Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Gårdhen

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Gårdhen's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Blev mitt behagligaste Vasalopp jag gjort. Startade i led 4 med 2 skidor bakom mig vilket innebar att stora delar av loppet blev i låg puls eftersom det var så svårt att åka om. Var 2560 i Smågan och 1350 i mål på och slog personbästa med nästan 1000 placeringar. Superfina skidor. Upplevde det som bäst glid av alla jag åkte med
  2. Självseedningen är ett skämt. Anmälde mig till led 3 där jag hör hemma. Såg nu på deltagarlistan att nästa 1/3 av antal anmälda anmält sig i led 2 eller bättre. Hoppas de sätter in någon typ av kontroll och att alla som seedat sig fel skäms!
  3. Hela vägen från Norrtull ut till Täby är sopsaltad och hyfsat rullskidvänlig. Väl ute i Täby finns många fina sopsaltade cykelvägar att välja på. Går att få ihop ganska bra längd med fina vägar.
  4. Det beror väl helt på vikt och förmåga? 10an för en 100kg åkare är något helt annat jämfört med för en 50kg åkare. Jag tycket också det beror på vad för teknik man kör. Långa vs korta drag känns olika motstånd mer eller mindre skidlikt. Vill man ha en så bra tid som möjligt på 5000m (om det nu är något att sträva efter) handlar det väl om att hitta ett motstånd som gör att man balanserar mellan att man känner att musklerna tar slut och att flåset inte räcker till?
  5. Såg att de har rullskidhjul på Decathlon för ett bra pris. 2 för 249. Något som testat och vet om de är kompatibla med Fiberglas? https://www.decathlon.se/xc-sr-hjul-500-id_8501670.html
  6. Köpte mitt första par skidor för 7 säsonger sedan. Ett par Madshus Hypersonic som nu börjar sjunga på sista refrängen efter att ha gått 6 Vasalopp och en del mil där emellan. De går dock riktigt bra. Kapacitetsmässigt var jag 2 min från led 3 på senaste seedingloppet. Mina skräpskidor duger inte för annat än stakning. När det nu är dags att börja titta på nya funderar jag på hur jag ska lägga pengarna. Som student lägger man inte gärna mer än nödvändigt så frågan är om det är bättre att satsa på ett dyrare par eller köpa tex 2 nya hypersonic, ett för varmt och ett för kallt före? Mina hypersonic går ju för det mesta bättre än de flesta redline/speedmax i startfältet. Alltså, hur skulle ni skatta skidmodell vs struktur/spann. Budget ca 5000kr.
×
×
  • Create New...