Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Namdil

Members
  • Posts

    58
  • Joined

  • Last visited

Namdil's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Eller folk som har närstående som jobbar på Corona iva och är less på människors egoistiskt handlande när man vet att konsekvenserna leder till att fler människor än nödvändigt ska bli svårt sjuka eller till och med dö. Samt att de som jobbar inom vården går på knäna.
  2. Kan du då svara på varför vi en till två veckor efter varje skollov ser en ökad smittspridning? Är det för att alla stannar i hemmet eller för att fler reser iväg och träffar andra människor som man inte träffar annars? Det handlar ju om att minimera antalet människor man träffar, om man reser träffar man fler människor vilket innebär fler smittillfällen. Citat från FHM: "Risken för att få covid-19, och att sprida smittan vidare, ökar ju fler personer du träffar. Därför är det viktigt att begränsa antalet möten och att hålla avstånd till andra. Det är också viktigt att vara observant på sjukdomssymtom och vara beredd på att ställa in möten med andra människor." Sen får du naturligtvis tro vad du vill. Jag tror inte på dig i detta fall, jag är tämligen säker på att jag skulle träffa betydligt fler människor om jag skulle ha rest till Mora för att göra Vasaåket än om jag stannat hemma och endast umgåtts med de närmaste som är rekommendationen.
  3. Det stämmer, men inte om man ser till den procentuella tiden som man är på jobbet, hemmavid eller på resande fot. Skulle man resa under lika stor del av dygnet som man var hemma och på jobbet så skulle det bli katastrof.
  4. Sant, men med historiken så vet man att resandet leder till större smittspridning.
  5. Vi vet att smittan inte är jämt spridd över landet. Ju fler inresande människor det är på en ort desto svårare blir det att hålla avstånd i tex butiker, bensinstationer etc.
  6. Vasaåket har bidragit till spridning genom att man samlar människor från olika delar av landet på en och samma plats. Det är ju det som ska undvikas under pandemier, hoppas att ingen har missat den informationen. Oavsett om organisationen har skött det bra, så sprider resandet smitta.
  7. Märkligt att Vasaåket har fått ok av myndigheterna, men ett lopp som Nordenskiöld blir stoppat. Tycker själv att Vasaåket inte borde ha genomförts i någon form överhuvudtaget. Endast för elit, det är ju det som generellt gäller för övriga sporter och evenemang. Förutom Vasaåket då :huh:
  8. Vid lägre temp borstar jag betydligt mer och har även provat med pink-paper (märkte liten skillnad med pinkpaper). När jag sedan har lagt på Start HF10 som grund och Skigo C110 som topping så har det höjt farten, framförallt högfartsglidet. Däremot håller jag med om att en vanlig CH-valla kan sänka farten istället för att höja. Det var dock länge sedan jag testade glidet med fluorfria produkter, de kanske är bättre nu men det tvivlar jag på.
  9. Du skriver att du har kommit fram till att stålsicklade skidor går bättre än vallade skidor. Jag är själv en stålsicklare, men jag vallar mina stålsicklade skidor. Mina testresultat har visat att högfluorprodukter (pulver) alltid höjer farten, även efter att vi har åkt ett par mil på skidorna. Har de skidor som du har vallat en gammal slip eller är de också stålsicklade? Vad har du testat för produkter? HF-paraffin? Pulver? Eller annan topping? Eller har du testat med fluorfri valla?
  10. På skidklubbens spårdragare är c-c måttet 21 cm.
  11. Namdil

    vallapaket?

    Jag skulle säga fyra burkar, Rode grön, Swix blå extra, Rode violett och Star Red Racing. Sen behöver du en vallakloss syntet. Den gröna Roden har du som grund och när det är ca -12 och kallare. Star red Racing fungerar bra vid 0-före. Dom andra använder du däremellan. På klistersidan skulle jag rekommendera tre klister, alla Rode. Rode violett Special, Rode Violett och Rode Multigrade. Violett Special som grund och vid minusgrader och isiga spår. Dom andra mixar du ihop vid plusgrader, fungerar på dom flesta klisterfören, man blandar bara i mer Multigrade ju varmare det är.
  12. Kombipjäxa till ett barn köpes, gärna Alpina EJR storlek 39-40. Andra märken går naturligtvis också bra, det måste dock vara NNN bindning. Dom växer fort dom små liven.
  13. Jag fick dra åt dom så hårt så det stasade för att få kardborren att sitta fast. Dom fungerar med rullskidhandskar men det är gränsfall.
  14. Köpte två par när dom kostade1299kr. Ett par var till grannen, men han fick köpa mina Triac 2.0 istället eftersom dom redan kör på den staven i deras familj och för att jag tyckte SLGn var betydligt bättre. Lättare och betydligt bättre pendel än Triac, dock är Triacen något styvare men marginellt. Grannen nöjd och jag nöjd. Jag köpte KV+ Blizzard trugor som jag borrade upp litegrann, och Madshus kontrollrem sattes också på staven. Förstår inte varför alla stavremmar ska vara så små. Köper man en stav som är 160 har man förmodligen inte minihänder. Man borde kunna beställa storlek på kontrollremmen likväl som längden på staven.
×
×
  • Create New...