Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Skålhamra

Members
  • Posts

    123
  • Joined

  • Last visited

Skålhamra's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Hur har det gått med detta? Har du fått ihop något?
  2. Klistrar du på kardborrebanden på tävlingsdräkten?
  3. Hittade denna på xxl. Det är en tjockare släng med ett grövre munstycke som sitter direkt på slangen(som du rekomenderar). Jämförde munstycket med Camelbaks vanliga bigbite och denna var gjord för en grövre slang.
  4. Lyckades frysa munstycket på mitt vätskebälte häromdagen(igen). Undrar om det skulle fungera att sätta ett sådant här elemet(Klisterlappar som används som hantagsvärmare på mc) under isoleringen på slangen och koppla till en powerbank eller ett externt batteri för pannlampor som man har i bältet. Har ett silva 1.2aH batteri över som jag kan testa med https://www.4speed.se/sv/artiklar/hand-warmer-kit-element.html?gclid=EAIaIQobChMIzbnGgYvP3wIVROAYCh1oQAPPEAQYESABEgLMMPD_BwE
  5. Jag hade köpt dem av skistart och de har alltid bra service. Bästa tipset för att skidorna ska gå rakt är att aldrig lossa hjulen. Köp hellre fler par med olika rullmotstånd på. Skidorna är riktade från fabrik och detta kan man lätt pajja om man lossar hjulen.
  6. Skulle reklamera dem direkt. Måste vara något fel på dem. Elpex tillverkar skidorna på ett sätt så att de ej ska dra snett. Äger 3 par Elpex evo ( 2 med platta och 1 med runda hjul) och 1 par Elpex team och ingen av dem drar snett. Har reklamerat ett par som drog snett när vägen lutar. De ska gå rakt annars är de defekt Har haft 2 st swenor och 1 Skigo vilka alla har dragit snett.
  7. Köp Elpex och inget annat! Alla andra drar snett. Tycker ej att du ska köra på något annat än 3 or. Börja åka när snön försvinner. När det börjar bli kallare på hösten så har du blivit starkare och behöver aldrig byta till 2 or.
  8. Var fick du seedningen ifrån? Inget ligger ute på vasaloppet.se
  9. Vilket märke har du gjort så med?
  10. Startade långt fram i tävlingsled men blev påkörd efter 1km vid den konstiga flaskhalsen de skapat. När jag reste mig så upptäkte jah att ena staven var av. Kör utan fäste så det var ej så kul. Lyckades ta mig fram till en funktionär som lånadr ut en sta. Till mig men när jag kom ut i spåret igen så var det gubbar och gummor i thermokläder i båda spåren, så det var bara att åka i söndagstempo till Vasslan då det började gå att köra om. Åkte in på 2:31 vilket var 11minuter långsammare än Halvvasan förra året. Men det var bra skidväder i alla fall
  11. Tror ej Sundby skiljer sig något från någon annan i värdseliten i någon idrott som det finns pengar i, han hade bara oturen att åka fast. I mina ögon är han en vinnare ändå.
  12. Om någon tror att sundby ej tagit denna substans för att kunna åka fortare i skidspåren så är ni bra naiva. Dosen man tar för att lindra "astma" är 10ggr lägre än vad sundby använt. Att norska landslaget tar på sig skulden gör det väll inte bättre. Deras läkare är väl införstådd med vad detta är för preparat.
  13. Konstigt att någon med så grav astma, så att han behöver ta ventoline har vunnit Tour de ski. Salbutamol är tillsammans med clenbuterol de ända läkemedlen för Astma som kan användas för att höja din prestationsförmåga. Låter väldigt konstigt att någon idrottare på hans nivå skulle behöva använda dessa läkemedel för att behandla astma.
  14. Seedningen är klar http://www.vasaloppet.se/wp-content/uploads/sites/1/2015/01/VL-veckan-20160301-1.pdf
  15. Upplevde att glidet skilde ganska mycket mellan spåren. Man fick byta spår ofta för att få OK glid. Åkte på 2:20 och är nöjd med det. Mindre nöjd med att åkare med lägre kapasitet ställde sig långt fram i Led 0 vilket gjorde de första Km jobbiga med mycket omkörningar.
×
×
  • Create New...