Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

thowol

Members
  • Posts

    83
  • Joined

  • Last visited

thowol's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

  1. I Åkulla seedade man till elitledet och både ettan och tvåan är åkare med topp 100 och 150-placeringar i Vasaloppet. Utöver dessa deltog ett antal led 1-åkare. Mycket ovanligt med endast 12 minuters marginal för att klara led 2. Vinnarens åktid på över 2 timmar talar för att loppet inte var lättåkt.
  2. Det ser olika ut men på Alliansloppet seedade man åkare som 2017 åkte samma lopp under två timmar.
  3. Ett kortare intervallpass på torsdag sitter fint och ett par simpass under veckan (en av mina andra sysselsättningar). Ev ett skatepass i början av veckan för skojs skull.
  4. Låter rimligt @skåningen ! :) Smutsen vill vi inte få in i lagerna.
  5. Det var inte jag som skrev detta. Man kan dock fundera på hur man ska avgöra hur stor del av den trögare körningen under blöt väderlek och asfalt som ska tillskrivas de keramiska lagren och hur mycket som kommer från det faktum att vägbanan är blöt och i sig bromsar hjulen.
  6. Hur kommer det sig att vanliga lager fungerar bättre när det är blött? Vattnet ska ju inte leta sig in i lagret som är täckta (gummi eller "plåt") eller menar du att det ändå kommer in fukt?
  7. http://klaralvsloppet.se/rollerski/ Diskussioner inför och efter Klarälvsloppet. Ska du köra? Erfarenheter? Hjulhets? Målsättning? Seedningslopp
  8. Ser fram emot Alliansloppet! Irriterande dyrt lopp men en klassiker.
  9. Jag har skrivit fel gällande Nybro/SM. Tävlingen körs med "2:or", dvs gummi eller PU-tvåor från Elpex. Nybroloppet är seedningsgrundande för Vasaloppet så det är väl ett möjligt skäl till att SM-avslutningen körs på 2:or och inte fria tävlingshjul (PU).
  10. VSRC = Västsvenska rullskidcupen AUGUSTI VSRC Höstrullen 27 km 2:or 19/8 Värnamorullen 30 km 21/8 Alliansloppet 48 km 2:or 25/8 SEPTEMBER VSRC SM Nybro Fristil PU 1/9 SM Nybro Klassiskt PU 2/9 (2:or) VSRC Tidaholmsloppet 47 km 8/9 PU UVK-rullen Uppsala 40 km 8/9 VSRC Billingen Rollerski Backrace 7 km 2:or 15/9 VSRC Billingen Rollerski Distans 45 km 2:or 16/9 Klarälvsloppet 90 km 2:or 23/9 VSRC Göteborg Rullfestival Fristil PU 29/9 VSRC Göteborg Rullfestival Klassiskt 40 km 2:or 30/9 Kongevejsløbet 2:or låneskidor 45,2 km 30/9 OKTOBER VSRC Lindénarullen 30 km PU 8/10 Åsracet 2:or 9/10 VSRC Rollsborundan 21/10 Final VSRC
  11. Hur mycket påverkar valet av motstånd? Om det är läge att tex köra 5000 m, hur bör man resonera kring motståndet? Det finns säkert ett motstånd som är optimalt, är man stark så bör läge 10 ge bäst resultat gissar jag men kanske hade man tjänat i tid på att gå ner till läge 8? Hur tänker ni andra?
  12. thowol

    UVK RULLEN

    Det är inte lättare att seeda sig i rullskidslopp, upplever att de nästan är hårdare för att det inte ska bli just en sådan diskussion. Efter en vis justering de inledande åren i Alliansloppet verkar de ha hittat rätt nivå. I år samma tabell i stort som 2016 men både 2015 och 2014 var "lättare".
  13. Skicka ett mail till seedning@vasaloppet.se och skriv upp namn, vssa-id och tid i Alliansloppet. Ange att du önskar seeda upp dig till led x med hjälp av resultatet i Alliansloppet.
  14. Seedningen: http://www.vasaloppet.se/wp-content/uploads/sites/1/2015/01/seedning_VL-rullskidor_20170831.pdf
  15. Ja, fritt fall i vakuum :-) Massan spelar ingen roll då. Men pratar vi rullskidor kanske det är en nackdel med stor vikt på hjulen som då ev. får ett högre tryck mot asfalten. Bara en teori. Vad gäller backspärren så finns det ev. de som slipar på den eller tar bort (?) den för att minska friktionen och därmed uppnå en högre hastighet.
×
×
  • Create New...