Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

ablearcher

Members
  • Posts

    434
  • Joined

  • Last visited

ablearcher's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. http://www.skidforum.se/index.php/topic/122-tony-pölders-träningstips-j-ligt-intressant/ Det här är bästa tipset jag nägonsin fått! Det är verkligen inte bra skrivet men poängen är att träna långt och långsamt eller kort och snabbt. Beprövad erfarenhet helt enkelt. Genom att köra detta upplägg har jag tagit milen under 40 min, halvmara på 1:27 och Lidingöloppet på 2:24. Bra med mina förutsättningar. Distanspassen kör jag då i kuperad terräng med snittfart typ 6:00-6:45/km. Intervallpassen gillar jag att köra i backe. Ska man blir riktigt grym tror jag att det är Lydiard style som gäller, här kan man läsa om det http://www.fitnesssports.com/lyd_clinic_guide/Arthur%20Lydiard.pdf
  2. Håller med, ett riktigt guldkorn i detta forum. Man kan spara in en hel säsongs förvirring och felvallning genom att läsa det här.
  3. Ska till Norge i helgen och åka. Konstaterade igår att jag slarvade bort pjäxorna efter Vasaloppet - vilken cirkus. Måste panikköpa nya på lunchen idag. Salomon eller Atomic. Någon som har några idéer om var i Stockholm man kan få dem billigt? Alternativt imorgon förmiddag i Drammen?
  4. Led 5 med sex sekunder till godo. "Målvaktsöga" har jag hört att det kallas i fotboll. Nåt led till borde man väl kunna spotta upp sig nästa vinter!
  5. Det här var en bättre beskrivning av vad jag menade ovan.
  6. Jag använder Kuzmin Universal kombinerat med Primaterias lyxstålborste. Borstar enligt följande (tips från enklaresport): 1. Bakifrån och fram "mothårs" 2. Framifrån och bak "mothårs" 3. Framifrån och bak "medhårs" Inför tävlingssäsongen nu vill jag gärna lära mig mer om hur man ev. kan toppa detta. Nylonborstning? Damstrumpa? Annat? Johaan, jag har ett par som är "proffssicklade" och ett par jag gick lös på själv. Skillnaden ligger väl i ett fastare handgrepp hos en mer erfaren person. Fast grepp ger nog något planare belag, som ju är hela idén. Men skillnaden är inte jättestor, och då är jag ändå en rätt ohändig person. Viktigt att inte ha bråttom första gången!!
  7. En smått sakral känsla att skriva mitt första inlägg i den här tråden. Efter att nu ha provat på stålsickling inkl. rillning (21 mil i varierande före: nysnö, konstsnö, grov snö) kan jag konstatera att samtliga mina inofficella rekord (10km, 15km, 35km) har raderats. Jag är visserligen bättre tränad än tidigare, men subjektivt bedömt har jag aldrig varit i närheten av sådant här glid tidgare. Hatten av för stålsickling! Och tack till enklaresport för pedagogisk och proffsig genomgång av hur det här går till.
  8. Jag gillar inte VR50, får inte fäste med den och tycker att den klumpar för lätt när man klossar. VR40 har jag ej, använder V40 blå extra som väl är ungefär samma sak. Ner till kanske 6-7 minus använder jag VR45, kallare drar jag fram "bläxtran". Ganska ofta har jag 3-4 lager blå extra och 2-3 lager VR45 ovanpå, det är "dömt att lyckas" vid stabila minusgrader. Inför i år har jag bestämt att prova de här magiska Rode-vallorna i nysnö, men jag tycker att SWIX gör jobbet ganska bra även i nysnö.
  9. Kan bara hålla med om det här. VR45 är min favvo-burk! Funkar jämt, lätt att lägga på och snygg färg!
  10. Din utfordring er åpningstiden i butikkene. På vei nordover passerer du Hamar' date=' Lillehammer, Hafjell, Ringebu osv., men alt er stengt på dette tidspunktet. Skal du hjem på søndag er det også stengt, med unntak av Hafjell, men der ligger nok tyngden på alpinutstyr. Det kan være muligheter (REA) på Otta, hvis du kan komme deg dit på lørdag. Det finnes ihverftall en G-Sport butikk der. Tror det er 2-3 mil fra Høvringen.[/quote'] Tack!! Ska försöka i Otta då.
  11. Hur korta - finns 150-155cm? När stänger de? Landar först vid 20-tiden för direkt vidaretransport till Hövringen.
  12. Flyger till Oslo imorgon kväll, sen bil till Hövringen. Kommer fram runt midnatt. Aldrig varit där tidigare, ska bli hemskt spännande!
  13. Tänkte unna mig ett par nya stavar. Åker till Norge imorgon för tre dagars åkning. Har hittills i år kört med metall, man säger mig att jag kan kapa mina tider med bättre stavar. Var förbi Runners Store på Vasagatan i Stockholm, helt utplockat. Har ni några tips.
×
×
  • Create New...