Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

drivernicke

Members
  • Posts

    368
  • Joined

  • Last visited

drivernicke's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Testa och gå blankt, har åkt detta lopp förut på denna varvbana möjligt att vi hade någon brant backe till eller topp av backe. stod i led 5 då Blir lätt löst och sämre fäste för varje varv när många åker och kan bli svårt at få fast skidorna sista varven. Gissning att violett silverklister täckt med violett burk kan funka annars. Men ta möjligheten att gå blankt och se hur det är. I klisterfören tjänar man mer på det.
  2. Startade också i led 2. Jag tjänar på gå blankt, för att jag får hög puls av diagonalåkning och kräver högre VO2 max. Jag är ingen löpare eller sådan bakgrund så beror nog en del på det. I föret för övrigt så är det nog hugget som stucket och invidiuellt. Fästesåkare fick några meter uppför som man åkte ikapp på lättare del.
  3. 3.0 ska vara bra har jag hört. 2.0 ska vara lite varierande belag kvalitet, vet en del kontrakts åkare som haft dåligt glid på dem. Senaste åren har Madshus lagt mycket fokus på Skinskidorna, men nu till 3.0 ska det vara bra igen och gå riktigt bra vad ryktet säger i alla fall.
  4. Håller med om att det var bra förhållanden och gott om snö. Kom iväg bra i starten också och slapp värsta proppen som brukar bli. Hur gick dina skidor Mackan?
  5. Reflektioner från loppet. Hade bra skidor gick lite sämre varv två när snön blev varmare, men hade bättre skidor än dom runt mig ändå. Tyvärr så veggade jag rätt fint sista 8km, troligen för lite gels och dricka. Åkte 8-10 min långsamare än jag trott.
  6. Jag skrev en liknande tråd kring detta. Om jag förstått skistart rätt så verkar Madshus i snitt vara 0.5 högre än Fischer DP sprint. Masdhus är gjorda med mjukare kärna och kanske därför lär vara högre men bara en gissning. Tror också på att ut och testa i olika fören är det bästa, gissning är att den passar bra i hårda spår och något varmare. Har själv en ny DP sprint med 1.4/0.6 som jag inte hunnit testa så mycket när de går som bäst. Lurigt generellt tycker jag varför stakskidorna verkar göras högre
  7. Vet inte din kapacitet, men om du är van och staka så är det nog rätt val. Det som är från när man ska klättra från vägspåret och upp genom delar av elit milspåret och kommer in i isbjörnsbacken med dålig fart och vänder 90 grader in mot sista delen till isbjörnare som är lite jobbig. Annars är det mycket flack åkning och lättare kupering runt stormon berget. Det är gått om snö och ganska hårda förhållanden. Snön borde vara finkorning och fin fortfarande men inte säker på det.
  8. Jag hade dåliga skidor. Lite väntat då jag inte våga gå med mina DP, å det skulle vara klent med snö. Lite bättre glid efter Gophus. Generellt dåligt med konstsnö utlagt brukarvara mer. spar den till vasalopps veckorna säkert. Många snabba tider 100 första var väl under 2h om jag såg rätt.
  9. Står att dom har havirerad spårmaskin och inte kunant spåra vissa delar. Hoppas dom får fart på den annars blir det att staka i skatebädden.
  10. Ja precis, skippar man Stormonberget är man vid 7km registreringen vid vara 3-3,5 km åkning. Lär ha blivit ikapp åkt rätt bra på myren sedan.
  11. På Lördag är det moraloppet. Tänker att det lär vara lite skidåkare på forumet här som ska köra. Det jag undrar är lite hur snön är där uppe. Gissningvis är snön lite transformerad och det blåst in mycket skräp. Någon som åkt i Vasalopps arenan och har färsk rapport? Törs man åka med Swix små trugor, brukar vara bättre än mellan om det är isigt.
  12. Jag menar att man ska orka ha fart efter backar, så man inte tappar och blir seg.
  13. Det här en mycket intressant tråd. Jag tänker först och främst ska man ha en bra stakskida som verkligen glider bättre än fästesskida när man trycker på och går upp på tå. Ganska självklar grundföresättning. Min bild är att om man är tillräckligt stark i bål och överkropp, samt uthållig. Klarar man staka hela vasaloppet utan problem i led som 4 och 5 också. Det viktiga är att orka kunna driva på efter backar, få med sig fart över krön och saxbackar, inte gå slut efter Lundbäcksbackarna t.ex. Orka behålla den planerade snittfarten, för när man går slut tappar man väldigt mycket som stakare. Gäller att åka energisnålt och använda olika växlar inom stakningen också.
  14. Jag är lite tyngre åkare också (ca 90 kg). När man kör klassikt och diagonal har jag märkt att mjuka spår ställer till det och jag tappar fart framför allt i blötare snö. Numer kör jag nästan bara stakning och då med rätt spann spelar vikten mindre roll avseende glidet. Deremot kräver mer tyngd och kraft på staven i snön större truga och man får stora problem att kunna staka med bra teknik. Man lär sätta i stavan längre brak och mjukare isättning. Min erfarenhet är att nervallade belag alltså som vallats mycket sedan slipning glider bättre än nyslipade framförallt om det är kall nysnö.
  15. Intressant läsning och kul att frågan har utvecklats till hur man justerar att skidorna eller skidan drar snett också. Skulle finnas lite extra leder som på bilar toe in och Camber, fniss. Håller med om att man inte ska slå på aluminium. Mjuka hjul drar lättare snett och när det är varmt och man väger som i mitt fall precis över 90. AE hjulen som är lite universal(passar många märken), som jag har på mina Fiberglas nu är väldigt stabila och går rakt och fint är ju också något hårdare än Swenor 2:a. Gillar skarpt dom. Ska ha lite koll på gängorna, muttrarna och brickorna nästa gång jag tar loss finskidornas hjul. .
×
×
  • Create New...