Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

snövinter

Members
  • Posts

    1,277
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

snövinter's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Tre stycken av de sju hade mellan 4.58-5.23. Med andra ord enligt seedningen som gjorts är det högst normalt att åka runt 5 timmar på årets Vasalopp 2022 och få seedning led 6 efter Klarälvsloppet. Enligt seedningen.
  2. De som blev seedade till led 6 efter årets Klarälvsloppet och även har åkt årets Vasalopp, får jag till, är sju stycken. De var tvungen att klara mellan 4.35 och 4.49.59 för att få led 6 i seedning. Snitt på dessa sju i årets VASALOPP, får jag till 5.49. Bara en av dessa 7 var över 6.06 på årets Vasalopp (men rejält över) och en av dessa sju hade 4.58. 5.49 snitt på årets Vasalopp på dessa sju på Klarälv alltså.
  3. Mja... Du måste ha lagt ihop den placering man fick totalt och adderat detta i omgångar för varje led va, för så många var det väl inte som åkte? Det var kanske placering 166 (159+7) för led 4 i år eller? Led 1-4 = 166 st?
  4. Går att kapa ett par cm lr drygt det i botten om du förlänger i handtaget istället. Finns vissa trugor som är bredare i infästningen, eller väldigt låga så det inte blir så brett, och så putsa lite längst ner på staven, så får du i trugan. Förlängningskit KV+ på Skistart om du inte vill göra ett själv med skarvhylsa emellan (inuti) och förlängning
  5. Starts nyare stavar har 17 mm i övre änden läste jag https://scandinavianoutdoor.se/start/vintersport/langdskidor/stavar/race-free-20/
  6. snövinter

    Täcka klister

    Hur gick det sen? Är nyfiken hur ni lyckades rodda allt med så många par skidor att valla. Kom det nån snö? Vilken valla/ vallor/ ruggat/ skin blev det? Hur blev utfallet?
  7. snövinter

    Täcka klister

    Oki... Men lila special klister, tunt, kan nog gå att täcka utan att det fryser om du täcker noggrannt!! Och då kan du ju kleta på klister uppepå det om du värmer igen det skulle jag nog tro. Inte lila utan lila special klister alltså... Det fryser inte lätt.
  8. snövinter

    Täcka klister

    Uj... Det är svårt att täcka klister såpass att det klarar fallande nysnö om det är till någon tröst... :wacko: Särskilt inte om det är närmare noll. Eller överhuvudtaget egentligen...(Du skriver inte något om temperaturer osv förresten...) Kan inte va många tävlingar i klassiskt man kan lyckas valla 60 par på 4-5 vallare.... :rolleyes: Ni får valla två par åt varje.... :D Ett par med klister och ett par med rugg eller skin för de som har skin... :rolleyes: Eller säga att de får staka och smirrestaka... :)
  9. Eller att de lever kvar i gamla metoder med enbart stenslip. Att de inte testar sickla bort OCH PUTSA bort microhår, så att microhåren inte kommer fram... Men varför inte för grund struktur som du säger!!! Har de testat Skimateria Race struktur tro? Sverige har ju annars under många många år altlid haft teorin att de har nån struktur eller fästvalla som samlar smuts. Vilket jag är tveksam till, tror inte att det är det som är problemet, i de flesta fall.
  10. Står i och för sig så här om nya S-lab-staven på Skistart, så det kanske är bättre pendel på den nya då....: Lättare, styvare och starkare, ny carbonlindning av röret ger mer styvhet och bättre pendelrörelse.
  11. S-lab är stenhårda. Styva. Armeringsjärn. Men pendeln - iaf på de jag har - är inte lika bra som på Madshus. Jag skulle rekommendera Madshus även om mina S-lab har några år på nacken. https://polder.se/sv/skidor/stavar/langdskidstavar/madshus-nano-carbon-race-uhm/
  12. Vissa Alpina är väldigt små, tror typ ECL,CCL, samt de gråa gamla RCL. RCO visat sig vara klart större, den årsmodellen jag köpte. Fischer RCS tror jag är rätt normala till stora i storleken. Rossignol väldigt små tror jag. Salomon väl rätt normala numera möjligen mot små till, kanske mindre ändå förr, tror jag, har inte koll riktigt där om Salomon... Alfa har jag inte koll på alls, men stämmer säkert då att de är större än flera Alpina-varianter. Alpinas rullskidskor Summer SCL och RCL och kanske ACL är klart större. Lite osäker om ECL. Ungefär så. Men det varierar såklart från år till år också; en del märken kan ändra modell osv.
  13. Väderprognosen lite sämre nu för söndagen. Men lite oklart när regnet kommer om det kommer såklart och det kan ju ändras innan dess.... Fint på lördagen visar de smhi iaf!
  14. Det fyller på i anmälningarna ser man... Men det ser ju ut att bli fint väder, uppehåll och sol hela helgen. Så fler borde ta chansen att åka ett fint seedningslopp (söndagens lopp nu i helgen som kommer 15/9) inför Vasaloppet!!! (Lite grov asfalt första slingan som körs två asfalt, tror jag va? Och en rejäl utmaning med stigningen upp på Billingen! Men häftigt! Och en fin bana!)
  15. Många på g att anmäla sig till Billingen-loppet nu när seedningen blev så hård på Alliansloppet tro?!? Fin bana! Som sagt, inbjuder med fördel till diagonal en bit där upp på Billingen!
×
×
  • Create New...