Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

O-B H

Members
  • Posts

    144
  • Joined

  • Last visited

O-B H's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Jag ska också åka med PWT och har åkt Marcan några gånger tidigare. Precis som Pask skriver så är det första milen man ska valla fästet för. Där går spåren på nordsidan av dalen så de blir inte lika påverkade av dagsmejan. Ser ut att bli kalla nätter i veckan så jag skulle tippa på att ett tunt grundklister täckt med blå eller möjligen lila burk borde funka tillräckligt. Efter vändning i Canazei är det i huvudsak skön lätt nedförsbacke fram till sista vändningen med ca 6km till mål. Annars är främsta tipset att njuta av resan. Ljuset, omgivningarna, mat, dryck, atmosfären i de små byarna som passeras under loppet o i Cavalese efter målgång. För att inte tala om Seiser Alm på fredagen, magiskt vackert.
  2. Ja där fanns ju möjlighet att hitta tider. Tack!
  3. Jag åkte i fredags och det hade snöat 3-4cm på natten. Så märkte inte av någon konstsnö men det var hårt under nysnön. Snabbare före från Oxberg och in så där var det säkert konstsnö inblandat högre upp i ytan.
  4. Någon som vet var/om man kan se tider från Vasaåket. Har för mig jag hört att det ska gå men jag hittar bara notering om man är I mål eller ej. Men det kan säkert bero på bristfällig IT-kompetens.
  5. Är det någon som åkt med Globalrunners på tävling i Europa? Omdömen?
  6. Jag har kört en hel del kn44 i vinter. Främst konstsnö kring noll. Tycker den funkat riktigt bra med såväl släpp som fäste. Vid flera tester mot wide/rossa inför tävling har jag valt kn44.
  7. Är du lika bra på långloppslängdskidåkning som Skierg så klarar du led 2 galant. Jag har startat från led 2 eller bättre vid 15 tillfällen men aldrig dragit 5k snabbare än 20.28.
  8. Pers idag på 5 000 m. 20min 28 sek motstånd 8 första 3km o motstånd 10 sista 2km. PM3 fristående. 78kg, 183cm. Hoppas ta mig in topp 1000 på årets Vasalopp. I jämförelse här ser det dock inte så ut. Men jag hoppas på andra egenskaper skall hjälpa mig i Vasaspåren. Det har trottsallt gått 15 ggr tidigare.
  9. Ja jag pratade med en av arrangörena som jobbat med att få till spåren och han sa att backen kommer vara med. Även saxning i snömos tillhör klassisk skidåkning.
  10. Jag har varit i Åkulla och åkt idag. Snön är fin. Inte kritvit men absolut inte smutsig. Det är ett kortare parti där det finns lite barr sedan tidigare mildväder men det är ihopblandat med snö och jag tror inte det skall vara någon fara för att det skall fastna en massa i klister. Den nya backen för året är som Jerker beskrivit ganska kort och brant. Tror att den ganska snabbt kommer bli söndersaxad imorgon. För er som är starka nog att staka 42 km är det inget att tveka på, det är blanka skidor som gäller. Jag körde blankt idag så jag testade aldrig fäste. Snön är mycket grovkornig och under den snön dem har fräst upp är det förmodligen is så sannolikt krävs det klister (skulle tippa på lila eller universal) för bra fäste. Möjligtvis täckt klister men jag skulle i så fall vänta med att täcka tills jag testat på plats imorgon.
×
×
  • Create New...