Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Lindmansloppet


Nalle Puh

Recommended Posts

  • Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ok, valla... Jag har inte åkt i dag, och inte heller spårat, men jag har varit ute i spåren för att arrangera stafett-DM. Snön är fortfarande i princip att betrakta som nysnö - det har varesig varit rejält kallt eller plusgrader i någon större utsträckning sedan i tisdags då sista snön kom. Dessutom kom några millimeter nysnö till idag. I går fredag var det dagsmeja, soligt och någon plusgrad. Det gjorde att det droppade en del från träden, så lokalt, under vissa större träd så kan det vara en aning isigt. Likaså så är det dålig tjäle så det kan vara mindre fläckar med svallis. Men som sagt, de stora delarna har nysnöföre, och jag tror de klassiska spåren kommer skära igenom eventuell is på ytan. Många åkare idag åkte bredvid spåren för att det gled bättre där.

 

Med temperaturen strax under noll och rådande snöförhållanden skulle jag ha åkt på burk.

 

Stavfästet är mestadels bra, men det är som vanligt när det snöat mycket - det kan finnas ställen där det är sämre.

 

Vi hoppas att SMHI:s hot om snökanoner inte inträffar, utan att det blir en fin, men kanske lite blåsig dag i morgon.

 

Vätska vid varje varvning, ja. Det finns några bra backar att langa i mellan 4km och 6km om man har egen langare med sig. Spåret går där i närheten av en väg så det är lätt att komma till.

Link to comment
Share on other sites

Var det någon mer än jag som blev förvånad över snökonsistensen? Att snön var så kall och torr, som kallföre. Jag hade förberett ett par skidor med mjuk burkvalla, +1- -3 och trodde att det skulle gå bra. När jag provåkte dem upptäckte jag att de sög glid och det frös under. Som tur var hade jag ett par skidor till och de lade jag på vr45 och stressade till starten utan att hinna provköra dem, som tur var funkade det väldigt bra. Sista snön kom på tis eller ons och det hade varit några dagar med plusgrader och ingen temperatur under -10 o -2 vid start. Jag och några till på forumet var inne ett tag på att lägga på klister. Var snön så kall och torr för att det hade blås? Blir det alltid så?
Link to comment
Share on other sites

Jag körde med vr40 täckt med vx43, hade helt fantastiskt dåligt glid med dem! Skulle gissa på att det var vx43 som var för mjuk? Reagerade också på att det var sådant kallföre! Antar att det blåser in finkornig snö=kallsnö? Tyckte att spåren gick trögt dessutom, stod mest mellan spåren och stakade.

Link to comment
Share on other sites

Ja seedningskommiten fick nog semlor till sitt möte igår, de verkar ha varit på gott humör. Grattis alla som åkte upp sig! Intressant dock att de börjat med femtonminutersintervaller för Lindmans. Det känns rimligt att ha det på lopp över 50 km, men kanske från led 3-4 nånstans istf som för kortare lopp från led 7.

Link to comment
Share on other sites

Angående banlängden - ja, den är inte fullt 50km, men loppet är även Upplands DM femmil, så därför kallas det 50km. 47 kan nog stämma rätt bra nu.

 

När den banan man åker idag på Lindmanloppet stakades för sådär 7-8år sedan så mätte varvet drygt 9,8km. Sista varvet är ju dock lite kortare, så totalt blev banan 49km. 2% avvikelse kändes rätt ok. Vart efter så har några problematiska kurvor rätats ut vilket ätit lite banlängd varje gång, och en massa fyllningsmassor har lagts ut på ängarna innan varvningen viket gjort att en banlängdsjusterande krok på spåret försvunnit där också. Slutligen tog vi också bort den lilla backen vid vallaboden i år vilket tar ungefär 100m/varv. De flesta verkar dock tycka att åktiden räcker ändå...

 

Jag kikar på och lobbar för en ny sträckning på 3x16km för framtiden. Vi får se hur det går.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Kommer köra. Vräksnö, tveksam (tråkig) bansträckning och 37 klasser som startar innan 44km. Var mer inspirerad för en vecka sedan, men kanske går att göra en bra tid i förhållande till täten i sådana förhållanden? Vallningen får väntas med till lördag eftermiddag/kväll. Tror det är för tufft att gå ovallat för min del.

Link to comment
Share on other sites

Snöfall med någon minusgrad (mellan 0 och -2). Kan burk funka ok eller kommer det bara frysa? VR45? Vill nog inte testa rugg för första gången även om det nog är optimalt som läget ser ut nu. Blir nog att hoppas på att det går mot det lite kallare och att snöandet avtar till loppets start (verkar finnas en liten chans för det). Lägga kort och tunn vr45, staka om det inte funkar.

Link to comment
Share on other sites

Någon som åkte? Blev lite kallt trots allt så min fästvallning vart perfekt. Bergfäste med helt ok glid. Gimos terräng är rätt knixig med mycket springbackar även om totala antalet höjdmeter förmodligen inte är skrämmande. Men gör att den nog är jobbig att staka, som man såg vissa fick erfara. Segertid 2:20 för 44km i snöyra och många varvningar av sämre åkare.

 

Seedning: - 2.30 2.40 2.50 3.00 3.10 3.20 3.35 3.50 4.05

 

Förra helgen i Storvreta klarade jag inte ens led 3. Nu ett par minuter ifrån led 2. Få se om man kan knipa tvåan i Bessemer.

                      

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...