Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

crelle

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

crelle's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Bankar liv i tråden :-) Har det hänt ngt sedan 2014 med cykelvägar? Skall till gotland i Sommar och bor i Visby. Åker gärna 4-7 mils runda. Ge mig era fina tips tack!
  2. Tabell ute. Kan någon ge en förklaring till 8 min diff mellan Elit - 1 - 2 och sedan 10 minuters diff?
  3. Idag hjälpte jag en vän att köpa skinskidor på Team-Sportia i Norrköping. Först köpte han ett par Ross R-skin utmätta för 78-80 kg. Vi testad dem och de var helt värdelösa. Tunga och på tok för mjuka. Inte ens jag på 68 kg kunde få fart på dem. Så vi gick och ville byta upp oss. Fick superbra hjälp och det blev Ross R-Skin Race, 80-95 flex 42 (om jag minnns rätt) Testade i samma spår och gjorde glidtest i samma backe. Resultat: Mycket lättare skida och mer lik i känslan som mina Fischer vallningsbara. Den skrapade inte i något och det var ändå finfint fäste. Glidtestet - MKT längre glidsträcka. Faktiskt bara 5-6 m kortare än mig på vallnigsbara och lättare matchvikt. Vi gjorde testet på -1 på bindningen och sedan knäppte vi bak den till -3 och det blev ännu bättre. Så nu skall han åka in skinnen lite och glidvalla dem och gå ner 4kg så kan han nog ställa om till 0-läge och ha ett par riktigt fina par skin-skidor. Jag blev VÄLDIGT köpsugen. Så Är det någon som vet hur Fisher står sig med deras tvådelade skin mot tes Ross Race?
  4. Det är alltid spännande att se vart gränserna dras. För mig gick det inte enligt plan alls med små racingtrugor som gick igenom hela första milen. Mittendelen gick ok. Förkylningen blommade ut sista milen vilket gjorde att det där 20-mans tåget dök upp och förbi :-) hade ingen ork alls sista milen. Kämpade mig i mål på 2.26. Normalt stabil Led-3 med 3 minuter ifrån led 2 i förra årets sista lopp. Hård seedning eller ej? Vet ej. Hur brukar de räkna? Antal min bakom segraren OM det är en Elitåkare? Det är bara att lära sig att inte åka när barn och fru ligger sjuka... Mer träning så kanske formen kommer om 2 veckor.
  5. Intressant. Varför rillar du inte i toppen? Kör du först ett "lager" med julgran och sedan Rak över den? Mitt "vinnande" koncpet har varit hårda Fischer skidor Carbonlite - Marathon - Rak rill 2mm över hela skidan - Julgran sista 2dm. Vet ej riktigt varför dock ;-) Men jag med mina 68 kg glider ofta ifrån de som ser tyngre ut.
  6. crelle

    Triac 3.0 Rem

    Köpte Pro-fit M. Sitter som du säger tightare mot staven. MEN jag måste nog testa en L då M inte sluter runt handen helt utan det blir en ”kardborreglipa” vid utsidan på handen. Tacka vet jag Gamla profittemmen som spändes från insidan handen istället för ifrån utsidan.
  7. Hej! Jag tycker att remmen inte sitter tillräckligt tight mot staven. Det går ju ej att justera? Är M remmen tightare än L i uppsägningen eller är det bara runt handen som storleken diffar?
×
×
  • Create New...