Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

kretiochpleti

Members
  • Posts

    448
  • Joined

  • Last visited

kretiochpleti's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Vasaloppets sportchef Tommy Höglund skriver att 29 åkare bestraffades med tidstillägg a 15 min.
  2. Gick med fäste (Rode Universal/rossa) från led 3. Stod några spår t h om mitten som fjärde skidpar. Tog det ganska lugnt. Kom ca plac 1400 till högsta punkt. Skidorna stod sig bra i rent utförsglid men kände att klistret sög i stakningen där jag bitvis hade svårt att hänga med. Gled in på 6.20 och totalt placering 1779. Mitt fjortonde lopp i rad och kanske fjärde jobbigaste. Rankar 2015 samt 2019-2020 som tyngre. Vasaloppet måste fundera över vad de vill med loppet framgent. Jag skulle gärna åkt fortare. Stakning kombinerat med fristil är onekligen ett bra sätt att ta sig fram snabbt. Verkar i princip helt accepterat.
  3. Tack för en bra och föredömligt inspirerande rapport! Underbart att du kör på. Kör mitt trettonde lopp i rad imorgon.
  4. På väg mot Mora nu med två par i takboxen. Måste bestämma mig innan jag kliver På bussen mot starten kl 16 Hur går tugget bland fabrikanterna på Johns Sport i Mora?
  5. Osäker på om jag får fast de skidorna med burk oavsett klistergrund. Aldrig provat dem utan klister så att säga.
  6. Blir vi nå klokare rörande fästet? Jag ämnar gå med fäste från led 3 och grundade upp klisterparet igår men ni verkar mer inne på burk med klistergrund? Hoppas på klister ffa för att mitt burkpar visade sig överjävligt repigt.
  7. Jag stod i led 3 som fjärde skidpar ca 10 spår t h om hagen. Blev tvärstopp med åkare och material i högar som plockepinn. 50 min till Smågan och Plac 1996 är ca 4-6 min och 500 Plac sämre än ”normalt” därifrån. Fin dag hur som helst. 1750-ish och 5,26 i mål. Lila Vauhti klister sög en del i stakningen men gick kanon utför. Såg inte så mkt skate men för mkt gelförpackningar i spåren. Fantastisk dag med sol och hårda spår. Underbart att bara släppa på utför.
  8. Tillverkarna verkar tycka olika. Inne på Johns sport lägger Vauhti och Rode klister medan Start och Swix kör burk med klistergrund.
  9. Är djupt förvirrad om jag ska gå på burkparet eller klisterparet. Hjälp!
  10. Ngn som varit där idag? Vad tror vi om trugstorlek? Jag kommer att testa gå blankt och vill på förhand be om ursäkt för synerna som kan drabba er medåkare. Men betänk att lyteskomik är en etablerad om än diskutabel humorform.
  11. Ngn som sett vallatips för oss klena fästesåkare?
  12. Kanske ha lite mer tidsmarginal jämfört de minsta ideella loppen. Räkna med att gå en bit från parkeringen och räkna med många deltagare och trångt första kilometrarna. Det brukar vara ett proffsigt arrangemang med bra startfält.
  13. 10 mil kvalitet i Sälen v1. 34 mil grusskidor på enkla Uppsalaspår med start på tomten. Vasaåket 9 mil. =ca 53 mil. Men säsongen är inte slut. Hoppas få in en del fristil på skare i Luleå skärgård.
  14. Ah, tack. Hade inte koll. Trodde det var samma.
×
×
  • Create New...