Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Davidssoneddie

Members
  • Posts

    1,100
  • Joined

  • Last visited

Davidssoneddie's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Olycka, misstag, okunskap eller dopad! För mig är detta ett enkelt case! Ett otillåtet preparat finns ikroppen som är prestationshöjande som ska leda till avstängning. Är det så olyckligt att hon nu är oskyldig så är det väldigt synd om henne tycker jag. Oavsett omständighet så är hon nu alltid klassad som dopad och kommer förknippas med doping liksom Sundby i min värld. Hennes karriär är över iom detta. Finns ingen chans i världen att hon inte kommer få annat än en lång avstängning. Det skulle öppna för många dörrar till en tolerans för otillåtna preparat ifall utfallet blir något annat.
  2. Det är för lätt att skylla allt på andra och helt ifrånsägasig allt ansvar. Blir hon inte avstängd nu så är detta döden för skidsporten. Sundby borde också fått minst 2 år och redan där kändes det som näst sista spiken var nerslagen i kistan för min del. Konsekvent handlande är vad jag vill se. Reglerna ska gälla alla, tycker synd om ryssarna om detta inte leder till minst 2 år. En gång fuskare, alltid fuskare.
  3. Varför hänger alla hela tiden upp sig på diagonal åkningen?? De växlar som är tillåtna inom ramen bör man ju själv som individ få ha möjligheten till att själv välja vilken som passar mig bäst under sträckningen. Att införa förbud på angivna sträckor är konstigt enligt mig. Snart börjar väl någon att gnälla om saxning att det var bättre förr när man var tvungen att saxa uppför backarna. I Skövde i vintras så stod jag i valet om jag skulle åka ovallat eller med fäste, och det var tur att jag valde fäste för annars hade det aldrig gått kan jag säga. Jag gnällde inte på att vinnaren åkte på rena skidor, jag lyfter snarare på hatten och säger Well done! för jag hade inte fixat volvobacken 11 gånger så trött som jag var mot slutet. Är det den graciösa diagonalåkningen man vill se så kan vi alla kolla på Richardsson men räkna inte med några medaljer. Är så trött på att man alltid ska motarbeta utveckling! Är det bara jag som skiter i hur det ser ut när jag åker så länge jag har en utveckling som ger högre hastighet? Förstår jag inte längdskidåkning alls? jag har hela tiden trott att man ska ta sig från A till B så snabbt som möjligt med hjälp av de växlar som är tillåtna. Kanske vore nått att enbart saxa ett lopp i protest.
  4. Tycker hela grejen är en bakåt strävning. Som att gå tillbaka med träklubbor i hockey, eller förbjuda V still i backhoppning, eller stillaståendes höjdhopp. Det är ju ändå så att det var väl bara 2 lopp som vanns med stakning?
  5. Eller så låter man utvecklingen ha sin naturliga gång och enbart plockar av folk från banan där man använder sig av mer en två skär vid spår byte.
  6. spårat från start, 2 skär vid byte av spår, ok att trampa runt i kurvor. diska alla som ej utför detta korrekt, här är ett väldigt enkelt sätt att bedöma detta på. Diagonalzon = stakningens död
  7. Hur kan man ta till sig något positivt genom att medvetet fuska som motionär? personligen så tycker jag det är konstigt att inte fler så kallade "tjuv skejtare" inte dopar sig med olika preparat då de aldrig kommer bli testade. Vinningen där lär bli betydligt större när man ändå medvetet använder en otillåten teknik. För mig är valet lätt, jag tjuv skejtar inte pga att jag aldrig skulle kunna vara nöjd med min egen insatts om jag medvetet gjort det valet. Men detta handlar inte om det utan om att de vill strypa utvecklingen i sporten. Genom att tvinga fram användning av fäste så kommer stakningens utveckling att minska då fördelarna blir mindre. Finns det diagonal zon så kommer ingen att stå på startlinjen med ovallat. Mördarbackar på WC banor kommer stå tomma vintrarna långa då motionären inte finner nöja att åka i dem. Skyhöga kostnader i att ta fram nya banor osv.. Låt sporten utvecklas och sätt istället en konsekvent bedömnings grad där max 2 skär är ok vid spårbyte.
  8. Tycker det är helt sjukt detta överhuvudtaget. Man tänker inte klart när detta med Diagonalzoner kommer som förslag tycker jag. Hur många ej Elit åkare stakar de Lätta WC banorna? Hur många lopp överhuvudtaget vanns på stakning i vintras? Varför hela tiden motarbeta utveckling? Diagonal för all del men detta börja likna Gång snart.
  9. upplevt detta mellan vanliga skidor att man inte har samma fina kontakt och kontroll mellan olika par och märken. Vore trevligt med ett test mellan de olika märkenas stak-skidor och hur stabiliteten mellan dem. Är det skate bindning och pjäxor som gäller på dessa skidor eller funkar det lika bra med "Diagonal" grejer?
  10. Väldigt intressant ämnen. Stakning är något som är hör för att stanna och frågan är hur långt de kommer komma materialmässigt om bara några år.
  11. Att äldre skidor skulle gå bättre än nya är inte heller sant. Det handlar om många års plockande för att finna skidor som funkar i olika fören. Kollar man så ser man även att det finns många som åker på äldre skidor i kallföre.
  12. Tycker att han har en viktig sak här i diskutionen. Minimeras även användningsområdet så kan det leda till ett dyrt redskap för motionären. Samtidigt är väl frågan om extremt blötföre om vilka som åker för motionens skulle som ger sig i väg på lång turer??
  13. Frågan kvarstår från mitt inlägg där jag på ett tråkigt sätt anklagade LE för troll om nu detta är ett alternativ för den glada motionären? Är det inte snarare en fråga det här för den bitne motionären/prylnissen? Många bekanta som åkt ÖS + VL tycker rill är ett för dyrt alternativ t.o.m och lägger max 149:- på någon LF valla om den är slut.
  14. Tänd ett ljus och dra sedan ett finger genom låga, vad händer? Inget! Stannar du däremot i lågan så bränner du dig snart. Tiden kontra värmen tycker inte jag säger så mycket då jag har svårt att se att ett belag utsätts för 100+ under så lång tid. Han skulle ha kollat tiden på avklingningen istället. paraffin som kräver 120 grader, hur snabbt sjunker tempen och vad blir konsekvensen på belaget? Når belaget samma temp någonsin? Vad är mini temp för att deformera?
×
×
  • Create New...