Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Vätska och energi under träning?


Manificat

Recommended Posts

Tänkte höra vad för energi och vätska ni har med er på era pass samt i vilket intervall ni tar detta?

 

Tex vid 1hpass, 2hpass, 3h pass osv.?

 

Gissar att det under en timme inte är någon större poäng att ta med sig vätska eller bars, banan etc.

Om passet är mer än 3,5 - 4h brukar jag ta med nånting i bältet som jag har tillgängligt. Tex en kexchoklad, eller russin eller liknande. Dricka är i regel vatten om det inte är något särskilt. Tex på tuffa läger kan jag ibland ha sportdryck även på träning för att inte bli för sliten.

Link to comment
Share on other sites

Träning är det till 99,9% vatten som gäller. Är passet längre än kanske 2,5h så tar jag med något att äta, en banan, en macka eller liknande. Har dock oftast med någon druvsockertablett med mig i bältet "utifallatt". Har inte behövt det mer än 1 gång när jag väggade efter drygt 1:45 på ett skatepass på rullskidor. Fan vet om det hjälpte dock :)
Link to comment
Share on other sites

Oftast bara vatten. Beror på syftet såklart.

 

Ibland kan det bli lite sportdryck eller i a f kolhydratstillförsel på icke-långa pass. Men det är då jag kör hårda intervaller och vill komma upp högt i puls och köra riktigt hårt helt enkelt. Om du vill träna fettoxidation främst bör man kanske inte ha med något förutom vatten på långa pass, däremot om man tränar mycket - som i varje dag - kommer du sällan ha välfyllda glykogendepåer.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...