Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Fredrik H

Members
  • Posts

    317
  • Joined

  • Last visited

About Fredrik H

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Fredrik H's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter

Recent Badges

  1. Det är en Rottefella NIS platta. Den är kompatibel med Rottefellas NNN bindningar för NIS. Rottefellas NNN bindningar är kompatibla med alla NNN och Prolink pjäxor. Ska nog inte vara något problem att fylla hålen med epoxy och sedan skära bort det som blir över när det torkat, men de lägen där hålen varit kan vara svårt att få fixade så att de går att använda.
  2. Här mer info om de olika Xium modellerna: https://www.reddit.com/r/xcountryskiing/comments/jhez5n/rossi_premiums/
  3. Om jag har förstått det rätt måste du nog ta Premium om du ska ha S1 för hårda underlag. Xium utan Premium har universal spann.
  4. Jag är själv 182 cm och har Fischer 191 cm och Ross 186 cm och stör mig inte alls på den korta längden på Atomic. Tycker det bara är till fördel.
  5. Det är en stor summa pengar att lägga på ett skidpar, så jag förstår. Jag köpte mina på rea och därför våga jag ta risken, vilket visade sig vara ett bra beslut. Åkkänslan på dem skiljer sig inte mycket från Fischer, men de är mycket mer stabila och lätthanterliga. Själva carvingformen märker jag bara i att utförsåkningen blir mera avslappnad.
  6. Jag kan sammanfatta. Ett finskt företag har skickat in patentanskökan på ett nytt sätt att behandla fästytan. Enligt uppgift ska det ge förvånansvärt bra fäste utan att påverka glidet negativt. Inga s.k. bästa skidpar behandlades med detta, men trots det blev det åtminstone en pallplacering i Falun med denna behandling.
  7. Kan varmt rekommendera Atomic Redster S9 Gen S. De tillverkas i två längder 173 cm och 183 cm och två styvheter medium och hard. För din vikt skulle 183 hard vara lämpliga.
  8. Det säger inget annat än att skidorna har rätt högt spann. Du får nog helt enkelt bara testa skidorna för att se om de är passliga för dig. Om du inte får tillräckligt med fäste är de för styva, men om det går att flytta bindningen, så kan det bli bättre fäste om du flyttar dem något steg framåt.
  9. Tror inte att det är så stor skillnad på märken, men det finns olika klasser av smältlim för olika ändamål. Jag brukar använda sånt som är ämnat för trä köpt på Lidl. Tycker det har funkat bra. Det är lite gulare och kletigare än det normala transparenta limmet.
  10. Det glider ju inte om du lag på paraffin utan att sickla och borsta ur.
  11. Tar lite tillbaka det jag skrev tidigare. Läste på Vauhti Skin Care Red förpackningen att det innehåller denaturerad sprit och polydimetylsiloxan. Dvs. någon typ av silikon.
  12. Har förstått att Rossignol har nya skins som inte tar upp vatten. De är gråa till färgen. Någon som har provat?
  13. Vad jag har testat ska Speedmax vara lätta att få fäste med, men kanske att du har fått ett för styvt par. Vad är din vikt och vad är FA värdet på dina Speedmax?
  14. Diskuterade med en expert på en sportbutik. Enligt honom var Rossignol överlägset bäst när det gäller skinskidor. En uppgradering skulle då vara X-ium, men knappast är det någon revolutionerande skillnad från dem du redan har. Speedmax är också bra, men då talar vi om en helt annan prisklass.
  15. Jag har ett LDR fast paraffin +5/-10, men har bara använt det under Rex fluider. Måste testa köra enbart med det. Rekommenderar du invärmning eller rotoull eller båda?
×
×
  • Create New...