Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

i92_lus

Members
  • Posts

    70
  • Joined

  • Last visited

i92_lus's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Kan någon här något om spann på Skateskidor? Det här spannet hör till mina Fischer Speedmax Plus 186 cm stiff. Jag upplever att de går bra i mjuka spår, men att de saknar grepp när det är hårt och isigt. Det kan ha att göra med att de kanske är något mjuka för mig som väger 83 kg. Den bakre tryckpunkten ser väldigt lång ut. Går det verkligen ihop med ett mjukt skidpar som bör gå bra i mjukare spår? Vågar någon ge ett omdöme om dem?
  2. Vad gäller väderprognoserna görs dels en "operationell körning" av det europeiska väderinstituten EC. Denna har ett finmaskigare rutnät och blir därför en bättre prognos. Denna körning köps de olika väderinstituten, och blir deras huvudscenario efter viss handpåläggning. Det är därför de olika instituten har relativt likartade prognoser, även om de inte uppdateras vid precis samma klockslag. Dels gör EC 50 olika scenariekörningar, där vissa parametrar ändras mellan scenarierna. Sannolikheten för en viss typ av väder får man genom att räkna andelen scenarier som stödjer det aktuella vädret. Om SMHI säger 20% chans för soligt väder, innebär det att 10 av 50 scenarier stödjer soligt väder. Med andra ord kan man få ut en del nyttig info av sannolikheterna som SMHI presenterar.
  3. Vallaväck och plastpåse är ingen bra kombo. Vallaväcken tar sig ut och förångas. Ha trasan inlindad i lite aluminiumfolie eller en plåtburk istället.
  4. Jag är visserligen ingen tribolog, men det är.väl inte så att enbart nysnö eller transformeras snö som avgör strukturen? Jag menar att följande tumregler borde fungera rätt bra: - Temperaturen avgör hur grov struktur du vill ha, dvs kuzmin+ eller Kuzmin U, riller eller inte riller, osv. - Nysnö eller transformerad snö avgör om du vill ha en aggressiv eller nedslipad jämn yta. Nysnö, polera med mycket stålborste, nylonborste och peak finish papper, så att de aggressiva snökristallerna får minimalt fäste. Gammal transformerad snö, borsta inte så mycket. Snön har ändå inga aggressiva bindningar som kan bromsa mot bolaget. Prioritera släppet som en grov struktur ger.
  5. Kort glidzon bak på dessa, därmed inte något optimalt kallföresalternativ. Samtidigt är halvviktshöjden åt det lägre hållet. Jag skulle säga universalskidor för burk när det inte är alltför kallt.
  6. Jag är ingen superexpert, men jag tycker att den ser lite låg ut på fullvikt. Det ser ut som att flexen är låg. Jag tror att klister eller varm burk kan bromsa lite, om du inte kör väldigt kort vallazon bakåt. Valla inte klister bakom hålfoten.
  7. Jag skulle nog säga att den är väldigt lång. När jag klämmer ihop och tittar mot en lampa ser den ut att gå nästan hela vägen till spetsen, dvs nästan inget spretar alls.
  8. Hej! Spannkurvan kommer från ett par Redline Classic Cold som jag precis köpt på nätet på Stadium för 2999:-. Jag var ute efter kallföreskidor. Jag tror inte att det fanns så många par kvar att plocka från, så jag är lite osäker på jag verkligen fått bra skidor. Är de för låga på halvvikt, 0.94 mm? Eller är det rent av önskvärt med så lågt spann? Samtidigt har de rimlig höjd på fullvikt, 0,31 mm. Jag undrar dock om detta skidpar har tappat lite spannhöjd innan de ens är använda? Jag har köpt dem på rea nu, men jag tror att skidorna är från 2014/2015. Tittar jag i Madshus Empower-app får jag fram att skidorna skall vara 1,38 mm och 0,37 mm på min vikt, dvs ganska mycket högre än uppmätt när jag köpte dem i förra veckan. Jag har hört att Madshus är kända för att kunna tappa spann, men frågan är om de kan ha tappat så mycket innan de ens är körda på? Frågan är om detta är en skida att satsa på, eller om jag skall returnera dem utan kostnad?
  9. Jag tror att det sannolikt är som du säger. Jag tror egentligen inte heller att det här är planlagt. Men jag ville visa på möjligheten att det kan ha hänt, och att den officiella avbönen inte är värd något alls om man skall se strikt på frågan.
  10. "Menar ni att Johug är fullproppad med doping, men de har räknat ut att om de skulle åka fast så kan de använda en läppsalva de hittat som ursäkt. Alla kommer tro på det eftersom de har en sån tur att Johaug har problem med läpparna." Det är här själva problemet ligger. Det finns en sådan möjlighet, och jag menar att den möjligheten uppväger många av de förmildrande omständigheter som finns. Därför kan man inte bara utdela en varning i det här fallet.
  11. Samtidigt. Om hon uppger krämen känner hon ju till att den är dopingklassad. Uppger hon krämen kan det tyda på att krämen är en cover för att kunna dölja ett eventuellt riktigt dopingmissbruk. Varför skulle hon uppge en hudkräm om hon inte misstänkt att den var dopingklassad? Då skulle hon väl i så fall uppge allt mellan himmel och jord, t.ex. vilket hårschampoo hon använder, etc? Jag skulle köpa hennes historia mycket lättare om hon inte hade uppgett krämen.
  12. One way classic 6 inkl bindning finns nu på XXL för 999:- http://www.xxl.se/vintersport/langdskidor/rullskidor/rullskidspaket/rullskidspaket-oneway-classic-6-m-bindning-15/p/bp/1113327_b Är det någon som känner till den skidan? Priset låter rätt bra med tanke på att bindning ingår.
×
×
  • Create New...