Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

KlasA

Members
  • Posts

    149
  • Joined

  • Last visited

KlasA's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Jag har 2 par. Båda med PU-hjul. Elpex F1 pro med 2:or Marwe 620XC med 7:or De kompletterar varandra bra men rullmotstånd är en smaksak. Hade jag bara fått behållt ett par av dessa hade jag nog kört mina Elpex med 2:or. På klassiskt viktigare med tröghjul har jag landat i.
  2. Verkar inte vara obligatoriskt om jag ska tolka loppets info gällande utrustningskrav, endast "ryggsäck eller liknande".... Har Coxas vätskebälte och lär ju inte få med några kläder isf.
  3. Tänker åka Nattvasan nu på fredag och nojjar i vanlig ordning om förberedelser. Funderar på att skippa rycksäck till förmån för vätskebälte med slang. Tänker isf att man kanske inte behöver mer än vätska och extra batteri till pannlampan. Vad tror ni?
  4. Tror att Hans Olav Hamran i boken "Bra Glid" har ett resonemang om detta där han jämför Kuzminsickelns struktur med den ganska vanliga LJ02. Vill minnas att han utgått från mätningar av ytfinhet.
  5. KlasA

    Swix nya paraffiner

    Precis. Känns som att inget hänt annat än att ingrediensen fluor är utbytt mot hokuspokus-x och hokuspokus-y. Centrala frågan är väl fortsatt vilken skillnad det verkligen är på fluorfria vallor i de olika prissegmenten? Den frågan fanns ju även med fluoret men då var ju fluoret hela förklaringen från tillverkarna. Sen är ju frågan hur mycket sämre de gamla CH-vallorna var jmf med dagens fluorfria.
  6. Tja, eller så kör man med med treor och fyror i gummihjul.
  7. Någon som vet om de rosa PU-hjulen kommer i trögare rullmotstånd?
  8. Är sugen på att köpa nya skaterullskidor men kan inte bestämma mig. Kör idag på Elpex F1 pro med 2:or och de är jättesköna men skulle vilja ha ett mer trögrullat alternativ och funderar då också på att välja en längre skida som blir mer "skidlik". Men jag inbillar mig att Elpex PU-hjul är väldigt bra. Sen har jag också fastnat lite för Swenors Alu skate long som verkar skön. Då fick jag en galen ide om att köpa Swenor-stommen och elpex-hjulen (3or) och sätta ihop som en gyllene kombo. Vad tror forumet om detta ? Genialt eller onödigt?
  9. Svagare taktisk insats än den av Frida idag får man leta efter.
  10. Skistart har upp till 50%! Känns som vilken dag som helst då....
  11. Skulle kanske funka om ett random gäng träffas andra söndagen i mars (eller på lördagen) och åker sälen-mora på skejt. Får man med sig lokalpressen kanske man kan lobba in "Vasaloppet Skate" efter några års upprepande...….
  12. Bra! Återkom gärna när du fått svar från Vasaloppet.
  13. Undrar om det fortfarande är valfritt att ställa sig i led längre bak än sin egentliga seedning. Detta har ju alltid varit en möjlighet för att exempelvis kunna åka med sin kompis som seedat sig ett led sämre. Isåfall ett stort led 7....
  14. KlasA

    Skidpulka

    Storleksmässigt funkar den nog upp till 4-5år, men tveksamt om barnen vill åka i den åldern. Jag har en 3,5-åring som åkte förra säsongen men vi lurar nu på om vi ska sälja den eller behålla denna vinter. Nu har jag den varianten med skidor på, vilka man kan fälla ut och in beroende på om man kör klassiskt eller skate eller bara vill ha mer stabilitet.
  15. KlasA

    Fluorförbud

    Känns som tråkig cirkus när vissa återförsäljare, klubbar etc räknat med fluorförbud men så blev det helt plötsligt inte av. FIS skulle lagt upp detta på längre tid. Ofattbart oproffsigt. Lite intressant hur vallatillverkarna lyckats "utveckla" helt nya produktserier på så kort tid. Jag har inte jordens högsta förtroende för vallaindustrin. De har i 35 års tid fokuserat all argumentation, produktstrategi, priser etc på mängden fluor i glidvallan. Allt annat ungefär skit samma, fluor är sååå överlägset, CH-vallorna duger knappt till träning. Nu har de mellan två säsonger lyckats utveckla fluorfria alternativ men fortsatt differentierade produkter som sägs ha olika additiv. Frågan är ju hur stor skillnaden är på de nya fluorfria glidvallorna. Är de dyra fortsatt mycket bättre än de billigare (vilket de enligt utsago var under fluor-tiden) ? Hur mycket sämre är de tidigare fluorfria alternativen, exempelvis Swix CHX6, än de nya fluorfria alternativen?
×
×
  • Create New...