Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Mat


joneden

Recommended Posts

Hej alla!

 

Efter att ha lyckats övertala sambon om enbart skidresor, alpint och längd, är det nu dags för en vandringsresa längs Padjelantaleden (tror jag den heter).

 

Har ni tips på vilken frystorkad mat som är godast?

 

Hittade ett par sidor som säljer: http://addnature.com, http://frystorkadmat.se/ , http://www.outnorth.se/ och utemat.se men på alla dessa fanns en massa olika rätter och tillverkare så vet inte rikigt..Vi har ju inga allergier eller är veg så allt funkar!

 

Tack!

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker den som heter "real turmat" är bäst... o sen är väl mitt tips och inte välja för avancerade rätter... spagetti köttfärs, chil concarne osv är bra...

 

skulle inte ta kött potatis och rödvinsås el liknande... brukar vara sådär..

Link to comment
Share on other sites

Hej alla!

 

Efter att ha lyckats övertala sambon om enbart skidresor, alpint och längd, är det nu dags för en vandringsresa längs Padjelantaleden (tror jag den heter).

 

Har ni tips på vilken frystorkad mat som är godast?

 

Hittade ett par sidor som säljer: http://addnature.com, http://frystorkadmat.se/ , http://www.outnorth.se/ och utemat.se men på alla dessa fanns en massa olika rätter och tillverkare så vet inte rikigt..Vi har ju inga allergier eller är veg så allt funkar!

 

Tack!

Fick för inte så länge sedan tillfälle att prova ett par av Blå Bands militärgröna påsmat, och jag blev positivt överraskad, smakade bättre än jag trodde. Har dock ingen annan erfarenhet i övrigt av frystorkat. Ett hett tips är ju att ni tillsammans testar ett gäng olika fabrikat och rätter innan ni köper på er ert "lager". Kanske en hemmakväll med eget knytkalas av frystorkat :)

 

Rikard

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker den som heter "real turmat" är bäst... o sen är väl mitt tips och inte välja för avancerade rätter... spagetti köttfärs, chil concarne osv är bra...

 

skulle inte ta kött potatis och rödvinsås el liknande... brukar vara sådär..

F

Real Turmat är bra. Lätt att laga till, bara vamvatten i påsen och vänta lite. Smakar bra. Speciellt Torsk med römme. Fisk kan dom i Norge. Och skidåkning.

Padjelantaleden verkar trevlig. Har själv funderingar på att ta med sönerna dit. Inte gått den själv men varit på eftersökauppdrag i området. Gå inte vilse...

Link to comment
Share on other sites

Håller med om att Real Turmat är bra. Blå Bands kött med rödvinssås såg jag några nyvunna vänner pina i sig längs Kungsleden. Såg inte så imponerade ut...

 

Vill man krångla till det lite kan man torka mat själv i ugn. Köttfärs och parmaskinka var bra. Lövbiffen blev rätt seg. Inte dumt heller att ta med pannkaksmix eller brödmix att blanda med vatten och steka på trangiakök eller i fjällstugan.

 

Riven Västerbottenost blandad med smör är mycket godare än alla mjukostar på tub.

Link to comment
Share on other sites

Gör din egen! Några tips.

Fräs köttfärs med rivna morötter och riven vitkål. På med lite soja. Ut på en plåt och torka i ugnen på 50 grader med luckan på glänt. Torka svamp, ta med arboriris , buljongtärning och en bit parmesan.

Torka älggkött eller gör en tjälknöl. Tjälknölen håller 1 vecka.

Sedan är havregrynsgröt blandat med blåbärssoppepulver en höjdarfrukost.

Ta med ett fiskespö! Du får fiska för husbehov inom 2km från leden. Inget slår en nystekt Röding!

Link to comment
Share on other sites

Hej!!

 

Tack för alla bra tips!! Jag har också hört från andra som gör själv, men vet inte riktigt om vi orkar / hinner med det. Siktar på att köpa och det låter ju som att Real Turmat är klart bäst. Ska följa Rickard_B:s tips och köra ett litet knytkalas med rätter, dock har man ju hört att denna typ av rätter enbart skall avsmakas när man är i naturen och hungrig då de inte riktigt kan konkurrera med hemmalagda lunchrätter. Hittade både Real Turmat och Blåbands rätter på http://frystorkadmat.se/varmratter ,ska även testa Trek´n Eat och ett par av de andra som god vänner tipsat oss om (de sa mer att de fanns än att de smakade bra, så oklart..).

 

Gör en recension här på tråden när vi är igenom denna kulinariska upplevelse:-)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...