Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

felldin

Members
  • Posts

    176
  • Joined

  • Last visited

felldin's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Är inte det där någon skitmodell som är ”exklusiv” för XXL för att lura kunder? hittar nämligen ingen annan som säljer med den designen och tillägget performance i modellnamnet. Finns inte ens på rossignols sida.
  2. Ja, det är ju inte direkt den senaste toppstaven. 2500:- går den nog knappast att sälja för idag.
  3. Swix CT1 för 799:- får väl ändå ses som ett bra pris? https://www.xxl.se/swix-xc-pole-star-ct1-tbs-langdskidstav/p/1112899_1_style
  4. Nu börjar ju den bästa delen av skidsäsongen när man bara slafsar runt i spåren när det är finväder. Gärna tidigt en solig helgmorgon så att man kan köra innan det blivit allt för varmt och blött i spåren. Jag brukar dessutom i princip bara köra skate efter VL så att man slipper valla och får igång cykelmusklerna inför sommaren.
  5. Startade i Led3. Ställde mig i tionde spåret räknat från höger. Hade 10 par skidor framför mig i ledet när starten gick. Jag har aldrig varit med om värre kaos i startbacken. Det var trängre och hetsigare än vanligt men jag lyckades hålla stavarna hela. Tyvärr var högerkanten ett felval då jag ganska snabbt såg led4 åkare till vänster och även några led5 åkare i backen till vänster. Väl uppe från startbacken kunde jag åka på riktigt bra och plocka massor av placeringar. Passerade smågan på plats 1640. Fram till Risberg tyckte jag även att det oftast fanns två åkbara spår så där kunde man plocka rätt många placeringar även om det kostade en del att köra om i motvinden. Så jag kunde ta ca 200 placeringar fram till Mångsbodarna och ungefär lika många fram till Risberg. Därefter blev det mer lämmeltåg och svårt att köra om då det oftast bara var ett uppkört spår. Så nu blev det bara ca 100 placeringar plockade fram till Evertsberg. Samma sak fram till Oxberg och Hökberg. Efter Hökberg och in i mål blev det mest att bita i ryggen framför för att hålla positionen. Åkte i mål på 6:17 och en 950:e placering. Jag tycker att förhålladena var rätt roligt att köra i. Jag vet inte riktigt varför men gnet och slit är ju rätt skoj. Eller så beror det bara på att jag hade fina skidor och att denna typ av lopp passar mig rätt bra. Nöjd med att det innebär led2 nästa år. En rolig sak är att Engelbrektsloppets seedning helt klart var rejält tuff i år. Min tid där räckte till led4 men mitt Vasalopp räcker till led 2 trots att jag startade ett led bakom.
  6. Borde det inte fungera med matolja för att ta bort klistret och sedan lite diskmedel för att få bort oljan i skinnet?
  7. Någon som vet hur det ser ut längs spåret just nu? Kommer det vara hårt nog hela vägen för att köra racertrugor? Eller bör man gå upp på swix stora trugor pga nysnön?
  8. Vasaloppet seedas inte med hjälp av mänskliga beslut. Det är placeringar i vasaloppet som ger olika led. Sedan översätter visserligen vasaloppet dessa placeringar till tider. Top 150 -> Elitled Top 500 -> led 1 Top 1000 -> led2 Top 2000 -> led3 ... Top 10000 -> led9
  9. Glid lägger jag vit marathon. Sedan blir det något swixpulver på detta. Här inväntar jag swix tester. Som fäste lutar det år Burkgrund, VR50 samt VX43 tå toppen
  10. Är det ingen som vet hur bilvägarna är öppna och vilken väg som blir bäst under halvvasan?
  11. Jag ska följa och serva åkare under halvvasan men jag undrar hur man bäst tar sig fram med bil. Min plan är att lämna åkere vid starten och sedan åka med bil till vasslan för att sedan följa vägen från vasslan ner till oxberg och sedan vidare på vasaloppsvägen till Mora. Frågan är bara hur jag tar mig till Vasslan från startplatsen i Oxberg? Går det att åka via Oxberg eller är vägen dit avstängd? Hur tar jag mig annars till vasslan? Måste jag åka via Älvdalen och Evertsberg?
  12. Kan du inte fylla med Vasaloppets sportdryck. Det har jag gjort och det hjälper de snabbt till med.
  13. Antalet startande i varje led hittar man på vasaloppets startlistor. De övriga siffrorna är från tidigare seedningstabeller där VL skrev ut vilken placering som krävdes i VL för ett visst startled. De använder fortfarande dessa placeringar för att seeda från VL.
  14. Jag skulle anta att alla lopp som finns med i seedningstabellen har uppdaterat startlistorna om man nu har anmält sig med Vasalopps-id. Men jag vet inte hur det går till i detalj.
  15. Jag vet inte riktigt hur tufft det har varit historiskt men de senaste åren har min 58:e plats resulterat i led 2. I år blir det led 4 för samma plats. Så det är iaf tuffare i år än tidigare år. Men jag tror som sagt att de kommer uppdatera tabellerna. I alla fall om någon hör av sig till VL och påpekar detta. Led 5 är ju iaf inte korrekt.
×
×
  • Create New...