Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Mr Winterbottom

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

About Mr Winterbottom

  • Birthday 02/24/1979

Mr Winterbottom's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Problemet är inte för oss som är hängivna, vi kan gott betala. Jag kan betala 200 för en fin skiddag, men min fru kanske inte är sugen att betala 200:- för att åka en km med vår son. För den nybörjare som bara vill prova lite är betalspår ett hinder. Eller den som bara vill ha en naturupplevelse, där en promenad är ett rätt likvärdigt alternativ som inte kostar pengar från första metern.
  2. Kul att världscupen är igång. Tycker att TV6 gjorde det bra. De har tagit sitt uppdrag på allvar. Ingen dålig uppställning i studion. Kul att de gav så mycket tid och sände kval och hela alltet. Forsberg är ju en bekant röst för oss orienterare och håller hög klass. Korta reklamavbrott som man kunde stå ut med. Peter Jidhe kanske ingen favorit, inte riktigt trovärdig. Ojala kanske bättre som expert än programledare. Ser fram emot resten av säsongen.
  3. Tycker spårdragarna är onödigt rädda för att dra spår i kurvor. Vi närmar oss något som liknar en hybrid av skidåkning med klassisk teknik rakt fram och fristil i alla kurvor. Kan väl inte vara så svårt för FIS att definiera en radie så får arrangörerna justera sina banor och upplopp så att sista kurvan inte går i fri stil. Det var ju tydligt hur Kläbo tog ut den sista högerkurvan för att få ta några fartgivande skateskär. Då tycker jag man har passerat en gräns för klassisk skidåkning, där man söker extra riktningsförändringar enkom för att få möjlighet att göra fartgivande skate-skär. Varsitt spår in mot upploppet skulle undvika många onödiga incidenter och jobbiga efterspel. Ingen som reagerade på hur onödigt nära Frida gick Ebba i sista kurvan på 3-milen?
  4. Hittade en bil i skidspåret nedanför Lövåsgården i Grövelsjön. 4wd så den hade kommit en bit innan den fastnat. Det var nyårsdagens morgon så någon hade väl tagit fel väg hem från nyårsfirandet... Har även varit med om en viltolycka med dödlig utgång. En liten mus uppenbarade sig helt plötsligt i spåret. Lyckade inte riktigt få upp skidan så musen tumlade runt under skidan och blev liggande kvar i spåret. :(
  5. Att vara besviken på banan i ett enskilt lopp är väl lite smått. Anders Södergren hade väl en hel karriär där han försökte gå ifrån i innan han blev frånåkt "ner mot stadion"...
  6. Stina Nilsson verkar ha haft det fint på fjället igår i alla fall: https://www.instagram.com/p/CAU6VvMpew0/
  7. Egentligen tycker jag det är bra att FIS skapar lite variation i tävlandet. Att varje sprint köra två varv med långbacke på mitten och utförslöpa in mot mål gör det lite tradigt. På samma sätt som tre varv på kuperat elljusspår helg efter helg gör det tradigt för de längre distanserna. Men gårdagens sprint var inte särskilt kul att se på. Lite kortare backe och en något längre flack spurt hade kunnat göra det intressantare. Ser mycket fram emot morgondagens riktiga långdistans. Kanske kan till och med Johaug hålla igen lite och inte gå hårt från start?
  8. VM inleddes med distanskval idag. Mexiko verkar ha haft det tufft på herrsidan. Vallamiss? :huh: Men kanske mer intressant, vad tror ni om morgondagen. Medaljregn till Sverige på damsidan? Vem slår Klaebo på herrsidan?
  9. Jag tycker det är ironiskt att det distanslopp som kanske är det tuffaste, där kör damerna lika långt. Alltså avslutningen av Tour de ski, upp för Alpe cermis. :huh:
  10. Jag hade med Krueger i de 6 åkare jag hade råd med. Jag var aldrig orolig. :lol:
  11. Slitsam upplevelse i Kämpoloppet idag. Inte fick man mycket gratis, bottenlöst stavfäste, motvind och snödrev. Ändå häftig med en tvåvarvsbana i vildmarken. Hoppas på bättre förutsättningar nästa år. Hoppas även att flera hittar denna lilla pärla till lopp.
  12. Om man just ni vill köpa det lag som hittills samlat mest poäng kostar det $56 134 på herrsidan och $72 211 på damsidan. Alltså 128 345 totalt. Tyckte inte att budgeten begränsade så mycket i första omgången men nu börjar det bli jobbigare prioriteringar...
  13. Tycker vi håller oss kvar vid drammen/osla ett tag till. :) För första gången tar jag mig upp topp 10 på en weekend med en 8:e plac. Förstår inte riktigt hur det gick till. Delplaceringarna på de fyra eventen var 1459-1733-2-152. (sprint H - D - 50 - 30 km)
×
×
  • Create New...