Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

stavbrottet

Members
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

stavbrottet's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Kunde inte hittat dem på outnorth nu. Rea är nog slut.
  2. På Outnorth säljer dom Swix quantum 1 för halva priset dvs 1348:- i längderna 150 och 155 cm. Slutsåld just nu men står att den beräknas komma i lager 8/10. Men man kan lägga in en beställning nu.
  3. Här har skigo lagt upp vallatips inför loppet. https://www.skigo.se/vallatips/red-bull-nordenskoldsloppet-lordag/ Lycka till alla ni som kör på lördag!
  4. Varit och åkt efter banan idag på förmiddagen. Rätt brutala förhållanden åkarna står inför idag. Kraftigt snöfall samt att dom kommer ha motvind efter vändningen vid årrenjarka, vilket betyder 12 mil kvar idag kommer pannbenet att ställas inför prov! Är mäkta imponerad över alla som åker.
  5. All information jag fick om skidorna bifogade jag i första posten. Men dom är tryckta med eikermätare, kanske inte följer med sådan info när man köper skidorna som det gör med skiselector?
  6. vi får hoppas att du har rätt och dom kommer gå som ett spjut :) Men 60% är inte det rätt styva skidor. Lite orolig att dom kanske är får hårda. har försökt googla mig till svar angående den andra bilden. men kan inte finna något. Hoppas någon kan ge en förklaring.
  7. Idag anlände mina nya skidor, så nu känner man sig som ett barn på julafton. Men blev lite konfunderad över vad vad allt betyder på klisterlappen som finns på båda skidorna. Bifogar en bild. Vad kan man avläsa från den? http://forumbilder.se/G9SSJ/20171017-124023.jpg?width=150 Och en sista fråga. Vad tror ni om värdena på skidorna? 60% flex...väger 75 kg och är 179 cm. Har väl rätt okej teknik. http://forumbilder.se/G9SSJ/20171017-124043.jpg?width=150 ser att bilderna inte fungerar. men kanske nu?
  8. Vet inte om detta är postat tidigare. Team Tynell har startat ett samarbete med Skimateria. Vilka produkter kan det handla om? stålsickling? Rillning? https://www.facebook.com/Skimateria/ http://www.skimateria.se/web/article/samarbete-med-team-tynell/
  9. Din analys är nog helt korrekt när det gäller skida 1. Där har fästet varit det absolut största problemet, personen har fått laborera runt väldigt mycket för att ens få det att fungera någorlunda och glidet har väl varit helt okej. Men skida 2 har uteslutande haft dåligt glid i alla fören den är testad på. Har använt den i kallföre(i skid metropolen Jokkmokk :) samt nere på Vasaloppet med samma resultat. Dåligt glid. I årets Vasa-vatten måste jag haft sämst glid av alla. Tyckte jag blev omåkt i varje nedförsbacke. Men där kan misstaget ha varit klister för långt bakåt som sög åt sig precis all snö som fanns efter spåret. så det är nog svårt att göra en analys utifrån det loppet. Med informationen samt skiselector diagrammet vad kan man dra för slutsats?
  10. Det står 812 på skidorna. Vad är det för skillnad om det är 812 eller 902? Hur nenar du att som ligger an rätt mycket på helvikt? Är lost när det gäller sådant här. Såg att ni nämnde att slipa om dem. Det gjorde vi ifjol och har åkt ett tiotals mil efter det utan resultat. Och tusen tack för att ni tar er tid att svara :)
  11. Tack för responsen! Skida 1 är uppmätt efter dagens vikt. Problemet med den skidan har varit att få fäste. Fått laborera en hel del med vallan för att få det att fungera. Svårt att veta om det är tekniken som svikit eller skidan varit alldeles för styv och inte anpassad för åkaren eller skidföret. rekommenderar ni att Införskaffa nya kallföresskidor? Vi båda kör på RCS plus och är missnöjda och det bekräftar även skiselector mätningen. Vill bara vara på den säkra sidan. Vad tror ni om madshus redline som kallföresskidor?
  12. Hej kära skidkamrater! Vi är två stycken som skulle behöva hjälp av den suveräna expertis som finns på detta skidforum, Efter förra vinterns dåliga glid och fäste så har vi varit missnöjda med våra skidor. så vi tog med dom till en butik och fick dem utmätta på en skiselector. Vi skulle vilja veta vad ni tycker om dessa två par. Vilket skidföre dom går bäst i. Vi är ute efter kallföreskidor eftersom att vi till större delen av året åker på det underlaget. Är dessa två par lämpade för det? skida 1: åkarens vikt i fjol 80 kg. Nu 73kg. http://www.ladda-upp.se/bilder/ajqvtavviqxowh/ Skida 2: åkarens vikt 75 kg http://www.ladda-upp.se/bilder/artokmapgcag/ /stavbrottet
×
×
  • Create New...