Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Uppladning sm-tävling draghund!


emmamäki

Recommended Posts

Hej jag är en tjej på 21år som är lite grön på området när det gäller kost och näring. Behöver alla tips jag kan få om uppladning inför loppet. Jag ska köra tre stycken tävlingar på 30minuter per lopp och behöver få tips på hur jag ska ladda upp inför loppen? Vad för kosttilsskott bör jag inta? Tänkte ta och prova antingen vitargos carboloader eller vitargo+electrolyte? Letar helt enkelt tips på bra uppladning inför tävling! siktar på att vinna så vill vara max laddad med energi!/ Emma
Link to comment
Share on other sites

Gäller det dig eller hunden/hundarna eller både ock ? Hur krävande är draghund jämfört med att skejta själv, har du nån nytta av hunden som draghjälp ?

 

Jag skulle tro att det funkar ung som vid jaktstart på skidor samma dag. Man kör sina vanliga rutiner med frukost ung 3 tim före loppet, sen försöker man få i sig något kolhydratrikt mellan loppen. Jag har svårt att tävla med mat i magen, därför blir det något typ Varma Koppen plus lite sportdryck.

Men nån speciell uppladdning dagen före behövs inte, då det totalt bara rör sig om 1,5 tim, hade det rört sig om långlopp på min 40 km hade det varit en annan sak.

 

Annars har vi ju Dunderklumpen här på forumet, han har rutin från draghundkörning, han kan nog ge dig inkl hunden råd.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...