Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

lejon

Members
  • Posts

    153
  • Joined

  • Last visited

About lejon

  • Birthday 08/08/1980

lejon's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Thule touring Alpine med 220cm innermått! Jag tror 210 blir för kort, iaf om du har 205 skidor, speciellt om du har skidfodral som tar ngn extra cm på varje sida.
  2. -10 och kallare kör jag med Lillsports tumvante. Den är lite klumpig, men ger bra värme. -10 och varmare anvämder jag vanliga Lillsport Legend.
  3. Om du inte kommer kapa den så är det nog bättre med den kortare staven. Men, rätt svar är ju att köpa 155 och sedan kapa den. Tänk på att längd på staven kanske inte går direkt att jämföra med den längd du fått fram i din beräkning. Remmens i fästning och trugans utformning påverkar den effektiva stavlängden.
  4. 4) Ja, det är klokt! Som nybörjare och utan att kunna några av de växlar som finns, finns det måååånga timmar att spara på att gå kurs alt få tips från ngn som vet hur det ska se ut.
  5. 2,47 min/km - hur kom du fram till det?
  6. Markus Ottoson, Lager 157! (Edit: Och är född -86 enligt Wikipedia)
  7. Det hävdade säljaren i butik vid förra årets Premio HD Pro "affär"...så jag skulle tyvärr inte lita på den informationen.Jag tror dock att det är den riktiga SLG staven som säljs nu, annat vore skandal.... Klämde och kände på SLG staven i en XXL butik förra veckan, och den skulle jag iaf gett 1300:- för.
  8. Vill inte vara "besserwisser", men tänker att det nödvändigtvis inte behöver vara högre frekvens, utan kan bara vara explosivare i varje staktag för att hålla samma effekt.
  9. Eftersom det är XXL: Är det den riktiga CT1 staven, eller ngn specialversion?
  10. Precis så mkt hon får enligt sin dispens....Jag skulle vilja se en liten inhalator bredvid åkares namn i tv rutan... Eller än bättre, inför ny klassindelnining: frisk/sjuk
  11. Du skriver först (indirekt) att det påverkar prestationen iom sämre syresättning. Sedan menar du att det inte påverkar prestationen utan är mera psykiskt?
  12. Hur kan det komma sig att så många astmatiker kan prestera på elitnivå om det nu är så att deras medicinering ENDAST GER DEM NORMALA prestationsmöjligheter? Om det så vore fallet, så borde väl antalet elitpresterande astmatiker vara till antalet proportionellt mot det totala antalet astmatiker? Dvs, finns 10% astmatiker i världen, så borde antalet elitidrottare med astma vara 10% (typ). Nu är det ju snarare 40% av elitpresterande skidåkare som har astma (60% av alla som plockar medaljer i mästerskap). Är inte det belägg nog för att astmamedicin är prestationshöjande?
  13. Nästa fråga blir ju vilken medicinkur som ger bäst blodvärde...och som man enligt läkare kan ta lite då och då när man känner sig hängig...
  14. För förtydliga så är alltså skillnaden mellan ditt Cooper (4.16 min/km) och din 6.6 km tävling (4.57min/km) "för" stor om man ser till statistiken och hur det går att träna sig (enl. daniels). En "rätt" tränad person som gör 4.16 på Cooper borde kunna komma ner till 5/km på maran. Med den informationen som utgångspunkt tror jag att du skulle ta sig från nuvarande form till 50min/mil enklast med stor del lugn distansträning. (Men som vanligt finns det många skolor och den träning man tror på är den som blir av, och den träning som blir av är den bästa träningen )
  15. Har jag räknat rätt så har du följande km tider: - 6,6 km (4.57/km) - 2,8 km Coopertest (4.16/km) Slår jag in resultatet för Coopertestet i "daniels" running calculator matchar det tider på marathon på 5min/km. Summerat tyder det på att du har dålig uthållighet i jämförelse med snabbhet och att det därför är uthålligheten du ska jobba på. Så mitt tips är att helt skippa intervallerna under några månader och istället planera längre lugnare pass istället. Kör hårt! (fast helst lugnt då :))
×
×
  • Create New...