Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

VildeBill

Members
  • Posts

    204
  • Joined

  • Last visited

VildeBill's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. VildeBill

    skiexpander

    Ja höjer du tid, frekvens eller både och så kommer ju pulsen att stiga. Vilken puls du skall ha är ju omöjligt att säga. Jag tycker personligen att pulsen är svårare att få upp på expandrarna än ute i verkligheten, men vid mitt senaste intervallpass på 4x4 så fick jag toppnoteringarna på pulsen 160, 172, 172 och 170 med en medelpuls på 140 med 3stycken 2 minuters vilor och "nedstakning" i 6 minuter efteråt. Men styrka tränar du ju även om du har låg puls.
  2. VildeBill

    skiexpander

    Jag kör med samma expandrar jag med och tycker att det är ett fantastiskt tortyrredskap. Jag kör ofta 4x4 minuter med ca. 2 minuters vila emellan... bränner alltså allt jag har i 4 minuter (ca. 260stycken stakrörelser tror jag det blir) , jag behöver då iallafall lång vila mellan för att orka mig igenom nästa. Annars har jag kört en del med Andreas87's filmer som han länkar till i denna tråd http://www.skidforum.se/viewtopic.php?id=7411 ), tyvärr så är den bästa filmen som var från Intersportloppet borta. Läser du detta Andreas så kan du ju lägga upp den igen :) Jag kör bara med svart expander, har dragit av mina röda och gröna. Jag tycker du skall köra så att du får upp pulsen, kör med så mjuk expander du behöver för att hålla tillräckligt hög frekvens för att pulsen skall skjuta upp mot tävlingtempo. PS. Jag är ingen expert på expanders eller träning.. så jag skriver bara vad jag tror är bäst. Ds
  3. Nej du har nog rätt .) Ser ut som de släppte upp Dalarna till startled 3 ändå :)
  4. Vasa: Man blir rejält imponerad av din stakträning!
  5. Verkar intressant, har barn varannan vecka men är jag barnledig så hänger nog jag på också, även om jag inte hänger med er i eran fart :) Jag får staka med Golvet med mina OneWay 11. JakobMinell: Jag får hålla lite utkik här så kan vi samåka om det blir av, vi bor ju i samma stad så en bil borde vara lämpligt... och har läst din blogg och du verkar vara billös lite då och då så vi kan gärna ta min :)
×
×
  • Create New...