Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Hasse_S

Members
  • Posts

    51
  • Joined

  • Last visited

Hasse_S's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Jag har glada nyheter! Operationen av mitt triggerfinger gick bra i mitten av november! Efter mycket rehabträning av fingret och vila från ”vanlig träning ” har jag i år hittills åkt ca 15 mil på skidor utan större besvär! (Första åkturerna kunde jag känna lite/minimala besvär dock). Men det känns bättre och bättre vecka för vecka! Igår åkte jag Billingens långlopp 45 km som en värdemätare, och jag är så glad att det fungerade jättebra. Jag har inte bytt handremmar, utan de Madshus jag har känns bra. Jag är så glad att det nu känns som att min ”skidkarriär” är räddad! 🙂
  2. Hoppas att det löste sig för dig Blomman! Jag väcker liv i denna tråden då jag har liknande problem. Jag fick rejält ont i höger pekfinger redan 2017 efter mycket rullskidor och vanliga skidor, samt mycket datorarbete. Det gjorde både ont i fingret samt var svårt att röra det. Triggerfinger konstaterades att jag då hade. Jag fick kortisonspruta som lindrade besvären. Det blev aldrig riktigt 100% bra, men fick duga tänkte jag. Sedan dess har det blivit många skidlopp och pass på rullskidor. I sommar har jag åkt extra mycket rullskidor eftersom jag hade löpförbud. Successivt har problemet i fingret blivit sämre. Sedan åkte jag även (dumdristigt kanske) Klarälvsloppet 90 km på personligt rekord. Men efter det loppet gjorde fingret väldigt ont och svullnade upp, och blev väldigt stelt och orörligt! Besökte därför Handcenter i Stockholm som konstaterade Triggerfinger igen. De tyckte heller inte att jag skulle ha åkt Klarälvsloppet 90 km! Nu har jag dock opererat fingret och kör ett Rehabiliteringsprogram som jag följer noga. Nu är bandaget och stygnen borta. När jag frågar dom om jag kan komma att åka skidor igen svarar de lite ”svävande”. De tycker att jag ska använda benen mera, och i stavtagen ta det mera försiktigt och att kraften ska tas mera på undersidan av handen. Jag förklarade att det inte är modern stakteknik att göra så. Störst kraft får man ju om man pekar armbågen rakt neråt parallellt med staven. Jag hoppas verkligen att jag kan åka skidor med ”rätt” stakteknik senare i vinter! Jag har Madshus skidremmar som jag har upplevt som väldigt bekväma och de är även ganska ”breda” som fördelar trycket på stor yta. Har upplevt dem som bekvämare än tex Swix skidremmar. Är det flera som har haft liknande erfarenheter och besvär? Vilka skidremmar tycker ni är mest bekväma? Man skulle egentligen vilja att skidremmen smiter åt längre ner under/vid handleden. För att undvika att den trycker emot knogarna och fingrarna. Jag kanske skulle prova lite olika remmar och jämföra.
  3. Jättebra att du har startat en Marcialonga tråd! Tyvärr kan jag inte svara på dina frågor men jag är precis lika nyfiken som du på svaren! Jag ska också åka Marcialonga för första gången nu på söndag! Det ska bli oerhört spännande, och en härlig skiddag hoppas jag. Jag tror precis som du att det är väldigt mycket konstsnö. Hoppas några kan ge oss bra svar!
  4. Jag funderar på Start Tejp toppat med Swix VX63
  5. Jag funderar mellan 3 olika par skidor. 1) Vanliga” klassiska skidor vallade enligt vallatips, vad det nu blir? Kanske klister toppat med burkvalla? 2) Vallningsfria skins skidor som jag åkt 6 mil med, med ganska lyckat resultat. Jag har move bindning som jag kan flytta också. 3) Ruggade ”Zero-skidor” som har fingerat ganska bra förutom en gång då jag fick ”styltor@ av snö. Förmodligen för att jag behandlade ytan för dåligt med Silicon. Vilket alternativ blir bäst tror ni?
  6. Vid vilken temperatur är det bättre med gummi tvåor än rosa PU tvåor ?
  7. Finns det någon från Stockholm, som man kan samåka med ? Jag har ingen egen bil, men har körkort och delar givetvis på bensinpengar och kan även köra bilen. Jag skulle kunna möta upp vid nån lämplig tunnelbana eller pendeltågsstation i Stockholm i så fall. (Jag bor annars vid Gärdets tunnelbana). Alternativt om någon kan hämta upp mig vid Köping Centralstation, då ett tåg från Stockholm kommer in 08:30 på lördag. (Alternativt 09:30) Det skulle också kunna fungera jättebra. Svara här eller, maila: strangby@gmail.com eller mobil: 0707476794
×
×
  • Create New...