Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Altberg

Members
  • Posts

    206
  • Joined

  • Last visited

Altberg's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Ja, som du säger är värdena för första paret likt ett varmt par. Rätt så identiska med mina varma Redline. Det andra paret ser ut som ett par kallskidor. Sen vore det ju intressant att se glidzonerna också. Å sist med inte minst att testa skidorna en massa :)
  2. Kyligt var det allt. Jag frös hela vägen in i duschen :D Åkte med fäste in på 2.26 h. Målet är att komma in i led 3. På gränsen för det, missar det säkert med två minuter som det blev på AXA Skimaraton. Körde på samma skidor som AXA, inte lagt på något mer fäste utan bara borstat på de. Gled i nedförsbackarna om många, men på platten var det jobbigare att hänga med. Jag stod långt fram i tävlingsledet, hade inga problem i början av starten. Lite segt gick det när det var inskottad nysnö. Snabbare på konstsnöpartierna :)
  3. Körde en sväng nu ikväll vid Hemus. Fina fasta spår. VR40 bet bra. Nån som vet hur fasta spåren är i övrigt? Kanske inte kan gå med småtrugor?
  4. Vr40? Trodde snön var transformerad? Halvvasan lär väl va snällare backar än AXA?
  5. IFK Mora SK meddelar nu via sin Facebook-sida att loppet blir av. Verkar som det blir på originalbansträckningen, dvs. Halvvasan(?). Jag tänkte åka, åker nog upp ensam från Gävle och bor i Orsa. Är det någon eller några som också tänkt åka loppet så vi kan samåka upp till start? Dvs. Den ena lämnar bilen lämnas vid målet och den andra vid start.
  6. Via deras Facebook-sida såg jag de lokala de hade här i Gävle. Det var för typ två veckor sedan träffen var.
  7. Ja, via deras webshop skulle jag inte köpa. Jag var in till fysik butik och testade... Nu hade de bara två par i min längd inne och alla i cold, jag ville ha en varm skida så det blev inget köp. Men de mäter med Skiselector i iaf min närmaste butik samt på nätet. Men på nätet vet man ju inte hur noga de är...
  8. Hebbe, vad är det för sorts skidor, vilken snö används de till? Verkar vara mycket insläpp på glidzonerna, liknar spannen, speciellt glidzonen, på de bästa skidorna jag har. De är halvvarma skidor.
  9. Förra årets Madshus Nanosonic med bindning för 2500 kr på XXL: https://www.xxl.se/madshus-xc-set-nanosonic-xcelerator-15-16-langdakningspaket-klassiskt/p/bp/1116848_b
  10. Jag har inte heller fått några pengar, skickade mina uppgifter och fick svar tillbaka, men ännu inga pengar tillbaka.
  11. Ja, det var nog klokt även om jag var sugen att köra.
  12. -19 vid start som det ser ut just nu på yr.no och det lär inte skilja så mycket. Jag har endast åkt några träningspass med Airtrim, deras tävlingsvariant 1, tyckte det gick bättre när jag tryckte på än när jag fisåkte. En stort minus med Airtrimmen är att jag blir så otroligt snorig när jag anstränger mig, så den går nog bort för mig på tävling. Tror inte loppet blir inställt, se till att klä på er ordentligt. Lager på lager. Kanske vettigt att lämna tävlingsdräckten på hyllan och köra med träningsställ?
  13. Nu är det klart, det blir hela ordinarie bansträckning från Oxberg till Mora, se http://www.ifkmorask.se/moraloppet-pa-ordinarie-bana/
×
×
  • Create New...