Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Tungviktaren

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Tungviktaren's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Instämmer, bristande resultat och att det finns yngre som kan prestera lika bra på en tredjesträcka i OS-stafetten är förmodligen som ligger bakom att hon inte är med (sedan vet jag inte hon själv var intresserad av att satsa vidare). Lite tråkigt eftersom hon är en av de få som vågar / vill diskutera annat än hur formen känns och hur det gick i senaste loppet.
  2. Inför vm i Falun så gick det en serie på SVT som följde de norska damerna på träningsläger och individuellt. Om jag kommer ihåg rätt så var det mycket gemensamma aktiviteter även utanför träningen på läger, de spelade tex spel och har även för mig att de bakade lagade mat tilsammans. Det är väl bla liknande aktiviteter som Maria inte har tyckt tillfört något vilket är fullt förståeligt eftersom hon har familj och mycket utanför skidåkningen. Det har ju gått bra för Norge och då kanske Iversen tänkte vi kör på samma sätt i Sverige. Att de gjorde på det sättet i Norge förmodar jag beror på att stjärnorna Björgen och Johaug vill ha det så, om någon av dem inte gillat det så hade de gjort på annat sätt. Idag tex så tror jag att Björgen prioriterar kontakt med familjen efter träningen istället för att spela fia med knuff. Lite förenklat tror jag att inom lag så handlar det mycket om att stjärnorna ska vara nöjda och övriga får anpassa sig och till viss del är det på samma sätt inom yrkeslivet. Om tex Stina skulle säga att hon vill färre aktiviteter utanför träningen på läger inför nästa säsong så tror jag att det skulle bli så, men om någon som ligger på gränsen till att vara med i landslaget skulle säga samma sak så skulle han/hon få anpassa sig. Rätt eller fel - det vet jag inte. Det är elitidrott vi pratar om, men att du ska få tid att ringa dina barn är självklart.
  3. Hm, nu förstår jag ingenting. Volvedin skriver ett inlägg som förklarar hur det gick till när han var inblandad och säger dessutom att det skulle vara intressant att se statistik på antalet oannonserade tester i Sverige och Norge, Jag ser inte ett spår av "insinuerande" eller anklagande i hans inlägg...
  4. Du ska kanske vänta tills det slutgiltliga straffet offentliggörs innan du påstår att hon särbehandlas
  5. Hmm, jag är en av de som faktiskt tror på läkaren / Johuag, vi verkar inte vara så många här inne som är av den uppfattningen. Johaug ska självfallet få ett straff eftersom hon är ansvarig för vad hon får i sig, men jag tror inte det var medvetet - och jag hoppas att jag hjar Är det helt otroligt att: 1 - Förbundet eller Johaug glömmer ta med den salva som Johaug bevisligen behöver för sina läppar. 2 - När det upptäcks så går läkaren och köper en salva på lokala apoteket utan att inse att den inte är tillåten (jag vet det står doping på förpackningen men alla kan slarva och ha en dålig dag) 3 - Johaug får salvan och frågar om den är ok att använda och läkaren svarar ja, den är ok och hon börjar använda den. Jag är medveten om att Johaug sagt att hon alltid dubbelkollar allt, men hur ställdes frågan när hon svarade det? Jag tror inte hon fick följdfrågan - kollar du även upp det själv om det är förbundets ansvarig läkare som säger att något är ok att använda. Ni som är övertygade om att läkaren och/eller Johaug står och ljuger oss rakt upp i ansiktet, vad tror ni att de har gjort? Menar ni att Johug är fullproppad med doping, men de har räknat ut att om de skulle åka fast så kan de använda en läppsalva de hittat som ursäkt. Alla kommer tro på det eftersom de har en sån tur att Johaug har problem med läpparna.
  6. För mig är fusk något man gör medvetet i syfte att få fördelar på ett ej tiilåtet sätt. Om det är så som Joahug säger att hon " i god tro" tog medlet - då är det klantigt och hon ska självklart straffas, men hon är ingen fuskare för mig.
  7. Ni som redan "vet" att medicinen är prestationshöjande och att norrmännen medvetet fuskat, hur vill ni att granskningsgruppen ska se ut? Ska den bestå av dansken som uttalat sig och ytterligare några personer som har samma åsikter? Jag förmodar att det inte kryllar av forskare som är experter inom astmamedicin kombinerat med kyla, och att hitta några som inte har någon åsikt och aldrig har jobbat med norska läkare är kanske inte det lättaste.
  8. Det viktigaste för mig är om de gjort något som är förbjudet eller något oetiskt. Om de har gjort något som inte är tillåtet som Sundby, då ska de stängas av. Att ta astmamedicin utan att ha konstaterad astma verkar inte vara förbjudet om jag tolkar det här rätt. Att göra det regelbundet känns väldigt olämpligt. Jag har dock en viss förståelse om en åkare gör det när han / hon har en luftvägsinfektion och tar medicin så länge som de inte är förbjudet för att snabbare kunna återgå till träning / tävling. Sedan är skulle det vara intressant att veta hur det gått till i andra länder. Sverige har väl sagt att de aldrig gett astmamedicin till friska åkare, men har de gett astmamedicin till någon "krasslig" som inte har konstaterad astma? Jag misstänker att det är många länder som kommer börja med det här om det inte förbjuds.
  9. Punkt 3 - "Varannan helg skall vara som en minitour" om det ska vara jaktstart sista dagen tycker jag inte en så bra ide (tror jag). Det var ganska tråkigt i helgen när de överlägset bästa åkarna redan hade ett försprång inför sista etappen. Hade hellre sett att alla startade samtidigt så att det hade blivit en match om etappsegern.
×
×
  • Create New...