Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

StefanN

Members
  • Posts

    70
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

StefanN's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. StefanN

    Sjusjön

    Ja, exakt, bor man i Natrudstilen så är det jobbigt, bara uppför därifrån... ;) Ta bilen upp till Sjusjön stadion och starta därifrån, där är det mindre backigt, även om det inte är helt platt någonstans...
  2. Åkte Trysil Skimaraton i år och tyckte nog sträckan mellan 20-30 km var ännu mer magisk...
  3. StefanN

    Sjusjön

    Det finns det mesta i Sjusjoen, både långa, flacka spår och mycket kuperade (el-ljus) spår.
  4. StefanN

    Sjusjön

    Inga spåravgifter. Som sagt, använd Skisporet för att se status på alla spår.
  5. Stod i led 5, långt till vänster, kanske 8-9 skidor bakom led 4. Tog uppskattningsvis 31 minuter till toppen, 1:00:29 till Smågan. Katastrof-skidor med både kasst glid (bara SkiGo HF universal, inget pulver) och dåligt fäste, vallade om i Risberg, snabbt och proffsigt av Swix, som löste fästet bra. Tog slut efter Evertsberg och hade en plågsam, långsam resa till målet i obefintliga spår. Dåligt första år att köra riktiga Vasan på...
  6. Vad tror ni om glidvalla? Tänkte fixa detta hemma innan man åker upp... Har att välja mellan: Swix HF8BW, Red Creek lila, Red Creek grön, Rex HF21 eller Skigo HF universal.
  7. Dum fråga kanske, men hur ser man sin seedning?
  8. Ja samma som föregående talare! Svinjobbigt och ganska långt från "riktig" skidåkning, sax-spring, stakning, fartställning.... Hade Lila Guruwax klister täckt med Vauhti K12, funkade jättebra på uppvärmningen och första varven...
  9. StefanN

    Bränt belag?

    Hur det gick till exakt vet jag inte, men la på en Skigo Grafit som är erkänt lite svår att "få ut", och körde väl på med järnet (150 grader) lite för mycket gissar jag!? Väl efter sickling så ser jag att både skidorna fått denna "ås" på framdelen, den ena mer än den andra :( Jag har ändå glidvallat mycket skidor (av de flesta märken) i ganska många år och aldrig sett detta tidigare! Skidorna var ett par årgång Redline 17/18.
  10. StefanN

    Bränt belag?

    Hej Väcker denna gamla tråd till liv, har fått två åsar på mina Madshus Redline efter en, säkert för långsam, grafit vallning! Vad gjorde ni som har haft detta? Funkar det med en slipning eller är det bara att köpa nytt?
  11. Ja så är det ju, Skiforeningen skall man titta på! Kan svara mig själv, efter en helg i Marka: Spåren är (som vanligt) suveräna, perfekt spårade och det finns så mycket att välja på att man "går vilse"! Lördagen var det varmt och lite mulet, så spåren var lite mjuka, till söndagmorgon hade det frusit till, och det varit helt perfekt ända fram till efter lunch då solen mjukade upp dom! Mycket folk i spåren och i fika-stugorna!
  12. Någon som vet hur spåren runt Holmenkollen är, upp till Ullevålseter tex. Enligt Skisporet ser det inte ut som man spårat på länge (kanske är fel)?
  13. Fast i ärlighetens namn så är 1h-korten: gå in, åk så länge du vill och gå ut kort.... Det finns inget sätt att kontrollera tiden, bara antalet passeringar av spärren (1st på 1h korten, hur många du vill på dags-korten) Högsta prio vore väl att fixa så det är snö och inte slush i hallen...
  14. Hmm det är en par Madshus Redline, som väl är ganska "mjuka" i sig? Finns på rejäl REA så jag fundera på att chansa, ett par kall-skidor är ju aldrig fel... Har ett par Hypersonic som jag är mycket nöjd med.
×
×
  • Create New...