Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

LFN

Members
  • Posts

    772
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

LFN's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter

Recent Badges

  1. Kan du träna ca 10 timmar i veckan så borde det inte vara något problem att flytta fram i startleden. Jag tror du skulle få ut väldigt mycket mer av din fysik om du gick med i en bra klubb som kan hjälpa till med tekniken.
  2. På tv-sändningen nämndes det att helikoptern inte fick lyfta för det var för dåligt sikt. Senare i loppet lyfta dimman lite och då var helikoptern med.
  3. Jag har bara mina egna skidor att utgå ifrån. Har Madshus, Fischer och Atomic. Atomic är påtagligt svårare att jobba med tycker jag. Vet inte riktigt varför, gissar att deras belag på något sätt är hårdare. Ta det med en nypa salt, jag har inget att backa upp det här med, bara min upplevelse.
  4. Jag kan inte begripa hur det skulle kunna vara en fördel att lägga på fluor och sen ta bort det så grundligt att det inte finns mätbara värden kvar?
  5. Lite förvånande att det är hans pappa som står för vallaservicen, han tillhör ju ett ganska stabilt långloppsteam. Kanske är vanligare än man tror?
  6. Hade det ropats ut i högtalarna att reptiderna skulle justeras så kan jag till viss del förstå besvikelsen. Samtidigt håller jag med om att arrangörerna gjorde dem en tjänst. Tar det över 6 timmar till Evertsberg så är det nog läge att komma igen ett annat åt med lite bättre förberedelse i bagaget.
  7. LFN

    Nya vallamaterial

    Jättespännande. Det verkar ju vara ett kompetent gäng i satsningen också.
  8. Jag körde ÖSM förra året och tyckte det var ganska irriterande med kombinationen klassiskt och skejt i samma lopp. Det var mycket skejt i spåren och det blev ganska stökigt. Det blev också en lite konstig känsla av att vi inte körde samma lopp. Vill du köra klassiskt skulle jag rekommendera söndagen.
  9. Det är en helt ok kompromiss. Det funkar ganska dåligt på isig konstsnö och det kan bli lite stökigt om det är tjock nysnö som fryser fast i tejpen. Jag körde ofta med tejp tidigare men har bytt till skin på vardagsskidorna. Skin är bättre. Vallade skidor är bäst, men både tejp och skin är enklare och har noll startsträcka om man bara vill ta en tur lite snabbt. Jag hade min tejp i burkzonen. Det är lätt att korta av det om du inte blir nöjd. Bara skrapa bort bit för bit tills du hittar rätt.
  10. Sportglasögon går lös på hiskeliga summor pengar om man vill ha dem med styrka. För mig har lösningen varit att helt enkelt köpa ett par vanliga brillor med lätta plastbågar. (Metall blir så kallt) I ruskväder är det drygt som attan med imma och regn på glasen. Torkar med handsken. Fungerar rätt dåligt. Det finns insatsgrejer till sportglasögon med det ser för jäkla dumt ut, så jag kör så här istället. Drömprodukt - billiga "vanliga" sportglasögon med styrka. Gärna med något slags nanohinna som förhindrar imma och vattendroppar. Fixa det så har du en kund här sen.
  11. Ursäkta om jag kanske kommer med självklarheter, men vet du om att det är helt olika skidor för klassiskt och skejt? Det framgick inte helt tydligt i din beskrivning vilken teknik du hade köpt skidor till. (Vill inte skriva dig på näsan, men det blir ju roligare om man har rätt grejer) Oavsett vilket så är det precis som Skitester skriver, det viktiga är att de passar för din vikt. Längden på skidan är inte såå jäkla noga.
  12. Jag har aldrig testat med pjäxor, men när jag spelade bandy så brukade vi "baka" skridskor. Blöt ner skridskon ordentligt, hetta upp dem i ugnen i typ 15 min på 70 grader, och sen snöra på dem hårt som attan på foten. Sen tar man av dem och låter torka. Sen är tanken att de ska sitta lite bättre. Det här är efter läderskridskor men före karbonmaterial. Jag vet inte hur en modern skridsko eller pjäxa beter sig av den behandlingen.
  13. Jo det har ni rätt i. Det var blankis på det där loppet, inte direkt relevant för hur skidor beter sig i mer normala fören.
  14. Jag tror jag vet vad du menar med att den flyter ibland. Jag skulle tro att att det har med belagskanterna att göra. Nu gissar jag bara. Det var ett lopp i världscupen i skidskytte där alla utom Salomons åkare halkade runt som Bambi på is. Det verkar spela roll hur skidorna är byggda. Tror inte att det går att fixa med rill och valla.
  15. Låt någon ta en titt på din teknik. Jag brukade ofta spänna mig i axlarna när jag stakade, vilket ledde till nacksmärtor. När jag identifierade det lyckades jag vänja mig av med det och problemet försvann. Med lite tur är det så enkelt.
×
×
  • Create New...