Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Saxbacke

Members
  • Posts

    86
  • Joined

  • Last visited

Saxbacke's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Jag brukar ha samma problem när jag börjar 4an på högerbenet, och är ringrostig. Vlket man vid den här typen av vintrar kan vara hela säsongen. Jag brukar tänka "upp med höften" och sträva mot att börja skäret på skidans ytterkant, att glida ut på skidan tillräckligt länge för att det andra benet i lugn och ro ska hinna in till mitten. Man kan överdriva lite och öva på att slåihop pjäxorna vid varje benspark.
  2. Jag har kört med dem sedan fg sommar och tycker att de är suveräna för skonsam åkning. Den smalare varianten ger dock mycket bättre grepp, helt klart irriterande att de sabbat en bra produkt med att sätta dit breda spetsar. 3 mm måste slipas smalare och blir dessutom (el pga detta) fort slö igen. Hållbarheten var tillräckligt bra på den smalare spetsen och jag förstår inte denna produktutveckling.
  3. Problemet är den tvärsäkerhet som uttalandena görs. Spåret är inte en aluprofil, och det som påverkar hur mycket en valla suger är hur bra den passar för föret och vallans tjocklek och längd anpassat till spårförhållanden i kombination med åkarens teknik och skida. Dessa variabler spelar man med för att hitta den optimala kombinationen alt kan man säga att de ändras från dag t dag. Tex är spåren något lösa/mjuka måste man gå på mjukare valla eller längre fästzon eller båda för ett bra fäste och bäst lyckas den som hittat den optimala kombinationen, och det går inte att i förväg säga om0.3 skidor är bättre än 0.4 skidor. En mjuk skida med hårdare valla kan gå lika bra som än en styv skida m mjuk valla vid samma före...osv. Det är därför glid och fäste skiljer sig mellan wc åkarna i Tvn trots resurser för tester och oändligt antal skidor att välja mellan.
  4. 0.3 vs 0.4, hur många hårstrån är det, ibland får dessa extremt små tal för stora proportioner, efter varje uttalande om vad som är bäst borde det följa en disclaimer om att ingen vet om skidan är bäst för det ena eller ancdra föret innan den har åkts på.
×
×
  • Create New...