Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Thunis

Members
  • Posts

    131
  • Joined

  • Last visited

Thunis's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Tycker snarare att den största bristen i Torsby är att backarna är lite korta. De behöver inte vara brantare men det hade inte skadat med några höjdmeter ytterligare.
  2. Testat att justera enligt detta? http://www.swenor.com/images/2.pdf
  3. Enkelt är bra. Jag hade hela Swix arsenal under skidorna på Vasaloppet, med HF, pulver och HVC. Funkade det? Ja, jag tyckte ju det och eftersom jag mer än halverade min bästa placering så är det väl vetenskapligt bevisat? (Obs, det där sista är ju ironi gentemot hur säkra alla i den här tråden brukar vara...) Men hur vallar jag då när jag tränar? Oftast inget alls på glidet. Kanske en gång i veckan på tidig säsong och sedan kör man ju nån tävling och då får ju den vallningen duga fram till nästa tävling. Fästet får man ju fixa med lite, men det handlar ju inte den här tråden om. Annars tycker jag väl att Skintec och liknande nyheter är perfekta för träning och för den som inte gillar vallaindustrin. Själv har jag inga problem med att dra av lite gammal valla och slänga på nåt som funkar för dagen så jag lär väl fortsätta att göda den onda, giriga norsken. Håller ju med om att det ska vara enkelt, men hur många utanför tävlingsåkare och girigaföretagsledarmotionärer kör egentligen på HVC t.ex.?
  4. Det är ju anmärkningsvärt att antalet inlägg man gjort har någon som helst betydelse för hur ni värderar deltagare här på forumet!
  5. Ja och det tror jag faktiskt på. Skillnaden mellan mig och XC Ski Tech är väl att jag bara tror...
  6. Eller om man vill vända på det: "Det mesta som inte skavs av på några km verkar sitta rejält". Det där med perspektiv... ;)
  7. Så det är därför det heter kramsnö?!
  8. Angående hemleveranser och postombud så stämmer det att ombuden inte tar emot för långa paket. Däremot finns det andra onlinebutiker som bjuder på hemleveransen av längdskidor och stavar. T.ex. där jag håller till... Och om ni fått nyhetsbrevet idag så har vi 15% rea på all utrustning nu och över helgen.
  9. http://www.outnorth.se/oneway/paket-classic-7-alu-bindning.php
  10. Jo det är klart att man kan prova, men nånstans måste jag ju tro lite på det, annars kommer jag ju att "känna" att det går sämre. Om jag åker upp till tunneln och lånar de skidorna som Kuzmin ska ha "dragit ett par drag på" alternativt preparerat optimalt och dessutom pratar med Fredrik och Lasse innan om hur värdelöst det är så garanterar jag dig att jag kommer att uppleva det så också. Sen är det ju alltid kul med lite raljerande och smått hånfulla kommentarer, det tar jag så gärna... (Fast jag har ett helt tangentbord på min telefjunk så jag behöver inte T9, det är ju dinosaurietid på det...) Sedan stämmer det väl rätt väl med det jag skrev tidigare angående att placera in stålsicklingen mellan LF och HF både i hur optimalt det är och kostnad. En enkel syntetkloss räcker ju för ett år för 100.- men det är ju inte särskilt optimalt, men lite billigare än att sickla. Sen tycker jag ju att för de flesta så ska man väl åtminstone överväga alla alternativ, men för mig får det vara tills jag passerar Vagnhärad nästa gång åtminstone. ;-)
  11. Precis. Fast jag har inte tänkt så mycket i uppstartskostnader eftersom jag inte är där... Men du har definitivt en poäng.
  12. Jo men nu pratar vi ju HF/FC-folk igen. Det är ju inte så många CH-vallare som hotboxar... och när du pratar den kategorin så tror jag att det är intressantare hur bra skidan går snarare än kostnaden, annars hotboxar man väl inte?
  13. Nej, du har rätt. Det är nog ingen som har blandat ihop det på det sättet, men jag menar ändå att när vi diskuterar det i tråden så är det lätt att det diskuteras glid på ett ställe, och då måste jag säga att det övervägande jämförs med LF/CH, och sedan diskuteras kostnader och då glider ämnet gärna in på HF/FC. Den samlade bilden kan bli lite skev menar jag bara. Sen kanske jag skevar åt andra hållet... Men om du säger att du lägger 90kr/år så är ju det ungefär samma som att köpa en syntetklump. Då får du baspaketet. Då undrar jag lite hur stor skillnad det är med att utöka till tre sicklar, eller att välja primateria istället som ju drar upp lite till i kost. Jag tror ju att i den här gruppen så är stålsickling ett helt ok val. Ungefär samma kost, fast du får lägga allt direkt, inte bra för en ekonom som jag... men bättre glid om man ska dra en kortfattad förenkling och inte snurra in på olika vallningar. Om man då säger att man är som jag och inte lägger grymt mycket på valla vid träning men gärna kostar på lite skidkokain på tävling så tror jag att jag får hosta upp med lite mer pengar men kanske också har lite bättre glid just den dagen.
×
×
  • Create New...