Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Anders Amatör

Members
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Anders Amatör's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Jo, det är väl min tanke också. Snön på söndagen lär väl påverka minimalt, när det spåras bör det varit uppehåll sedan en bra stund. Hade det varit snö i luften på måndagen så definitivt varmskidorna med Madshus gamla gråbelag. Men kallskidorna går bättre i riktigt hårda spår och är mer lättrampade. Skönt för en trött kropp sista 2-3 milen. Och kylan som drar in under tisdag kan få för sig att dyka upp tidigare... Får bli test i Mångs söndag kväll, det är ju lite kul att valla ändå. 😁
  2. Väderflyt för ÖSM, men då inställer sig nästa fråga: Ska man gå för kallföresskidorna med universal struktur+linjär rill eller varmföresskidorna med universal struktur+linjär rill? Kommer gå med fäste, lutar väl åt basklister+mjuk burk+nån topping för släppets skull för båda skidorna. Klister lär inte bli aktuellt i yttersta lagret och hårdare burk lär också gå bort i hårda möjligen smått isiga spår. Visar prognosen som nu så får det bli test i Smågan/Mångs söndag kväll och är det liknande resultat blir det varmskidorna då solen ska titta fram under fm.
  3. ÖSM ser helt plötsligt fantastiskt ut, med minusgrader natten innan och sol!
  4. Dräkt, snabba glasögon och snabb mössa är klart viktigt. Mest för känslan och för respekten från andra åkare, men man sparar säkert nån minut vad gäller luftmotståndet också.
  5. Tack för tipsen! Stämmer dagens Cavaleseprognos på YR så lär det bli löjligt bra förhållanden. Rejält med snö måndag, rejäl dagsmeja ti-to, stabila minusgrader fre-sön lovar fasta spår och vackra omgivningar.
  6. Nästa torsdag bär det av mot Cavalese. Åker med Per Spiks resefirma, har aldrig kört Marcia förut och är såklart peppad till tusen även om en covid omgång över jul-nyår har gjort att det lär bli mest njutåkning för min del, inte så mycket tävling. Någon som åkt förut och har bra tips? Någon mer som åker med Spiken? Någon som vill noja lite över väder och valla? Har hittills tänkt att det får åka med ett par kallföres- och ett par klisterskidor, båda med Universalstruktur. Tänker åka med fäste, så ett urval klistertuber och vallaburkar får följa med. Kommer nog inte bry mig så mycket om att försöka få fästet att hålla 7 mil, fixar att staka 18-67 km och få på lite klister för sista biten. Lutar nog också åt att jag tar vätskerygga. Även om det ser ganska tätt ut mellan stationerna så känns det tryggt.
  7. Får inte upp bilderna, men Toko-riller är väl tryckande? Kan inte påminna mig ha sett nån skärande Toko. Låter som en snedhuggen eller möjligtvis julgran. RC:n har den fördelen att man kan använda den både som tryckande och skärande, med en stoppkloss. Grundanvändningen är ett långt "dike". Ska du rilla inför söndagen? Tror tryckande 2 mm räcker, lösare fram, hårdare bak. Någon snedhuggen framförallt i bak skulle jag komplettera med. Åt ena hållet om du har, annars julgran. Blir det nån grad till varmare: köp en gummikil till RC och skär in 2mm dikena. God tur!
  8. * Öppet vatten i älven i jämnhöjd med Stadium outlet i eftermiddag. Ta inte vägen över älven till starten på söndag. Varning för ännu hårdare belastning på startparkeringen. * Ymnigt snöfall Evertsberg-Vasslan när jag passerade 17.30-17.40. * Otroligt mycket skräp i startbacken. Gick med rossa-wide under igår och fick med mig halva skogen. Det har blåst mycket de senaste dagarna i området, ni får hoppas på nysnö i Transtrand eller att de drar nytt och blandar ned skräpet lite. Men det lutar väl åt burk eller rugg så det är nog inget jätteproblem. * Hård botten på de spår som fanns över myrarna igår. Bra stavfäste för det mesta, men löst på sina håll. Passupp för stavbrott...
  9. ÖSM: Rossa-Wide mix, troligtvis täckt med någon burk. Chola eller Gurumix som grund för min del. 1mm RC, troligtvis med stopp på rillern, åtminstone bak. Nya whitebase skidorna får nog tjänstgöra som det känns nu. Men prognoserna verkar gå åt rätt håll, med någon minusgrad på natten innan. Kanske får omvärdera litegrann framöver om det blir ännu kallare.
  10. Triac 2.0 ser slut ut på webben och i alla varuhus. Konstigt, med tanke på att erbjudandet börjar gälla imorgon. Chansar nog på att hänga på låset imorgon i alla fall.
  11. Sitter skiselectorlapp på dem. Har hyfsad koll på hur långt jag kan lägga klister. Det enda jag klurar på är om jag ska sickla bort fabriksslipen eller låta den vara. Kanske ska låta väderprognosen för ÖSM som jag ska åka avgöra. Kallt= sickla, varmt=låta bli. Det är mer struktur i original än vad Kuzmin+ kan ge. Fast jag har haft bra skidor på plussidan med K+ förut. Ska jämföra dem med ett sicklat par några gånger under veckan så får vi se. Ser ut att kunna ha möjlighet att testa de flesta fören den här veckan på hemmabanan Rudan. Slask imorgon, 0 före och snö på onsdag, kallt på torsdag kväll.
  12. Jojo, jag vet. Vallade kort, en dm från 0,3 märket, då jag ville känna på glid och spann, men fel då jag räknade med riktigt hopfrusna, något blanka spår, men fick nyspårat istället. En del hugg, men ingen riktig ifrysning. Mina Peltonen som jag känner väl hade exakt samma behandling. De nya borde ha gått en hel del bättre då de är klart högre på HBW, men det var grymt trögt, så jag fick ingen direkt ledning. Sickla eller inte sicka, det är frågan...Mste testa mer innan jag bestämmer mig till 100%.
  13. Har ett par nya Atomic redster och redig beslutsångest. Fabriksslipen ser mycket bra ut, har bara testat dem en mil på ny konstsnö med fel fästvalla. Fick nästan staka nedför, både det paret och ett annat stålsicklat par. Måste sätta ned foten under veckan, ska åka ÖSM.
  14. Intersport outlet i Länna har fått in en del vinterprylar. Pjäxor med 70% rabatt. Inte det bredaste urvalet, men det blev ett par Fischer RC5 classic för en femhundring i alla fall. Fanns CT 1:or upp till 150 också och en hel del träningskläder, mest Craft. Swedish
  15. Tappar man inte strukturen man har skapat med sicklingen efter plastbitsgnuggningen? Gillar de första stegen, men vågar mig inte på avslutningen, utan har kört fiberduk-microduk-"base cleaner"-hushållspapper med gott resultat.
×
×
  • Create New...