Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Hur var ditt vasalopp 2013?


Thorrez

Recommended Posts

Och i mål kom jag in på 6:43 och placering 4351. Så det blir startled 5 nästa år. Dock är målsättningen att komma ner i 4:an.

Jag är rätt säker på att det är totalplaceringar (damer och herrar) som gäller och gränsen för led 5 kommer i så fall hamna på 6.39.

Nej' date=' så är det inte. Det är herrplaceringen som gäller och det är en anledning till att det finns fler startande i varje startled än det finns plats för i resultatlistan.[/quote']

Fast så ser det inte ut för nästa år.

 

Exempel: Gränsen för Led 3 är 05:38:56. Den åkare som har det har en totalplacering på 2000 men har en placering 1961 bland män.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 129
  • Created
  • Last Reply
Jag körde 2 seedningslopp tidigare i vinter och lyckades komma in i startled 4.

 

Detta var mitt första Vasalopp och därför tänkte jag att vi skulle gå upp tidigt och vara på plats för att köa i tid. Vi åkte från Leksand kl 03.50 och kom fram i rätt bra tid till kl 05.50. Dock så insåg jag rätt fort att jag var väldigt sent ute, 4/5 delar av folla fyra var redan fyllt så jag fick ta en plats långt bak, ställde mig rätt långt åt höger.

 

Allt kändes bra denna morgon, kroppen kändes stark och motivationen låg på topp. Jag var rätt orolig att jag skulle vara lite sliten då jag körde stafettvasan på fredagen, men kände inte av det alls. Uppladdningen på lördagen hade gått enligt planen och magen mådde bra. Jag försökte på ett toabesök vid latrinerna men misslyckades då kön tog alldeles för lång tid och jag hade ställt mig där försent, men det var inte direkt akut, tyckte bara det skulle kännas skönt att göra tvåan en gång extra.

 

När startskottet gick kändes allt bra och det flöt på hyffsatt på högerkanten tycker jag, några tvära stopp blev det så man fick panikbromsa. När vi kom fram till backen så följde jag strömmen upp på högersidan, det rullade faktiskt på rätt bra stod nästan aldrig helt still men några myrsteg blev det. Kom fram bra till smågan på 49 minuter med hel utrustning.

 

Vad det gäller vallningen så hade jag förmodligen lagt på lite för många lager burkvalla, då jag hade ett väldigt sugit glid (kan inte riktigt avgöra om det vara glidvallan eller fästet som sög), jag blev omkörd rätt lätt i nedförslut. Uppe på myrarna låg jag mellan spåren i den mån det gick utan att tränga mig för mycket, där gled det på helt ok.

Fästet var helt ok fram till Oxberg ungefär, efter det var det bara att staka då fästet var obefintligt.

 

Oxberg-Hökberg kändes som en evighet, gick in lite i väggen under denna sträcka och fick mycket negativa tankar. När jag hade tagit mig till kontrollen i Hökberg så stod min bror där och sa att medaljtiden var 05.46 och att jag låg på beräknad 05.29 i mål, eftersom jag visste att 05.29 var uträknad på Evertsberg-Oxberg så förstod jag att den beräkningen borde ha gått upp några minuter då Oxberg-Hökberg kändes som det gick långsammare. Men detta gav mig extra energi och kunde öka tempot dom sista 19 kilometrarna vilket resulterade i att jag tog medaljen med ca 10 min marginal.

 

Otroligt nöjd med insatsen, jag hade som mål att komma under 6 timmar. Medalj kändes rätt långt borta innan så det blev en bonus :)

 

Valla:

Glid LF6, HF7BW och pulver på det.

Fäste V40 några lager, V45 blandat med VR45 några lager. Sammanlagt ca 10 lager.

 

Kommer helt klart köra nästa år igen!

Grattis!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

sent inlägg?

 

Mitt vasalopp gick hyfsat trots alltför varm vallning, för tjock och för lång... dåligt glid alltså men en härlig dag. Jag gick på Swix vallatips men valde den varmare varianten trots start i 4:an, det kändes som ett dåligt val.

 

Var det någon som körde Rode?

Jag vågade inte testa eget Rodeförslag då Rode saknades i tältet, jag brukar ju alltid välja förslagen från tältet men i år saknades ju Rode och därmed blev det Swix...

 

Vasa, hur gick ditt Vasalopp. Jag söker kanske dåligt men kunde inte hitta ditt resultat?

Ett nytt försök 2014 ser jag dock.

Link to comment
Share on other sites

sent inlägg?

 

 

 

Var det någon som körde Rode?

Jag vågade inte testa eget Rodeförslag då Rode saknades i tältet, jag brukar ju alltid välja förslagen från tältet men i år saknades ju Rode och därmed blev det Swix...

Jag och min fru körde rode + nått lager star racing red. funkade super till lundbäcksbackarna.

I ladan vid början på startbacken hade team sportia vallning och lite försäljning. där fanns det rodetips!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...