Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

TobbeB

Members
  • Posts

    75
  • Joined

  • Last visited

TobbeB's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

  1. I år gled man inte fram och startade från led 0 utan man startade från det leder man stod i. Tidtagningen började som vanligt när man passerade startlinjen vid led 0.
  2. ÖSS 90,97 start från led 2. ÖSM 91,00 start från led 2. Suunto Gled väl en 10-20 m efter mål innan jag stoppade klockan.
  3. På eqtiming.com ser du alla anmälda. Valbo AIF är största klubben just nu :-) Kuperingen är inte så farlig. Lite värre än Vasaloppet. Det är en lång dryg efter 6-7 mil vill jag minnas. Inga farliga utförsbackar heller, några s-kurvor efter 3-4mil men de är bara roliga. Den extra slingan på 2,5 mil för de som åker 120km vet jag inte hur den ser ut. Den extra slingan åker man ut på efter ca 8 mil har jag för mig. I övrigt är det en väldigt fin och trevlig tillställning. En ren njutning om det är fint väder tills orken tryter...
  4. Du åker för Järbo ser jag, Högbo brukar vara åkbart nästan hela mars och en bit in i april ibland. Jag är anmäld jag också, bara hoppas att det inte blir alltför varm den närmaste tiden. Jag har åkt några gånger förut, klassiskt då och det har inte varit nån fara att få ett uppehåll från snöträning några veckor.
  5. Nu börjar det hända grejer! Lillehammer Troll ski maraton inför fristilsklass. 120-95-45km finns att välja på. Jag tror de startar samtidigt som klassiska klasserna.
  6. Det var billigt. Jag har ett själv annars hade jag köpt det. Prova lägga ut den på Facebookgruppen mtbo Sverige så blir den nog såld direkt.
  7. TobbeB

    Utförsträning

    Lugnet i Falun är ett tips. Bra träning både utför och uppför. Plattåkning existerar inte. Det är en fröjd att åka utför i WC- banorna. Om det inte är isigt, då har jag lite för dålig teknik och blir lite feg. Det är lite mindre tekniska backar i 10 och 15 med 2-3km utförsåkning i slutet.
  8. Utan påse i gammal vattenkokare .
  9. 5:12 söndag 4:45 måndag (skejt) 3-3 27 minuters skillnad för mig också. Då måste det vara vetenskapligt bevisat att det skiljer så mycket mellan klassiskt och skejt.
  10. Jag tror det blir 3-4 backar färre än vanligt men 5 varv istället för 3. Den sammanlagda stigningen blir nog ganska lika den ordinarie banan.
  11. Det är mer åt det isiga hållet. Konstsnö, lite mer pulvrigt när det är kallare. Det är bra glid för det mesta. Tre-fyra kortare springbackar och en långseg med saxning på toppen men jag vet inte om hela den blir med på tävlingen.
  12. Det är inte alls illa. Loppet kommer gå på konstsnöslingan i Högbo. Varvet mäter 8,5km nu, jag skulle tro att det blir nåt liknande på tävlingen.
  13. TobbeB

    Borstar jag fel,?

    Det låter som att du inte har fått bort all valla. Prova borsta med en bronsborste för hand innan du borstar med tagel och nylon.
  14. Jag kör med ullstrumpor från xxl. De brukar säljas i trepack för ca 100kr. Jag har aldrig haft några problem med resåren på dem.
  15. Jag tränar mycket varierat på sommarhalvåret och blir då motiverad att träna nästan dagligen. Mest blir det MTB och orientering. Annars rullskidor, varannat pass klassiskt /skate. Kajak, landsvägcykling, löpning på stigar eller myr, med eller utan stavar m.m.
×
×
  • Create New...