju bara lite skylt av arrangören, inget mer.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...