Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Kramer

Members
  • Posts

    119
  • Joined

  • Last visited

Kramer's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Körde för första gången. Kul lopp, bra bana och bra arrangemang. Det torkade upp tills tävlingsklassen startade. Rullade in på 2:08. Hamnade av och till i grupper vilket hjälpte till att hålla uppe farten.
  2. Snö 75-25 Asfalt 100-0
  3. Tycker det fungerar rätt bra med min Garmin 645. Här finns ett test där han även tittar på hur pass bra pulsmätningen är. https://www.dcrainmaker.com/2018/03/garmin-forerunner-645-music-gps-watch-in-depth-review.html
  4. Om du har sicklat mycket och det har känts som att sickeln tagit olika mycket skulle jag verkligen kontrollera så att belaget inte blivit vågigt. Om belaget blivit vågigt skulle jag lämna in skidorna till någon duktig slipare alternativt stålsicklare som kan få belaget plant igen. Viktigt att slipa borsten mot sandpapper och att sen borsta i den "lena" riktningen.
  5. Håller med, fungerar inte längre. Har bytt stavar och holk till Swix triac rullholkar som håller bra mycket bättre
  6. Kuzmin eller Primateria står det i längre ner i kommentarerna. https://www.facebook.com/GodGlid "Det kan godt ha vært Primateria. Det blir det samme resultatet."
  7. Skistart.com har lite info http://www.skistart.com/media/Images/Information%20riller.pdf http://www.skistart.com/swe/vinter/skidvalla-vallatillbehor/riller-strukturverktyg/primateria-rillverktyg.html
  8. Har du någon information om deras riller och när den kommer? Är det lösningen på problemet med struktur när man sicklar med deras sicklar?
  9. Läste det i en bok om vallning där man mätt grovheten i belaget efter olika preparering. Med tryckande rill blev det ingen skillnad om jag förstod det rätt, men jag håller nog med dig att visst borde det fungera :S Om det fungerar med en skärande riller så fungerar det ju med en tryckande oxå. Resultat i belaget är ju i stort sett detsamma förutom att en skärnade riller är mer permanent. Aldrig hört el. läst någon säga att tryckande riller är bluff. (Förens nu då...)
  10. Jag har hört att tryckande rillers inte ger någon effekt på glidet alls. Det måste till en skärande riller för att det ska fungera?! Om det är så känner jag mig lite lurad men finns det några tester som visar på att rillning med tryckande rillers (t.ex. Toko och Red creek) ger någon effekt överhuvudtaget på glidet?
  11. Tack! Kanske bra skärande riller som swix ovanpå R-Cut skulle kunna ge bra resultat.
  12. Kul att höra vad en så pass snabb åkare åker på! Vad använder du för sicklar. Primateria eller Kuzmin? Jag har bägge varianterna men jag har inte kunna konstatera vilken som ger bäst skidor.
  13. Det är nog beroende på om det blir mycket microhår efter slipningen. Vid struktursickling så får man väl en effekt som kalladas "random structure"' date=' undrar om den inte försvinner/minskar om man vallar en sicklad yta? Själv tror jag på stenslipat och polera lätt med struktursickel + rill. Ska testa det denna vinter, tycker jag fått lite ojämna ytor av struktursicklingen (vågigt belag)[/quote'] Jag är inne på samma spår, testade att valla sicklade skidor ifjol och fick riktigt bra skidor ibland. I år ska slipa skidorna hos JSS, finsickla me primaterias P.-cut och valla dom till tävling, valla anpassat efter smuts, snö och distans. Jag tror och hoppas att det blir bra. Mina träningsskidor kommer jag fortsätta att sickla, fungerar helt ok till det.
  14. Skigo har nog börjat sälja Primaterias p-cut sickel. Inklippt från Skigo´s facebook sida: https://www.facebook.com/SkigoNorge NYHETER 2014 sesongen: BASE SCRAPER Base Scraper kutter og tar bort topper i strukturen på skienes såle. Man kan sammenligne det med et barberblad. Topper i strukturen kan skyldes mindre bra stenslipning og fører til at smuss lettere fester seg i sålen. Base Scraper brukes etter slipning av dine ski. Bruk Base Scraper uten trykk på skienes såle og dra håndtaket 1-3 ganger i lengderetningen. Etter bruk skal sålen børstes med en fin stålbørste for å få struktur. Etter stålbørstning av sålen avslutter du med 30-40 drag med Pink Paper for å få en fin polert såle. Base Scraper kan også brukes for ski med grov struktur som skal brukes ved kaldere fører. Nå kan du legge glismøring på dine ski!
×
×
  • Create New...