Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Hoppskate

Members
  • Posts

    653
  • Joined

  • Last visited

Hoppskate's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Angående reklam i reklamfinansierad TV: Vill man inte se reklamen så kostar det 379kr/månad, och en skidsäsong är inte speciellt många månader. De som är intresserade av Fotboll, Ishockey, Golf, Tennis, eller någon av de andra (större) sporterna får som jämförelse punga ut minst 549kr/månad. Jag antar att det handlar om vad man väljer att prioritera i sin hushållsekonomi? Men jag misstänker att många lägger mer än 379kr på lösviktsgodis och chips varje månad? ;) ...så som sporten ser ut i dag är risken stor att jag prioriterar intaget av de tomma kalorierna. ;) :P
  2. Gällande Calles diskning: Jag har sett att det diskuterats huruvida man ska skylla på Calle eller på landslagsledningen. Normalt sett brukar det alltid vara Calles eget fel när han strulat till det för sig. (oavsett om det är i skidspåret eller diverse norska lekprogram) Det här med V-boards vs. granruskor är en regel som märkligt nog leder till diskningar nästan varje år. Trots att regeln varit densamma så länge jag kan minnas. Dvs. V-boards markerar banan och får INTE aktivt överträdas medan granruskor är en rekommendation inom banan som FÅR överträdas. En sak som FIS behöver lära sig är att vara konsekventa när det kommer till att sätta regler och tolka regler. Här har man återigen satt en regel och sedan valt att inte själva hålla sig till den.
  3. Ja man kan ju hoppas, :) nu när inte längre Schweiz, Tyskland, Frankrike eller Italien har speciellt många distansare på herrsidan, och Ryssland är utestängda pga. diverse brott mot exempelvis mänskligheten, ...så börjar topp 10 kännas fullt rimligt. ;) :D
  4. När de ställs mot internationellt (läs Norskt) motstånd i helgen så får vi se om Calles fina prestation under Sverigepremiären var en värdemätare på Calle ...eller de övriga svenska herrarna. (vad jag hoppas och vad jag tror är två helt olika saker) ;) :(
  5. Det intressantaste med årets säsong är väl att Herrar och Damer äntligen kör samma distanser? (Ett ämne som diskuterades vilt på forumet för några år sedan.) Som vanligt med FIS så ändrar man på regler och förutsättningar med väldigt kort varsel, vilket gör det nästan omöjligt för åkarna att anpassa sina träningsupplägg. Den här förändringen borde rimligtvis ha utannonserats för två år sedan. ...inte som nu ett par månader innan säsongsstart. Den andra "intressanta" saken med årets säsong är väl kanske den totala avsaknaden av karaktärer och personligheter? För lika mycket som man älskade att hata Northug och hans barnsliga upptåg, lika mycket har man saknat honom. Finns det en enda åkare som sticker ut? Linn Svahn? Skönt att i alla fall slippa Ryssarna. Förr kunde man liksom titta bort och låtsas som att inte alla Ryssar alltid är dopade. Men med det som nu pågår i världen är det helt omöjligt att vilja engagera sig i en idrott där de är med. Men den Norska dominansen på herrsidan lär bli total.
  6. I dagarna trillade det plötsligt (och oväntat) ned lite snö utanför fönstret, vilket påminde mig om att skidsäsongen är i antågande. :) Om jag inte är helt ute och cyklar så drar väl världscupen igång i Ruka nu till helgen (25-27:e november)? ...dags att aktivera ViaPlay-kontot igen då? ;)
  7. Precis som signaturen "Knappen" så brukar jag ofta heja på åkare som antingen har en personlighet eller stil jag gillar. Ryssarnas fullständiga avsaknad av taktiskt tänkande har länge varit en rolig krydda i Världscupen. När nu Bolsjunov visat vem han verkligen är och var han står så kommer han aldrig att få mina sympatier igen. Faktum är att jag aldrig någonsin hejat på Svenska åkare enbart därför att de representerar Sverige. Det finns till och med ett par svenska åkare som jag aldrig någonsin skulle heja på. Vad gäller ryssarna så har jag alltid varit kluven. :huh: Å ena sidan så är de allra flesta ryssarna med största sannolikhet fuskare. ...men om man tog bort rysk doping från skidsporten så skulle det inte finnas så mycket kvar att tävla om. :lol:
  8. Jag noterade att Aleksandr Bolsjunov dök upp på scenen under Putins vidrigt patriotiska massmöte häromdagen. Han var där för att visa sitt stöd för Putin och Rysslands invasionskrig i Ukraina. Bolsjunov och alla de andra idrottarna på scenen visade med tydlighet att idrott och politik alltid har varit sammankopplat och att ryska idrottare inte bör tillåtas i internationella tävlingar på många, många, många år. Jag har ofta hejat på Bolsjunov lite i hemlighet. Nu hoppas jag slippa se honom någonsin igen.
  9. Själv tycker jag att det är oerhört tråkigt med alla skadeglada skidnationalister, oavsett nation. :( Det finns goda anledningar att kritisera Norges sk. höghöjdshus och det systematiska användandet av astmamediciner. Det finns även anledning att diskutera huruvida det är rimligt att juniorer kan få dispens till att äta tillväxthormoner när många i juniorålder tävlar i seniortävlingar. Det är även fullt rimligt att misstänkliggöra vissa Norska åkare från 80- och 90-talen vilkas blodvärden fortfarande hålls hemliga. Osv, osv, osv. Men, att anklaga Therese Johaug för medveten doping är faktiskt osmakligt. Mer än någonting annat är det bittert och oinsatt. (Med det sagt så tycker även jag att hela historien är så urbota märklig att man inte riktigt kan få rätsida på det hela hur man än vrider och vänder på den.) Det finns väldigt mycket som skiljer den bagatellartade incident som i månt och mycket förstört en viktig del av Therese Johaugs karriär och det systematiska fuskande som genomsyrar den ryska idrottsrörelsen. Therese Johaug är nu en åkare som är dömd för doping trots att hon sannolikt aldrig dopat sig. Samtidigt förstår nog de flesta att det allt som oftast inte står rätt till med de ryska åkarna, trots att flertalet aldrig åkt dit.
  10. Även jag tänker att det mycket väl kan bli en satsning mot 10 000m på OS i Paris. Hon har visat hon har kapaciteten. ...men finns motivationen att fortsätta leva ett asketliv i flera år till bara för att prestera i idrottssammanhang? (jag har aldrig förstått hur man kan välja bort allt som är kul i livet bara för att kunna späka sig längs ett skidspår) :wacko:
  11. Jag ska erkänna att jag verkligen inte såg detta i kristallkulan. :o ...samtidigt förstår jag att det måste vara svårt att hålla motivationen uppe när man är så dominant, vunnit allt och i vissa discipliner inte förlorat ett lopp på 10år. Dessutom är konditionsidrott på den här nivån ett dagligt självspäkande som helt enkelt inte är försvarbart i längden. Tack för showen Therese.
  12. Dagens mest oväntade (och tråkiga?) skidrelaterade nyhet är att Therese Johaug lägger ned sin elitsatsning. Länk till nyheten: https://www.svt.se/sport/langdskidor/therese-johaug-slutar
  13. "Sent skall syndaren* vakna." (*FIS) När de norska arrangörerna meddelade FIS att man helt enkelt avsåg att ställa in tävlingarna i Drammen och det svenska skidförbundet ställde sig bakom beslutet, så valde den ryska truppen att åka hem. Det är alltså först EFTER det att ryssarna redan lämnat Norge och själva beslutat att avsluta världscupsäsongen som FIS utesluter dem. :angry: Betydelsen av ordet "ickehandlig" har nog aldrig varit tydligare. https://www.svt.se/sport/langdskidor/internationella-skidforbundet-stoppar-ryska-och-belarusiska-akare
  14. Bra krönika av DN:s Johan Esk på ämnet FIS och dess ledare: Johan Esk: "Idrottsvärldens fegaste ledare är svensk" https://www.dn.se/sport/johan-esk-idrottsvarldens-fegaste-ledare-ar-svensk/ Citat: "Idrottsvärldens just nu fegaste ledare är svensk. Han heter Johan Eliasch, är ordförande för Internationella skidförbundet,..."
  15. Du har helt rätt. Jag har absolut ingen som helst koll på skidor. :lol: Jag hänger mest här eftersom att det är så dött på Flashback numera. :D Men du som har bättre koll kanske kan få mig att förstå en sak? Under de senaste olympiska spelen så var inte Ryssland med. :huh: I stället åkte de omkring med en konstig ROC-flagga. Varför då? Inte berodde väl även det på sk. "rysk formtoppning" eller? vad var grejen liksom?
×
×
  • Create New...