Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

jola61

Members
  • Posts

    1,940
  • Joined

  • Last visited

jola61's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • First Post

Recent Badges

  1. Har kört några år med Ross x-ium. Tycker att de funkar mycket bra på hårdare underlag. Har också skaffat ett par Atomic S9 gen S. Har inte hunnit testa så mycket än, men det lilla jag kört så känns de smidiga och stabila. Lite ovant med en korta längden bara (183 cm)
  2. Förmodligen för att de flesta åker på skinskidor numera.
  3. Ser ut som en BOA ratt på den nya modellen som en del VC åkare har åkt på ett tag. Lite mer gult i dessa. Det är dock bara en killgissning.
  4. Jag kör med vanliga klassiska. Tycker att det funkar bra för mig.
  5. Väljer i princip alltid bort mina skins och kör på vallningsbara när jag kör mina träningsturer. Jag tycker att det ger en bättre skidupplevelse. Om du ska ha dina komplementskidor till Vasaloppet blir det nog en liten annan sak. Det kan ofta skilja ganska mycket i temperatur vid start och mål och då blir det svårt att hitta någon fästvalla som funkar optimalt hela vägen. Ett alternativ kan ju vara att bara staka och då kan någon form av stakskida vara ett alternativ.
  6. Jag börjar nog också bli för gammal.... Tycker att det är tråkigt att en sådan klassiker som Holmenkollens femmil kanske försvinner. Rent generellt tycker jag också att det är för mycket sprintar och för lite stafetter i VC, men det kanske är så att den yngre generationen hellre vill ha de korta loppen. Är inte heller speciellt förtjust i "cykeltaktiken" som det pratas mer och mer om. Som sagt- jag börjar kanske bli för gammal......
  7. Byter du handtag finns det många modeller av remmar att välja mellan. Nackdelen är att staven blir kortare. Undantaget är Madshus nya system, men Madshusremmen passar inte i Swixfästet och vice versa.
  8. Nu kanske du redan varit och handlat....... Jag väljer nästan alltid mina vallningsbara framför mina skins när jag åker klassiskt. En helt annat glid och fäste förutsatt att du får till fästvallan. Jag har flera par och har alltid minst ett par förberedda med klister och minst ett par med burkvalla. ..och det är väl här fördelen med skins kommer. Förutsatt att de är rätt uttagna ger de i princip alltid ok glid och ok fäste och du slipper fundera på om det är burk eller klister som gäller.
  9. Ut och testa. Det är enda sättet att få ett riktigt svar. Jag har ett par Fischer RCS från början av 20 talet som jag skulle kunna åka Vasaloppet med, men som lite av prylnörd väljer jag mina nyare skidor. Tycker inte det hänt så mycket med de vanliga klassiska skidorna de senare åren. De är lite lättare och har lite flashigare design. Den stora utvecklingen, som jag ser det, har skett på stak-, skejt- och skinskidorna. Vill du ha mycket för pengarna tycker jag du ska titta på Rossignol x-ium. Toppskidorna ligger minst en tusenlapp under motsvarande från Fischer och Madshus.
  10. Långa köer och trångt är det. Stor risk att man missar någonstans om man är ensam.
  11. Tror att reportrarna behöver göra en bättre research.
  12. Våra snögurus (Hultet i Kristinehamn) har räknat ut att vi har råd med 20 dagars snösprut.
  13. Det går bra. Rullskidor, mountainbike och skidåkning :)
  14. CR är/var en enklare instegsmodell från Fischer. Den kan absolut funka att åka ett vasalopp med förutsatt att den är anpassad för din vikt. Om inte behöver du mäta ut skidan hos en kunnig handlare/ person.
×
×
  • Create New...